Više

  Predsjednik Vlade ŽP Marijan Klaić pozdravio 122 primljena volontera u tijela državne službe u ŽP

  Najčitanije

  U amfiteatru Srednje škole fra Martina Nedića u Orašju predsjednik Vlade Županije Posavske Marijan Klaić danas ( 07.12) pozdravio je 122 volontera primljena na odrađivanje volonterskog staža u tijela državne službe u Županiji Posavskoj. Prvi radni dan volontera protekao je u korisnim smjernicama njihovog daljnjeg angažiranja i rasporeda. Sutra (08.12.) volonteri će se u 8,00 sati javiti po rasporedu koji je već obavljen.

  Predsjednik Vlade ŽP Marijan Klaić uz ostalo je u pozdravnim riječima volonterima kazao:
  – Lijepo je vidjeti ovoliki broj mladih obrazovanih ljudi spremnih da svoje znanje implementiraju u svojoj županiji. Vaši roditelji uložili su značajna sredstva u vas i vaše obrazovanje, a naša je obveza stvoriti uvjete da to znanje usmjerite u razvoj Županije Posavske. Pomoći ćemo vam u vašim prvim radnim koracima i radnom usavršavanju. Vlada Županije Posavske već nekoliko godina prakticira angažiranje volontera, mladih obrazovanih osoba kako bi stekle svoje prvo radno iskustvo. To je za naš proračun značajan iznos, ali vrijedi uložiti u znanje mladih jer vi ste naša budućnost. Svjesni smo toga da svima ne možemo dati i stalan posao, ali ukoliko budu povoljnija gospodarska kretanja, vjerujem da će se steći uvjeti da bar dio nađe posao u Županiji Posavskoj, kazao je predsjednik Vlade ŽP Marijan Klaić.

  Prigodne riječi uputio je volonterima i ministar prosvjete, znanosti, kulture i športa Mario Pejić. Ocijenio je prijem volontera značajnim događajem za Županiju Posavsku u trenutku kada mnogi odlaze iz ovoga kraja. -Ovo je možda jedna vatrogasna mjera, ali je vrlo bitna startna osnova za daljnji život, naglasio je ministar Pejić.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti