Više

  Predstavljanje UBHH „Prsten“ u Orašju

  Najčitanije

  Udruga bosanskohercegovačkih Hrvata Prsten jučer (05.03.) u konferencijskoj dvorani hotela Navis u Orašju održala je predstavljanje udruge uz nazočnost 70-tak članova, prijatelja Udruge te poduzetnika iz Posavske Županije i Brčko Distrikta. Skupu je uz ostale bio nazočan predsjednik Skupštine Županije Posavske Blaž Župarić, ministar gospodarstva, rada i prostornog uređenja Dragutin Živković, zastupnica u Zastupničkom Domu Parlamenta FBIH Delfa Dejanović, načelnik općine Domaljevac-Šamac Stjepan Piljić, te članovi predsjedništva i UO Udruge.

  U pozdravnoj riječi nazočnima se obratio Anto Domić, dopredsjednik UBHH Prsten BiH. -Skup doprinosi osnaživanju bh Hrvata u ekonomskom smislu, ali i međusobnom uvezivanju za stvaranje preduvjeta za ostanak i opstanak na prostoru BiH. –Prsten nije politička organizacija, ali je idealna prilika da, sukladno svojim mogućnostima, možemo zajedničkim djelovanjem kroz udrugu, unaprijediti ekonomsku situaciju i poziciju svakog Hrvata u BiH, kazao je dr. Domić. Predsjednik UBHH Prsten BiH Marijan Klaić predstavio je povijest Udruge. -Udruga Prsten financira se iz članarina, donacija i sponzorstava, a organizacijsku teritorijalnu strukturu čine četiri podružnice; Posavina sa Brčko Distriktom, Srednja Bosna, Hercegovina i Banjalučka podružnica. Govoreći o aktivnostima u narednom periodu, Klaić je istaknuo kako je pred Udrugom intenzivan rad na proširenju članstva, kroz održavanje skupova predstavljanja u svim regijama i svim kategorijama, među poduzetnicima, ženama mladeži i znanstvenicima te najavio održavanje 1.Konferencije UBHH Prsten u sklopu Sajma gospodarstva u Mostaru 01.travnja s temom „Obrazovanje i upošljavanje, temelj suvremenog gospodarstva“. Marko Zrakić, član UO Udruge Hrvata BiH u RH i poduzetnik sa gospodarskim društvima u BiH i RH, predstavio je Klub poduzetnika Udruge Prsten i prenio svoja iskustva u radu Prstena u RH.

  Ministar gospodarstva, rada i prostornog uređenja Dragutin Živković ministar gospodarstva, rada i prostornog uređenja PŽ i član UO Udruge osvrnuo se na planirane gospodarske aktivnosti i programe potpore u ovoj godini. Govorio je o mjerama Vlade PŽ usmjerenim na poticanje razvoja gospodarstva i upošljavanje. –Posavska Županija za programe sufinanciranja u gospodarstvu godišnje izdvaja sredstva u iznosu oko 3% svog proračuna, što je oko 1.150.000,00 KM, dok je federalna razina vlasti za ovakve projekte i programe izdvaja 0,25% proračuna, što u 2020. godini iznosi 5.470.000,00 KM. Od ove godine uvodimo i program sufinanciranja otvaranja poduzeća za mlade u dobi do 35 godina, koji će ih potaknuti da se okušaju u poduzetništvu. Krajnji cilj Vlade PŽ je da programi budu mjerljivi u pogledu rasta zapošljavanja i prihoda, kao i rasta osobnih dohodaka, naglasio je ministar Živković.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti