Više

  Predsjednik Vlade ŽP Marijan Klaić na drugom zasjedanju Kolegija za europske integracije

  Najčitanije

  Predsjednik Vlade Županije Posavske Marijan Klaić danas (14.03.) u istočnom Sarajevu sudjelovao je u radu drugog zasjedanja Kolegija za europske integracije.

  Kolegij za europske integracije je najviše političko tijelo u sustavu koordinacije procesa europskih integracija u Bosni i Hercegovini, koje osigurava usuglašenost stajališta o ključnim, strateškim i političkim pitanjima u području europskih integracija te, u krajnjoj instanciji, otklanja eventualne zastoje u ispunjavanju obveza iz procesa integracije Bosne i Hercegovine u Europsku uniju.

  Premijer Klaić član je Kolegija za europske integracije kojeg čine: a) predsjedatelj Vijeća ministara Bosne i Hercegovine b) zamjenici predsjedatelja Vijeća ministara Bosne i Hercegovine c) predsjednik Vlade Federacije Bosne i Hercegovine d) dva člana Vlade Federacije Bosne i Hercegovine e) predsjednik Vlade Republike Srpske f) dva člana Vlade Republike Srpske g) gradonačelnik Brčko Distrikta Bosne i Hercegovine h) predsjednici županijskih vlada.

  Nakon današnje sjednice Kolegija za europske integracije predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić u izjavi za novinare je kazao:

  -Na kolegiju za EU integracije sve točke su jednoglasno usvojene, svi Poslovnici o radu, kao i uputstvo za formiranje 13 ministarskih konferencija koje pokrivaju sve oblasti koje su vezane za europski put BiH. Dogovoreno je institucionalno imenovanje svih tematskih radnih grupa koje će sada imati zadatak da kolektuju sve odgovore institucijama na postavljena pitanja i da na profesionalan i stručan način pripreme odgovore na svih 3242 pitanja. To je bila suština rada Kolegija za europske integracije. Dakle, sva tijela su formirana i ulaze u fazu pripreme odgovora kao i drugi poslovi iz oblasti europskih integracija BiH, kazao je Zvizdić

  Fadil Novalić, predsjednik Vlade FBiH rasvijetlio je pitanje oko akciza dok je predsjednica Vlade RS-a Željka Cvijanović istaknula:-Urađen je veliki posao i to u potpunosti a ne parcijalno. Na osnovu usuglašenih Poslovnika o radu naši predstavnici svih razina vlasti mogu konkretno da se bave poslovima predviđenim u okviru koordinacije.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti