Više

  Predsjednik Vlade ŽP posjetio Vukovarsko-srijemsku županiju

  Najčitanije

  Predsjednik Vlade Županije Posavske Đuro Topić sastao se sa županom Vukovarsko-srijemske županije Damirom Dekanićem u Palači Srijem u Vukovaru. Sastanku su nazočili i zamjenik župana Franjo Orešković, v.d. pročelnik Ureda župana Vukovarsko-srijemske županije Marko Dikonić, kao i predstavnik Ureda za razvoj i EU integracije Županije Posavske Marko Vukić.

  Teme sastanka su bile mogućnosti pripreme i provedbe zajedničkih projekata financiranih iz fondova Europske unije te podršci Razvojne agencije Vukovarsko-srijemske županije oko zajedničkih projekata.

  Obje strane usuglasile su se o potrebi međusobne suradnje u području od zajedničkog interesa, osobito u području navodnjavanja, prometne infrastrukture, zdravstvu, gospodarstvu i privlačenju investicija.

  Župan Dekanić izrazio je zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom sa Županijom Posavskom, te vjeruje kako će se ista i dalje nastaviti. Izrazio je spremnost Vukovarsko-srijemske županije za pomoć na uspostavi profesionalne vatrogasne postrojbe Županije Posavske kao i spremnost u jačanju međusobne suradnje dviju pograničnih i prijateljskih županija.

  Predsjednik Vlade Topić zahvalio se na prijemu i sastanku te naveo spremnost njegove županije u zajedničkim projektima s Vukovarsko-srijemskom županijom, u kojima se može omogućiti daljnji napredak za razvoj Županije Posavske.

  Sporazum o prijateljskoj suradnji između Vukovarsko-srijemske županije i Županije Posavske potpisan je 17. ožujka 2010. godine, s ciljem promicanja održivog gospodarskog i društvenog razvoja pograničnih područja, zajednički rad na rješavanju zajedničkih izazova pograničnog područja, te promicanje zajedničkih aktivnosti malih razmjera koje uključuju lokalne sudionike iz pograničnog područja.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti