Više

  Pregled dnevnih događanja za period 02.11.-08.11.2020.godine

  Najčitanije

  Tijekom proteklog tjedna na području nadležnosti Uprave policije Ministarstva unutarnjih poslova Županije Posavske evidentirani su sljedeći događaji:

  KRIMINALITET

  Evidentirano je počinjenje šest kaznenih djela.

  Dana 04. studenog 2020. godine PS Odžak je zaprimila prijavu KD „Nasilje u obitelji“ koje se dogodilo u obiteljskoj kući u Prudu, općina Odžak na način da je pedesetšestogodišnji M.V. iz Pruda fizički i psihički zlostavljao svoju suprugu V.V. kod koje je dežurni liječnik DZ Odžak konstatirao lake tjelesne ozljede. Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio KD „Nasilje u obitelji“ imenovani je uhićen i zadržan u prostorijama za zadržavanje u PU Odžak, te je o svemu obaviješten nadležni tužitelj Županije Posavske kao i nadležni sudac Općinskog suda u Orašju.

  Dana 05. studenog 2020. godine PS Orašje je zaprimila prijavu da je iz KPZ Orašje pobjegao zatvorenik tridesetosmogodišnji E.Z. iz Kerepa, općina Gradačac. Po prijavi su postupili dežurni istražitelj OKP PU Orašje i krim. tehničar koji su potvrili navode prijave i na mjestu događaja izvršili očevid kojim je utvrđeno da je imenovanom u bijegu pomogao dvadesetsedmogidišnji V.K. iz mjesta Avnuše, Gornji Srebrenik, općina Srebrenik čime postoje osnovi sumnje da je počinio KD „Omogućavanje bijega osobi kojoj je oduzeta sloboda“ o čemu je upoznat nadležni tužitelj Županije Posavske, te su poduzete i druge mjere i radnje predviđene zakonom.

  Dana 06. studenog 2020. godine policijski službenici OKP PU Odžak su došli do saznanja da dvadesetjednogodišnji P.D. iz Pos. Mahale, općina Odžak posjeduje određenu količinu opojne droge koju drži u svojoj kući. Po dobivenom saznanju a po nalogu nadležnog suca Općinskog suda u Orašju izvršena je pretrage tijekom koje je pronađena određena količina biljne mase koja svojim izgledom podsjeća na opojnu drogu „Marihuanu“. Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio KD „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ protiv imenovanog će biti dostavljeno izvješće o počinjenom KD nadležnom tužiteljstvu Županije posavske.

  Dana 07. studenog 2020. godine PS Orašje je zaprimila prijavu KD „Nasilje u obitelji“ koje se dogodilo u obiteljskoj kući u Oštroj Luci, općina Orašje. Po prijavi je postupila patrolna ophodnja koja je potvrdila navode prijave i na navedenoj adresi je zatekla četrdestdvogodišnjeg G.K. iz Oštre Luke kako maltretira svoje ukućane u uništava stvari po kući. Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio gornje kazneno djelo, kao i zbog vrijeđanja i omalovažavanja policijskih službenika, imenovani je uhićen gdje je prilikom uhićenja pružao aktivni otpor te je postupajućem policijskom službeniku nanio laku tjelesnu ozljedu, zbog čega će imenovani G.K. biti prijavljen i za KD „Sprečavanje službene osobe u obavljanju službene radnje“. Imenovani je nakon uhićenja zadržan u prostorijama za zadržavanje PU Orašje, a o događaju je izvješten nadležni tužitelj Županije Posavske.

  Istog dana PS Orašje je zaprimila prijavu fizičkog sukoba dvije osobe u Orašju u XIV. ulici ispred pekarnice „Zlatna skela“. Po prijavi je postupila patrolna ophodnja koja je potvrdila navode prijave i na mjestu događaja zatekla dvadesetdvogodišnjeg B.J. iz Orašja i sedamnaestogodišnjeg Z.K. iz Oštre Luke koji je po konstataciji dežurnog liječnika DZ Orašje, zadobio lake tjelesne ozljede. Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio KD „Laka tjelesna ozljeda“ protiv B.J će biti podneseno Izvješće o počinjenom KD tužiteljstvu Županije Posavske.

  JAVNI RED I MIR

  Zabilježene su četiri prijave narušavanja javnog reda i mira.

  Dana 02. studenog 2020. godine PS Orašje je zaprimila prijavu narušavanja javnog reda i mira koje se dogodilo u ugostiteljskom lokalu „HNK“ u Orašju na način da se tridesetčetvorogodišnji P.P. iz Brčko ponaša neprimjereno te vrijeđa djelatnike i goste lokala. Po navedenoj prijavi je postupila patrolna ophodnja koja je potvrdila navode prijave te je imenovanom uručila prekršajni nalog zbog naročito drskog ponašanja.

  Dana 03. studenog 2020. godine policijski službenici PS Odžak su uručili prekršajni nalog dvadesetpetogodišnjem K.A. iz Odžaka zbog toga što je dana 01. studenog ove godine narušio javni red i mir vrijeđanjem i omalovažavanjem policijskih službenika putem društvene mreže „Facebook“.

  Dana 07. studenog 2020. godine prigodom postupanja po prijavi KD „Nasilje u obitelji“ u O. Luci, općina Orašje, četrdesetdvogodišnji G.K. iz Oštre Luke je narušio javni red i mir „Vrijeđanjem i omalovažavanjem policijskih službenika“ zbog čega je istom uručen prekršajni nalog.

  Istog dana PS Odžak je zaprimila prijavu da se u ugostiteljskom objektu „New Style“ nalazi više od 50 osoba čime se krše odredbe zapovijedi kriznog stožera Županije Posavske. Po prijavi je postupila patrolna ophodnja koja je potvrdila navode prijave te je protiv vlasnika lokala proveden prekršajni postupak, odnosno istom je uručen prekršajni nalog zbog „Ne postupanja po zapovijedi državnog tijela“.

  PROMET

  Zabilježeno je sedam prijava prometnih nezgoda.

  Dana 02. studenog 2020. godine PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila na lokalnoj cesti Ugljara-Kostrč-Matići. Po prijavi su postupili službenici OPP PU Orašje koji su utvrdili da je u nezgodi sudjelovao I.K. iz Tolise. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba.

  Istog dana PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila na regionalnoj cesti Orašje-Gradačac na lokalitetu „Gradišta“. Po prijavi su postupili službenici OPP PU Orašje koji su utvrdili da je u nezgodi sudjelovala J.D. iz Tolise koja je u trenutku nezgode upravljala osobnim vozilom i kao suvozač u istom vozilu M.P. iz Tolise. Na vozilu je nastupila materijalna šteta dok su imenovani zadobili lake tjelesne ozljede po konstataciji dežurnog liječnika DZ Orašje dr. Zorana Budimića.

  Istog dana PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Baziku, a u kojoj su sudjelovali M.V. iz Oštre Luke i M.M. iz Grebnica. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba u kojoj su sudionici razmijenili osobne podatke i popunili obrazac Europskog izvješća o prometnoj nezgodi, te im je izdana Potvrda o prijavi događaja.

  Dana 04. studenog 2020. godine PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Orašju na križanju II. i VIII. ulice. Po prijavi su postupili službenici OPP PU Orašje koji su utvrdili da su u nezgodi sudjelovali M.J. iz Cerne Republika Hrvatska i I.M. iz Velike Kopanice, Republika Hrvatska. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba.

  Istog dana PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Domaljevcu u ulici Posavskih branitelja kod kbr. 84. Po prijavi su postupili službenici OPP PU Orašje koji su utvrdili da su u nezgodi sudjelovali vozač osobnog vozila A.B. iz Sukošana, Republika Hrvatska i pješak K.M. iz Domaljevca. U nezgodi je imenovani pješak zadobio lake tjelesne ozljede po konstataciji dežurnog liječnika ŽB Orašje.

  Dana 05. studenog 2020. godine PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Ugljari kod kbr. 147. Po prijavi su postupili službenici OPP PU Orašje koji su utvrdili da su u nezgodi sudjelovali A.K. iz Orašja i J.G. iz Donje Mahale. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba.

  Dana 06. studenog 2020. godine PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Orašju u neposrednoj blizini Županijske bolnice Orašje. Po prijavi su postupili policijski službenici OPP PU Orašje koji su utvrdili da je u nezgodi sudjelovao četrdesetšestogodišnji S.B. iz Donje Mahale, koji je u trenutku nezgode upravljao vozilom u alkoholiziranom stanju zbog čega je zadržan u prostorijama za zadržavanje PU Orašje do istrežnjenja. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba.

  Tijekom proteklog tjedna policijski službenici su kontrolirali 518 vozila i vozača, uručili su 53 prekršajna naloga i dvije obavijesti u učinjenom prekršaju zbog nepropisnog parkiranja. Iz prometa su isključili tri vozila i četiri vozača od kojih su tri vozača zbog vožnje u alkoholiziranom stanju zadržani u prostorijama za zadržavanje do istrežnjenja.

  OSTALI DOGAĐAJI

  Zaprimljene su tri prijave ostalih događaja.

  Dana 03. studenog 2020. godine službenici OKP PU Odžak su operativnim radom na terenu došli do saznanja da je četrdesettrogodišnji E.P. iz Tuzle izvršio provalnu krađu u kuću Bože Jurić u Pos. Mahali, općina Odžak a koja je prijavljena 22. listopada ove godine. Nakon prikupljenih saznanja imenovani je priveden u službene prostorije PU Odžak gdje nad istim provedena kriminalistička obrada tijekom koje je isti u cijelosti priznao izvršenje navedenog kaznenog dijela, o čemu je upoznat nadležni tužitelj Županije Posavske koji naložio da se imenovani liši slobode i smjesti u prostorije za zadržavanje uhićenih osoba.

  Dana 07. studenog 2020. godine PS Odžak je zaprimila prijavu požara u TC Yimor koji se nalazi u sklopu motela Ana u Donjem Svilaju, općina Odžak. Na mjesto događaja je upućena patrolna ophodnja kao i pripadnici DVD-a Odžak, Brod, Modriča i Domaljevac-Šamac koji su nakon višesatnog djelovanja požar ugasili. O događaju je obaviješten nadležni tužitelj Županije Posavske koji je naložio provođenje daljnjih mjera i radnji.

  Istog dana PS Orašje je zaprimila prijavu požara u pomoćnom objektu u sklopu obiteljske kuće u ul. Sarajevska u Oštroj Luci, općina Orašje. Na mjesto događaja je upućena patrolna ophodnja kao i pripadnici DVD-a D. Mahala, Tolisa i Orašje koji su požar ugasili. Na mjestu događaja je izvršen očevid od strane dežurnog istražitelja OKP PU Orašje i krim. tehničara, a o događaju je upoznat i nadležni tužitelj Županije Posavske.

  Tijekom proteklog tjedna policijski službenici su legitimirali 12 nepoznatih osoba, i vršili osiguranje 8 športskih događaja.

  U sklopu svojih aktivnosti, a u vezi s pandemijom koronavirusa, izvršili su 1126 nadzora nad osobama koje se nalaze u samoizolaciji po rješenjima sanitarnog inspektora Uprave za inspekcijske poslove Županije Posavske, kojom prigodom nisu zatekli osobe koje krše odredbe Rješenja o samoizolaciji.

  Izvršili su i 355 obilazaka ugostiteljskih objekata s ciljem utvrđivanja prekoračenja djelatnog vremena, a u skladu s Zapovijedima kriznog stožera Županije Posavske, kojom prigodom nisu utvrdili prekoračenje rada ugostiteljska objekta.

  Na koncu tijekom analiziranog perioda zaprimili smo skupno 20 prijave građana te 14 aktivnosti policije povodom pandemije koronavirusa.

  GLASNOGOVORNIK
  Zdenko Ćubel

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti