Više

  Predsjednik Vlade ŽP Marijan Klaić i Tamer Cankurtaranoglu obišli tvrtku Temax Orašje

  Najčitanije

  Predsjednik Vlade Županije Posavske Marijan Klaić obišao je u Poduzetničkoj zoni tvrtku Temax skupa sa vlasnikom te tvrtke (Tamer Cankurtaranoglu) i njegovim suradnikom. Razgovori su vođeni oko mogućnosti proširenja Temaxa, a time i povećanja broja zaposlenih u Orašju. Temax je otvoren u Orašju 2005. g. i zapošljava 55 djelatnika. Sa svojim tvrtkama diljem svijeta posluje na tri kontinenta.

  -Nakon detaljnih analiza ocijenio sam sa svojim timom suradnika da je za moj biznis najbolja lokacija u poduzetničkoj zoni u Orašju na razini BiH, ali i na europskoj razini zbog povoljnog zemljopisnog položaja, blizine granice sa EU i autoceste, te drugih prometnica. Radi se o jednoj središnjoj poziciji u Europi gdje su sva europska središta blizu. Želja mi je proširiti proizvodnju u Europi,  i to proizvodnih pogona upravo u Orašju sa novim halama i novim radnim mjestima. Firma Temax bavi  se  rješenjima u prijevozu dobara koja su osjetljiva na termičke fluktuacije (na promjenu temperature). Radimo s 50% kapaciteta u postojećem objektu, a trenutno imamo u fazi izgradnje objekt od 8000 m2. Ukoliko bude puni kapacitet tvrtke očekujemo do 200 zaposlenih.  Proizvode tvrtke izvozimo. Postoje vizije o proširenju proizvodnih pogona kroz suradnju sa poduzetnicima sa ovoga prostora, kazao je u izjavi za javnost Tamer Cankurtaranoglu, vlasnik Temaxa Orašje.

  Predsjednik Vlade ŽP Marijan Klaić izrazio je zadovoljstvo što inozemni ulagači koji su već na prostoru Županije Posavske žele proširivati svoje pogone, znači da su zadovoljni dosadašnjim poslovanjem, a novim poslovima donijeti će i nova upošljavanja. Županijska administracija stoji na raspolaganju u zakonskim mogućnostima ovakvim i svim drugim ulagačima koji žele investirati u Županiji Posavskoj, naglasio je premijer Klaić.

   

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti