Više

  Predsjednika Vlade ŽP Marijana Klaića u Sarajevu primila rezidentna koordinatorica UN-a Sezin Sinanoglu

  Najčitanije

  Predsjednik Vlade Županije Posavske Marijan Klaić i direktor Ureda za gospodarski razvoj Županije Posavske Franc  Kljajić posjetili su sjedište UNDP-a u Sarajevu, gdje su održali radni sastanak sa rezidentnom koordinatoricom UN-a i predstavnicom UNDP-a u BiH Sezin Sinanoglu, te rukovoditeljem projekta „Lokalni integrirani razvoj“ Edisom Arifagićem. Na sastanku je bilo riječi o dva kapitalna projekta, te jednom razvojnom projektu, koje Vlada Županije Posavske u suradnji sa UNDP-om planira realizirati.

  -Prvi od projekata o kojem je bilo riječi je projekt Športsko kulturnog centra Orašje, čiji završetak zajedno financiraju Vlada Županije Posavske i UNDP. Utvrđeno je da su završene sve faze potrebne za izbor izvođača radova, te se do kraja ovoga tjedna očekuje potpisivanje ugovora sa istim. Drugi kapitalni projekt o kojem se razgovaralo odnosi se na izgradnju vodovoda za lokalne zajednice na području općina Odžak ( Potočani, Jošava i Vrbovac). Utvrđeno je da su Vlada i UNDP spremni podržati taj projekt i pomoći u njegovoj realizaciji. Vlada ŽP je spremna izdvojiti oko 250.000,00 KM, dok će doprinos UNDP-a iznositi oko 150.000,00 KM. Navedeni projekt je apliciran i prema Fondu za zaštitu okoliša F BiH gdje se nalazi u finalnoj fazi evaluacije, te se iz ovog izvora očekuje dodatnih oko 300.000,00 KM. Nakon finalne evaluacije i zelenog svjetla od strane Fonda, te uz sredstva koje je Općina Odžak izdvojila za taj projekt, očekuje se žurno pokretanje procedure izbora izvođača radova, kazao je po povratku u Orašje predsjednik Vlade ŽP Marijan Klaić.

  Treći projekt o kojem je bilo riječi, pojašnjava premijer Klaić, odnosi se na razvojni projekt za posavsko područje sa naglaskom na poljoprivredi o čemu su već razgovarali predstavnici Županije Posavske, UNDP-a i Veleposlanstva RH u BiH. Utvrđeno je da Vlada Županije Posavske i UNDP  čvrsto stoje iza tog projekta, te će dodatno intenzivirati svoje napore kako bi došlo do njegove realizacije. Dogovoreno je kako će se u što skorijoj budućnosti ovaj projekt zajednički prezentirati i drugim mogućim partnerima u realizaciji.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti