Više

  Predškolske ustanove u Županiji Posavskoj

  Najčitanije

  Ministrica prosvjete, znanosti, kulture i športa u Vladi Županije Posavske Ana Andrić sa suradnicima održala je sastanak u zgradi Vlade Županije Posavske s ravnateljicama dječjih vrtića Županije Posavske gdje djeluju tri predškolske ustanove: Dječji vrtić „Paolla Cerueto“u Odžaku, Dječji vrtić Domaljevac u Domaljevcu i Dječji vrtić „Pčelica“ u Orašju. Tema sastanka bilo je Izvješće o radu vrtića za 2018. godinu i ostvarivanje godišnjeg plana i programa rada te sudjelovanje dječjih vrtića u projektima.

  Ravnateljice su predočile da predškolske ustanove u Županiji Posavskoj nude programe za djecu uzrasta od šest mjeseci do tri godine u jasličkim odgojnim grupama, i programe za djecu uzrasta od tri do šest godina u odgojnim skupinama predškolskog odgoja i obrazovanja. Na sastanku je istaknut nedostatak smještajnih kapaciteta u odnosu na potražnju. Analizirano i stanje u drugim segmentima sa aktualnim problemima iz rada vrtića.

  -Potrebno je organizirati zajednički sastanak s načelnicima općina gdje bi se zajednički pokušala naći najbolja rješenja jer konačan cilj je osiguranje optimalnih i jednakih uvjeta za svu djecu kroz različite vidove predškolskog odgoja i obrazovanja, priopćili su iz Ministarstva prosvjete, znanosti kulture i športa Vlade Županije Posavske.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti