Više

  Predsjednik Vlade ŽP i ministri u Odžaku

  Najčitanije

  Predsjednik Vlade Županije Posavske Đuro Topić u pratnji ministara u Vladi među kojima i ministrice prosvjete, znanosti, kulture i športa Ane Andrić, posjetili su Odžak u vrijeme odvijanja tradicionalne manifestacije „Posavsko kolo“. Obišli su postavku izložbe „Novi život starog hrasta“, replika zdjela kostolačke kulture iz vremena od tri tisuća godina prije Krista, koja je iz općinske male vijećnice izmještena u prostor Pastoralnog centra župe Glavosjeka sv. Ivana Krstitelja u Odžaku. Župnik Jakov Filipović pozdravio je goste, a autor izložbe Ivo Jelušić pojasnio je značaj izložbenih eksponata za kulture šireg prostora Posavine i očuvanja njene povijesne baštine.

  -Iznimno je važno da naše kulturno naslijeđe čuvamo i na ovaj poseban način koji je prepoznao i Zemaljski muzej BiH. U skladu sa svojim mogućnostima i Vlada ŽP preko resornog ministarstva pomaže ovakva nastojanja, istaknula je ministrica Andrić. Članovi županijske Vlade bili su potom nazočni i na održavanju koncerta duhovne glazbe na platou ispred župne crkve, također jedan od sadržaja „Posavskog kola“.


  Jučerašnji dan blagdan Velike Gospe posebno je obilježen misnim slavljima i središnjim okupljanjem vjernika u župi Tolisa ispred župne crkve Uznesenja Blažene Djevice Marije u Tolisi, i u župi Glavosjeka sv. Ivana Krstitelja u Odžaku.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti