Više

  Predstavljeni rezultati projekta Lokalni integrirani razvoj

  Najčitanije

  Projekt Lokalni integrirani razvoj (LIR) završen je događajem pod nazivom “Može bolje” u Sarajevu na kojem je razgovarano o mogućnostima daljnjeg razvoja u lokalnim zajednicama. Predstavljanju rezultata projekta LIR nazočili su direktor Ureda za razvoj i europske integracije Županije Posavske Franc Kljajić, načelnik Općine Odžak Jakov Ivanović, načelnik općine Domaljevac-Šamac Stjepan Piljić, pomoćnik za gospodarstvo i infrastrukturu načelnika Općine Orašje Pero Baotić, te poljoprivrednici s područja Županije Posavske koji su sudjelovali u projektu.

  Istaknuto je kako je ovaj projekt implementiran u 21 općini u Bosni i Hercegovini, među kojima su i tri općine s područja Županije Posavske, a rezultat je bilo zapošljavanje 679 osoba, a bili su potpomognuti i poljoprivredni proizvođači s dodjelom sjemenskog materijala genetski nemodificirane soje. Projekt je financirala Europska unija sa šest milijuna eura, a implementirao ga je Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u prethodne tri godine.

  “Sredstvima je omogućena nabavka nove opreme, otvoreno je skoro 700 novih radnih mjesta. Pomogli smo firmama da stanu na svoje noge, i ne samo to nego i da otvore nova radna mjesta za nova zaposlenja, da izvoze svoje proizvode, ali i da ih prodaju na domaćem tržištu. Pomogli smo i općinama u pogledu planiranja, utvrđivanja budžeta na puno bolji način, da se iskoriste sva neiskorištena sredstva, i ta sredstva su uložena u male infrastrukturne projekte. Pokazali smo da je važna dobra i kvalitetna uprava i na lokalnom nivou”, kazao je Khaldoun Sinno, zamjenik šefa Delegacije EU u BiH.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti