Više

  Predsjednik Vlade ŽP Đuro Topić otvorio 1. Međunarodni sajam poduzetništva u Orašju

  Najčitanije

  U Orašju je danas (03.05. 2019.) predsjednik Vlade Županije Posavske Đuro Topić otvorio Međunarodni sajam poduzetništva Orašje 2019 – MSPOO 2019.g. Općina Orašje nositelj je sajamske manifestacije kao vodeći projektni partner i nositelj projekta Invest In Lipik, Orašje i Garešnica, u suradnji s projektnim partnerima Gradom Lipikom i lokalnom razvojnom agencijom Poduzetničkim centrom Garešnica, te sajamskim partnerom Vladom Županije Posavske. Sajam traje tri dana, do subote 5.05. a održava se u Sportsko-školskoj dvorani u ŠC fra Martina Nedića u Orašju uz sudjelovanje oko 40-tak izlagača malih i srednjih poduzetnika iz prekograničnog područja, obrtnika i zadruga te poljoprivrednih proizvođača iz općina Orašje, Lipika i Garešnice.

  Stanko Vincetić osobito je pozdrave uputio gostima iz Lipika i Garešnice, gradova koji su skupa s Vladom Županije Posavske i EU, omogućili realiziranje sajma kroz projekt Interreg IPA. Mladen Dolić predsjednik Gradskog vijeća Lipika čestitao je odličnoj sajamskoj manifestaciji. Željko Rijetković dogradonačelnik Grada Garešnice je naglasio da suradnja Orašja, Lipika i Garešnice dobiva konture u konkretnom smislu, što zorno pokazuje sajam u Orašju.

  Značaj gospodarske manifestacije prepoznala je i Vlada ŽP koja je sajamski partner prvog Međunarodnog sajma poduzetništva u Orašju. –Ovo je snažna vrsta potpore malom i srednjem poduzetništvu. Vjerujem, ovo je samo početak lijepe i uspješne priče i jedno iskustvo koje će općina Orašje i Centar za poduzetništvo, kao organizatori, u naredna tri dana skupljati u Orašju i primijeniti u idućim godinama. U ovaj projekt mogu se aktivno priključiti i naši OPG-ovi i poljoprivrednici. Zadovoljstvo mi je da vas pozdravim, i našim prisutnim izlagačima poželim da aktivno svi zajedno radimo na korištenju sredstva EU kojim bi poduzetnici postali konkurentni i uspostavili kvalitetna i održiva radna mjesta. Vjerujem da ćemo tu prigodu vrlo brzo imati u BiH, a Vlada ŽP će biti partner svih nastojanja naše tri općine da se to i ostvari. Europska komisija je kroz financiranje ovoga projekta prepoznala značaj suradnje Orašja, Lipika i Garešnice pa je dobro što stječemo iskustva i na ovaj način, kazao je uz otvorenje sajma predsjednik Đuro Topić.

  Održana je i video prezentacija promotivnog filma općine Orašje i grada Garešnice. U okviru zabavnog dijela programa nastupili su mališani Dječjeg vrtića Orašje i Udruga „Put u život „ Orašje.
  Organizator još jednom poziva sve zainteresirane poduzetnike i sve građane da dođu u dvoranu sajmišta u Orašju gdje su na moderno opremljenim štandovima poduzetnici prikazali dio potencijala svojih tvrtki. Oba sajamska dana ( subota i nedjelja) Međunarodni sajam poduzetništva Orašje 2019 – MSPOO otvoren je od 10.00.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti