Više

  Predsjednik Vlade ŽP Đuro Topić posjetio tvrtke S&T Company i Strolit

  Najčitanije

  Predsjednik Vlade Županije Posavske Đuro Topić u pratnji ministara u Vladi, Dragutina Živkovića ministra gospodarstva, rada i prostornog uređenja i Mije Stanića, ministra financija posjetio je sjedište tvrtke S&T Company u Adi. Obišli su potom i tvrtku Strolit d.o.o. Odžak gdje im se pridružio u obilasku i Anes Osmanović, ministar prometa, veza i zaštite okoliša. Tijekom susreta razmijenjene su informacije o potencijalima tvrtki, aktualnim i planiranim projektima. Predsjednik Vlade ŽP je izrazio zadovoljstvo uspjehom i napretkom u tvrtkama koje je obišao. U poduzeću S&T Company goste je primio menadžment tvrtke na čelu sa direktorom Jurom Topolovcem, a u Strolitu su razgovarali sa direktorom Edinom Garićem i suvlasnikom tvrtke Jusufom Sejdićem.

  Tvrtka S&T Company Ada bavi se drvoprerađivačkom industrijom, osnovana je 2002. godine i upošljavaju 30 osoba. U tom poduzeću razgovarano je na temu uvjeta poslovanja u okolnostima poskupljenja energenata, repromaterijala i transporta. Bila je to prigoda i upoznati se više sa novim Zakonom o poticanju razvoja gospodarstva u Županiji Posavskoj.

  Poduzeće Strolit d.o.o. Odžak specijalizirano je za projektiranje i proizvodnju čeličnih konstrukcija, šasija za kamione, konstrukcija za strojeve i industrijsku opremu. U izgradnji je moderna pjeskara i lakirnica. Upošljava mlade stručnjake ali i iskusne metalce. Nabavili su suvremene strojeve (CNC, robote-zavarivače kao i lasere za sječu debelih limova). Godišnje proizvode 1.500 šasija za kamione, odnosno 5.000 tona godišnje prerađenog željeza u gotovim proizvodima i 600 kompleta gotovih prikolica za izvoz.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti