Više

  Predstavnici Razvojne banke F BiH u Vladi ŽP predstavili povoljne kreditne linije

  Najčitanije

  U Vladi Županije Posavske u Orašju jučer (23.01.) održan je sastanak s članovima Uprave Razvojne banke Federacije BiH. Sastanku su nazočili, uz predsjednika Vlade Đuru Topića i ministre u Vladi ŽP te načelnike tri općine Županije Posavske, Borislav Trlin, direktor sektora za istraživanje i razvoj te članovi uprave Razvojne banke FBiH Mersiha Slipičević, izvršni direktor za upravljanje rizicima, Marijan Oršolić, dopredsjednik uprave i Ivo Vincetić, šef poslovnice Razvojne banke u Orašju.

  U izjavi za javnost predsjednik Vlade Topić pojasnio je teme sastanka:

  -Predstavnici Razvojne banke Federacije BiH prezentirali su nove programe banke koji se tiču financiranja javnih projekata u jedinicama lokalne samouprave, te u županijama. Prezentirali su također programe koji se odnose na gospodarstvo i poljoprivredu. Raduje činjenica da su novim programima omogućeni jako povoljni uvjeti kreditiranja javnih projekat, za što su pokazali interes načelnici općina Županije Posavske. Raduje i činjenica da je banka spustila kamatne stope na 2,5 do 3% za kredite namijenjene gospodarstvu i poljoprivredi, te zahvaljujući činjenici da imamo Poslovnicu Razvojne banke u Orašju omogućeno je da i naši poljoprivrednici i gospodarstvenici lakše koriste takve mogućnosti. Nakon što se u narednih mjesec dana održe prezentacije na području Županije Posavske na temu kreditnih linija za poljoprivrednike i gospodarstvenike vjerujem da će biti povećan interes za ova sredstva. Osiguranje povoljnih sredstava za financiranje projekata, svakako je jedna od pretpostavki razvoja našega kraja.
  Ono što će Županija Posavska kroz svoje programe i u gospodarstvu prvenstveno nastaviti jest sufinanciranje kamatnih stopa, te ostalih programa potpore gospodarstvenicima u dijelu sufinanciranja izdataka za nabavku osnovnih sredstava.
  Također ćemo pronaći određene posebne programe i u gospodarstvu i mjere za poljoprivrednike kao i za gospodarstvenike, odnosno startupove koji bi se odnosili na mlade poduzetnike, odnosno mlade poljoprivrednike, kako bi za njih osigurali još povoljnije uvjete kreditiranja, ali isto tako i osiguravanja sredstava, odnosno kolaterala za njihove kredite, naglasio je predsjednik Vlade Đuro Topić.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti