Više

  Predsjednik Vlade ŽP Đuro Topić i gospodarstvenik Ivica Turza na Poduzetničkoj zoni u Orašju otvorili objekt Maxhof Gruppe

  Najčitanije

  Predsjednik Vlade Županije Posavske Đuro Topić i vlasnik tvrtke Maxhof Gruppe Ivica Turza svečanim su presijecanjem vrpce jučer (06.10.) otvorili novosagrađeni objekt Maxhofa na prostoru Poduzetničke zone u Orašju. Otvorenju su bili nazočni, uz ostale, ministar gospodarstva, rada i prostornog uređenja Dragutin Živković, predsjednik Udruge poduzetnika Orašja Ivo Vincetić, gradonačelnik Orašja Marijan Oršolić, te gospodarstvenici i poslovni suradnici Maxhofa iz Hrvatske i okolnih zemalja.
  Maxhof Gruppe 100% je vlasnik i proizvođač brenda Maxhof, sitnih kućanskih aparata. Objekt se proteže na 3.200 m2 gdje su smještena uz ostalo proizvodni, skladišni i uredski prostori izgrađeni po svjetskim standardima. U tvrtki će posao naći, u prvoj fazi, 30-tak djelatnika jer namjera im je, poručio je Turza, proširiti posao na cijelo europsko tržište.

  U povodu otvorenja objekta prigodne su riječi uputili predsjednik Vlade ŽP Đuro Topić i gospodarstvenik Ivica Turza s trenutačnom adresom u Singapuru.
  -Drago mi je što je Maxhof ponikao baš u Orašju jer ima potencijala za gospodarski razvoj. Ovo je samo prvi korak što hoćemo stvoriti, a to je u prvom redu kvalitetna radna mjesta kako bi mladi ostajali u rodnom kraju. Zaposlit ćemo mlade sa završenim fakultetom kako bi se uvjerili da iz Posavine mogu surađivati jednako dobro i sa Njemačkom, Australijom, Singapurom i Kinom, poručio je Turza te istaknuo odličnu suradnju sa županijskim i institucijama Grada Orašja.

  Zadovoljstvo otvorenjem novog gospodarskog subjekta izrazio i predsjednik Vlade ŽP Đuro Topić, čime je, kazao je, još više upotpunjena Poduzetnička zona u Orašju, i time potvrđen kao prostor pogodan za investiranje i ulaganje. -Bitno je istaknuti da je i Županija Posavska sa svojim mjerama potaknula i ovog investitora, a nadam se i mnoge druge da investiraju na prostoru Županije Posavske i otvaraju održiva radna mjesta. Na tome ćemo i dalje raditi sa našim poduzetnicima, poručio je predsjednik Vlade ŽP Topić, te zaželio uspješan rad Maxhofu.
  Na kraju svečanog otvorenja Jozo Puškarić, direktor Maxhofa, proveo je posjetitelje i goste u razgledavanje objekta i upoznavanje sa izložbenim eksponatima.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti