Više

  Predsjednik Vlade ŽP upozorava na poštivanje naredbi Kriznog stožera

  Najčitanije

  Predsjednik Vlade Županije Posavske Đuro Topić naglasio je potrebu poštivanja svih naredbi Kriznih stožera Ministarstva zdravstva, rada i socijalne politike i Federalnog ministarstva zdravstva vezano za koronavirus. U izjavi za javnost predsjednik je naglasio:

  • Globalna pandemija koja se događa u svijetu neće zaobići ni područje naše Županije, pa sukladno novonastaloj situaciji provodimo sve mjere i aktivnosti kako bismo eventualni dolazak virusa na naše područje dočekali spremno jer ne možemo imati nikakvu zabludu da taj virus neće doći na područje Županije Posavske, pitanje je samo kada. Ono što je moja zamolba stanovnicima sve tri općine Županije Posavske da ozbiljno shvate sve naredbe i mjere koje su upućene od strane Kriznih stožera Federacije i Županije Posavske i izbjegnu sva nepotrebna kretanja, gužve, pogotovo u zatvorenom prostoru, paze na kontakte s drugim ljudima i provode sve mjere higijene kako je to propisano u novonastaloj situaciji.
  • Naglašavam potrebnu da se vrlo ozbiljno shvati naredba od strane inspektora, odnosno potreba izolacije i pridržavanje svih naputaka i mjera koje su im predočene. Na našem području za sada je 16 takvih osoba, i vrlo je bitno da svojim ponašanjem ne ugrožavaju kako svoje zdravlje, tako i zdravlje drugih osoba.
  • Također, naglašavam potrebu da izbjegnemo nepotrebna putovanja, povratak osobito iz Njemačke i drugih zemalja u kojima je dokazano značajnije postojanje koronavirusa u ove dane, a isto tako i dolazak u te zemlje. Dakle, suzdržimo se od nepotrebnih putovanja i shvatimo da je ovo vrijeme u kojem moramo pokazati disciplinu. Sve zemlje koje su se ponašale u skladu sa pravilima i imale disciplinu sada imaju značajno manje problema s virusom, a oni koji se nisu držali naputaka i olako to shvatili, imali su puno većih problema i sada su to područja žarišta koronavirusa.
  • Naglašavam još jednom da trebamo izbjegavati sva putovanja, znači općenito preporuka je svima da ne kreću ni prema BiH, isto tako iz BiH da ne kreću ni prema Njemačkoj niti prema drugim zemljama. Ako su već došli u Županiju Posavsku oni koji su dobili rješenje sanitarnog inspektora da budu u samoizolaciji, svakako su obvezni javiti se po potrebi liječnicima i moraju strogo poštovati naredbu o ne kretanju po javnom prostoru. Isto tako osobe koje su eventualno došle ovih dana iz Njemačke i drugih ugroženih država, a nisu dobili rješenje inspektora, naglašavam da se jave telefonom u svoj Dom zdravlja ili u Zavod za javno zdravstvo i da ukoliko imaju eventualne simptome bolesti, moraju slijediti dobivene naputke što dalje. Znači, situaciju treba shvatiti ozbiljno i vjerujem da se samo tako možemo s ovim problemom uspješno nositi.
  • Naše zdravstvene ustanove su spremne za nošenje s ovim problemom i imamo koordinaciju sa svim mjerodavnim institucijama, uz ostale i s KBC Tuzla kad je u pitanju smještaj eventualno zaraženih osoba s ovoga područja. Ponovo naglašavam, ovo je jedan novi izazov za naše područje i stoga je potreban krajnji oprez, poštujmo naredbe i izdržimo nekoliko tjedana posebnog režima koji bi trebao osigurati da se poslije toga odvija normalan život na području Županije Posavske, izjavio je predsjednik Vlade ŽP Đuro Topić.
  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti