Više

  Predsjednik Vlade ŽP Klaić primio izaslanstvo Šahovskog kluba Orašje

  Najčitanije

  Predsjednik Vlade Županije Posavske Marijan Klaić primio je izaslanstvo Šahovskog kluba Orašje. U ime Ministarstva prosvjete, znanosti, kulture i športa prijemu je nazočio i dr.sc. Marko Nedić, tajnik ministarstva. Ilija Damjanović, predsjednik Šahovskog kluba Orašje predvodio je izaslanstvo u kojem je bila Ivana Mikić, trostruka prvakinja BiH u šahu za djevojčice do 14 godina, trener Vjekoslav Živković, te Joso Vincetić i Tunjo Marošević.
  -Raduje me što sam u Vladi Županije Posavske ugostio izaslanstvo Šahovskog kluba, osobito trostruku prvakinju BiH u šahu, marljivu i talentiranu Ivanu Mikić iz Vidovica koja svojim izvanrednim uspjesima već godinama promovira sportski uspjeh svoje škole, mjesta i cijele Županije Posavske. Čestitam ovoj iznimnoj šahistici, njenom treneru, cijelom klubu i školi koja je iznjedrila takav talent. Vlada Županije Posavske financijski je pomagala u radu Škole šaha čime je doprinijela da se uz osobno zalaganje svakog pojedinca postižu vrhunski rezultati. Vlada će i nadalje podupirati pojedinačne i ekipne uspjehe sportaša koji svojim zalaganjima doprinose promoviranju Županije Posavske, izjavio je predsjednik Vlade Županije Posavske Marijan Klaić.

  Šahovski klub Orašje je obnovio rad 1995. godine i broji pedesetak članova. Prije dvije godine pokrenuli su projekt „Škola šaha“ koji se organizira u osnovnim školama na području Županije Posavske. Najistaknutiji član kluba je Ivana Mikić koja je osvojila kadetsko prvenstvo BiH 2014. g., 2015.g. i 2017. g. dok je 2016.g. osvojila drugo mjesto. Ivanu trenira Vjekoslav Živković, licencirani FIDE trener koji nosi šahovsku titulu internacionalnog majstora.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti