Više

  Pregled dnevnih događanja za period 07.12.-13.12.2020. godine

  Najčitanije

  Tijekom proteklog tjedna na području nadležnosti Uprave policije Ministarstva unutarnjih poslova Županije Posavske evidentirani su sljedeći događaji:

  KRIMINALITET

  Evidentirano je počinjenje jednog kaznenog djela.

  Dana 07. prosinca 2020. godine PS Odžak je zaprimila prijavu KD Teška krađa koja se dogodila u Odžaku u ulici Proleterska, na način da je izvršena provalna krađa u objekt islamske zajednice općine Odžak. Po prijavi su postupili dežurni istražitelj OKP PU Odžak i krim. tehničar koji su izvršili očevid na mjestu događaja te su utvrdili da je provala izvršena u posljednja dva dana od strane NN počinitelja ili više njih koji je djelujući podesnim alatom na ulazna vrata objekta iz unutrašnjosti objekta otuđio ukupno 6 trimera-kosilica marke Stihl ukupne vrijednosti oko 3200,00 KM. Policijski službenici će nastaviti poduzimati sve potrebite mjere i radnje na otkrivanju počinitelja.

  JAVNI RED I MIR

  Zabilježeno je sedam prijava narušavanja javnog reda i mira.

  Dana 07. prosinca 2020. godine policijski službenici PS Orašje u 23,35 sati u Orašju u blizini ugostiteljskog lokala Sova zatekli su, dvadesetčetvorodišnjeg I.P. iz Grebnica i dvadesetsedmogodišnjeg G.Š. iz Bazika koji su se kretali na javnom mjestu čime su prekršili odredbe Zapovijedi kriznog stožera Županije Posavske o ograničenju kretanja osoba od 23,00 do 05,00 sati. Imenovanim su uručeni prekršajni nalozi zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv JRiM.

  Dana 09. prosinca 2020. godine policijski službenici PS Odžak u 23,10 sati u Odžaku u ulici Brodska zatekli su pedesetšestogodišnjeg J.Č. iz Potočana koji se kretao na javnom mjestu čime je prekršio odredbe Zapovijedi kriznog stožera Županije Posavske o ograničenju kretanja osoba od 23,00 do 05,00 sati. Imenovanom je uručen prekršajni nalog zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv JRiM.
  Istog dana policijski službenici PS Odžak u 23,30 sati u Odžaku u ul. R. Porobića zatekli su četrdesetčetvorogodišnjeg M.M. iz Potočanskog Lipika koji se kretao na javnom mjestu čime je prekršio odredbe Zapovijedi kriznog stožera Županije Posavske o ograničenju kretanja osoba od 23,00 do 05,00 sati. Imenovanom je uručen prekršajni nalog zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv JRiM.

  Dana 10. prosinca 2020. godine policijski službenici PS Odžak u 23,40 sati u Odžaku u ulici R. Porobića zatekli su pedesettrogodišnjeg E.Z. iz Odžaka koji se kretao na javnom mjestu čime je prekršio odredbe Zapovijedi kriznog stožera Županije Posavske o ograničenju kretanja osoba od 23,00 do 05,00 sati. Imenovanom je uručen prekršajni nalog zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv JRiM.

  Dana 11. prosinca 2020. godine u 01,45 sati službenici PS Orašje u II. ulici u Orašju zaustavili su vozilo kojim je upravljao šezdesetdvogodišnji I.O. iz Tolise. Zbog kršenja odredbi Zapovijedi kriznog stožera Županije Posavske o ograničenju kretanja osoba od 23,00 do 05,00 sati imenovanom je uručen prekršajni nalog u skladu s Zakonom o prekršajima protiv JRiM. Kontrolom je kod istog utvrđena i prisutnost alkohola u organizmu zbog čega je isključen iz prometa i biti će zadržan u prostorijama za zadržavanje PU Orašje do istrežnjenja.

  Dana 12. prosinca 2020. godine policijski službenici PS Orašje u 01,55 sati u Orašju u VIII. ulici su zatekli dvadesetčetvorodišnjeg M.K. iz Oštre Luke, dvadesetjednogodišnju E.P. iz Domaljevca, dvadesetogodišnjeg M.M. iz Oštre Luke i dvadesetogodišnju I.R. iz Zagreba koji su se kretali na javnom mjestu čime su prekršili odredbe Zapovijedi kriznog stožera Županije Posavske o ograničenju kretanja osoba od 23,00 do 05,00 sati. Imenovanim su uručeni prekršajni nalozi zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv JRiM.

  Dana 14. prosinca 2020. godine u 00,10 sati policijski službenici PS Odžak u Novom Gradu su zatekli tridesetdvogodišnjeg A.J. iz Modriče koji se kretao na javnom mjestu čime je prekršio odredbe Zapovijedi kriznog stožera Županije Posavske o ograničenju kretanja osoba od 23,00 do 05,00 sati. Imenovanom će biti uručen prekršajni nalog zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv JRiM.

  PROMET

  Zabilježene su četiri prijava prometnih nezgoda.

  Dana 08. prosinca 2020. godine PS Odžak je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila na regionalnoj cesti Odžak-Donji Svilaj u mjestu Vrbovac. Na mjesto događaja su upućeni službenici OPP PU Odžak koji su potvrdili navode prijave te su utvrdili da je u nezgodi sudjelovao tridesetdevetogodišnji M.I. iz Vojskove koji je u trenutku nezgode upravljao s osobnim vozilom. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba.

  Dana 11. prosinca 2020. godine PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Orašju u IV. ulici. Po prijavi su postupili službenici OPP PU Orašje koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da je u nezgodi sudjelovao Đ.F. iz Donje Mahale koji je upravljajući osobnim vozilom ostvario kontakt s drugim parkiranim osobnim vozilom. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba, a imenovani je zbog upravljanja u alkoholiziranom stanju zadržan u prostorijama za zadržavanje PU Orašje do istrežnjenja.

  Dana 11. prosinca 2020. godine PS Odžak je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Odžaku u ulici R. Porobića. Na mjesto događaja su upućeni službenici OPP PU Odžak koji su potvrdili navode prijave te su utvrdili da su u nezgodi sudjelovali G.Đ. iz Modriče i A.I. iz Vukosavlja koji su u trenutku nezgode upravljali s osobnim vozilima. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba u kojoj su sudionici razmijenili osobne podatke i popunili obrazac Europskog izvješća o prometnoj nezgodi, te im je izdana Potvrda o prijavi događaja.

  Dana 13. prosinca 2020. godine PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Tolisi. Na mjesto događaja su upućeni službenici OPP PU Orašje koji su potvrdili navode prijave te su utvrdili da su u nezgodi sudjelovali I.N. iz Orašja i J.D. iz Tolise koji su u trenutku nezgode upravljali s osobnim vozilima. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba u kojoj su sudionici razmijenili osobne podatke i popunili obrazac Europskog izvješća o prometnoj nezgodi, te im je izdana Potvrda o prijavi događaja.

  Tijekom proteklog tjedna policijski službenici su kontrolirali 356 vozila i vozača, uručili su 45 prekršajnih naloga i 3 obavijesti o učinjenom prekršaju zbog nedopuštenog parkiranja. Podnijeli su tri zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka i iz prometa isključili jedno vozilo i četiri vozača od kojih je jedan zadržan u prostorijama za zadržavanje do istrežnjenja.

  OSTALI DOGAĐAJI

  Zaprimljeno jedna prijava ostalih događaja.

  Dana 13. prosinca 2020. godine u Odžaku u ulici. K. Hadžiefendića ispred gradske džamije došlo je do neprijavljenog okupljanja oko stotinjak građana kojom prigodom su prosvjedovali odnosno izrazili nezadovoljstvo načinom izbora glavnog imama u Odžaku. Tijekom okupljanja nisu zabilježeni nikakvi problemi.

  Tijekom proteklog tjedna policijski službenici su legitimirali 27 nepoznatih osoba, izvršili su dvije pratnje i dva osiguranja športskih događanja.

  Policijski službenici su u sklopu svojih aktivnosti, a u vezi s pandemijom koronavirusa, izvršili 775 nadzora nad osobama koje se nalaze u samoizolaciji po rješenjima sanitarnog inspektora Uprave za inspekcijske poslove Županije Posavske, kojom prigodom su zatekli četiri osobe koje krše odredbe Rješenja o samoizolaciji protiv kojih će biti poduzete zakonom predviđene mjere i radnje.

  Izvršili su i 355 obilaska ugostiteljskih objekata s ciljem utvrđivanja prekoračenja djelatnog vremena, a u skladu s Zapovijedima kriznog stožera Županije Posavske, kojom prigodom nisu utvrdili prekoračenje rada ugostiteljskog objekta.

  Upozorili su dvije osobe zbog ne nošenja zaštitnih maski na javnom mjestu.

  Na koncu tijekom analiziranog perioda zaprimili smo skupno 13 prijava događaja te 14 aktivnosti policije povodom pandemije koronavirusa.

  GLASNOGOVORNIK
  Zdenko Ćubel

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti