Više

  Predstavnici Europske Unije u BiH u Vladi ŽP u Orašju i u Odžaku

  Najčitanije

  U Vladi Županije Posavske u Orašju danas su se sastali predstavnici Županije Posavske na čelu sa predsjednikom Skupštine i Vlade ŽP Blažom Župarićem i Đurom Topićem sa zamjenikom šefa Izaslanstva EU Khaldounom Sinnom. Sastanku su bili nazočni ministri u Vladi ŽP i zastupnici u Skupštini ŽP.

  Sastanak je organiziran u okviru projekta „PrEUzmi inicijativu“ i u svijetlu nedavno usvojenog Mišljenja o aplikaciji BiH za članstvo u EU.

  Bila je to prilika da sudionici na sastanku razmjene mišljenja i iskustva o izazovima koji se nalaze pred BiH u procesu integracije sa Europskom unijom. S obzirom da već sam proces približavanja BiH Europskoj uniji nudi brojne mogućnosti za unapređenje kvaliteta života građana BiH, održani sastanak bila je prilika za razgovor o najboljim načinima na koje se županijska razina vlasti može i treba uključiti u taj proces.

  Predsjednik Vlade Županije Posavske Đuro Topić nakon sastanka je izrazio zadovoljstvo dolaskom visokog izaslanstva Europske unije u BiH u Županiju Posavsku, kao i vođenim razgovorima sa zamjenikom šefa Izaslanstva EU Khaldounom Sinnom.

  Nakon sastanka u Vladi Županije Posavske predstavnici Europske unije u BiH u Odžaku će održati javnu raspravu sa predstavnicima građana, poslovnog sektora te organizacija civilnog društva. Bit će to i šesta javna rasprava koja se u sklopu projekta PrEUzmi inicijativu održava širom Bosne i Hercegovine, a pokrenuo ih je Ured specijalnog predstavnika Europske unije u BiH.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti