Više

  Pregled dnevnih događanja za period 16.11.-22.11.2020. godine

  Najčitanije

  Tijekom proteklog tjedna na području nadležnosti Uprave policije Ministarstva unutarnjih poslova Županije Posavske evidentirani su sljedeći događaji:

  KRIMINALITET

  Evidentirano je počinjenje četiri kaznena djela.

  Dana 16. studenog 2020. godine dežurnoj službi PS Odžak se obratio tridesetsedmogodišnji M.S. iz Modriče i prijavio da je na njega ranije istog dana u ugostiteljskom lokalu Lotos u Odžaku fizički nasrnuo D.S. iz Modriče i osoba nadimka „Muki“ (ostali podaci trenutno nepoznati) obojica iz Modriče. Do napada je došlo nakon kraće prepirke među navedenim, nakon čega je imenovani D.S. izvadio nož i prijeteći njime isti zabio u stol između njega i prijavitelja, da bi potom prijavitelj pobjegao van iz lokala a za njim su istrčala i ostala dvojica nastavljajući s prijetnjama. Istom prilikom u lokalu je ostala prijaviteljeva jakna u kojoj se nalazio novčanik s dokumentima i 130 KM i mobitel marke Samsung koji su napadači prisvojili. S događajem je upoznat nadležni tužitelj Županije Posavske koji naložio provođenje istrage.

  Dana 17. studenog 2020. godine PS Odžak je zaprimila prijavu KD „Ugrožavanja sigurnosti“ na način da je NN osoba ili više njih prijetila napadom na tijelo i život pedesetčetvorogodišnjoj A.M. iz Srnave, općina Odžak. Po prijavi je postupio dežurni istražitelj OKP PU Odžak koji je utvrdio da 13. studenog 2020. godine imenovanoj predočeno pismo, koje je naslovljeno na nju a upućeno iz Austrije na adresu poduzeća gdje je uposlena, a u kojem NN osoba navodi dosta prijetnji vezano za njezin odnos prema djelatnicima gdje je uposlena. Prijetnje su prijaviteljicu u međuvremenu uznemirile i stvorile strah zbog čega je pokrenuta istraga za gore navedeno kazneno djelo.

  Dana 18. studenog 2020. godine službenici OKP PU Odžak temeljem prethodno prikupljenih operativnih saznanja o postojanju elemenata KD „Ugrožavanje sigurnosti“ u službene prostorije su priveli više osoba radi provođenja kriminalističke istrage u vezi s navedenim KD. Saslušanjem i ispitivanje privedenih policijski službenici su utvrdili da je 14. studenog 2020. godine dvadesetdvogodišnji A.H. iz Vukosavlja s još dvije za sada nepoznate osobe došao pred obiteljsku kuću E.K. u Odžaku te uz psovke i uvrede uputio ozbiljne prijetnje po život i tijelo navedenog, pri tome lupajući metalnim predmetima po ogradi. Nakon što su uvidjeli da su pogriješili kuću odlaze do kuće B.K. koja se nalazi na drugom kraju Odžaka te ponavljaju izrečene prijetnje. Nakon završetka kriminalističke obrade nadležnom tužiteljstvu Županije Posavske će biti dostavljeno Izvješće o počinjenom KD.

  Dana 21. studenog 2020. godine PS Orašje je zaprimila prijavu KD „Teška krađa“ koja se dogodila u Orašju na način da je nepoznata osoba ili više njih tijekom noći otuđila drveni čamac koji se nalazio privezan uz obalu rijeke Save na lokaciji „skelskog prijelaza“. O navedenom događaju je upoznat dežurni istražitelj OKP PU Orašje koji poduzeo zakonom predviđene mjere i radnje.

  JAVNI RED I MIR

  Zabilježene su dvije prijave narušavanja javnog reda i mira.

  Dana 17. studenog 2020. godine policijski službenici PS Orašje su na magistralnoj cesti u neposrednoj blizini TC „City Centar“ u Orašju zatekli tridesetšestogodišnjeg A.O. iz Tuzle, četrdesetjednogodišnjeg M.S. iz Tuzle i dvadesetogodišnjeg N.I. iz Mirosavaca, koji su kršili odredbe kriznog stožera o ograničenju kretanja od 23,00 do 05,00 sati, zbog čega su imenovanim, a u skladu s Zakonom o prekršajima protiv JRiM, uručeni prekršajni nalozi.

  Dana 21. studenog 2020. godine policijski službenici OPP PU Odžak u 01,20 sati u Odžaku u ulici R. Porobića su zatekli dvadesetšestogodišnjeg Š.G. koji se kretao na javnom mjestu čime je narušio odredbe Zapovijedi kriznog stožera Županije Posavske o ograničenju kretanja osoba od 23,00 do 05,00 sati. Imenovanom je uručen prekršajni nalog zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv JRiM.

  PROMET

  Zabilježeno je sedam prijava prometnih nezgoda.

  Dana 16. studenog 2020. godine PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila na parkingu vojarne u Tolisi, a u kojoj su sudjelovali N.P. iz Tuzle i A.I. iz Vidovica, obojica upravljajući s osobnim vozilima. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba u kojoj su sudionici razmijenili osobne podatke i popunili obrazac Europskog izvješća o prometnoj nezgodi, te im je izdana Potvrda o prijavi događaja.

  Istog dana PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila na lokalnoj cesti Orašje-Kostrč-Matići, a u kojoj su sudjelovali Z.M. Kostrča i A.M. iz Kostrča, oboje upravljajući s osobnim vozilima. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba u kojoj su sudionici razmijenili osobne podatke i popunili obrazac Europskog izvješća o prometnoj nezgodi, te im je izdana Potvrda o prijavi događaja.

  Dana 18. studenog 2020. Godine PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u blizini mjesnog groblja ul. Sv. Ane u Domaljevcu. Na mjesto događaja su upućeni policijski službenici koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da su u nezgodi sudjelovali M.F iz Domaljevca koji je u trenutku nezgode upravljao traktorom i G.Š. iz Grebnica upravljajući osobnim vozilom. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba.

  Istog dana PS Odžak je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u mjestu Novo Selo, a u kojoj su sudjelovali Š.J. iz Zorica i I.P. iz Novog Sela, obojica upravljajući s osobnim vozilima. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba u kojoj su sudionici razmijenili osobne podatke i popunili obrazac Europskog izvješća o prometnoj nezgodi, te im je izdana Potvrda o prijavi događaja.

  Dana 19. studenog 2020. godine PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Orašju, a u kojoj su sudjelovali S.B. iz Orašja i E.H. iz Gradačca, oboje upravljajući s osobnim vozilima. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba u kojoj su sudionici razmijenili osobne podatke i popunili obrazac Europskog izvješća o prometnoj nezgodi, te im je izdana Potvrda o prijavi događaja.

  Dana 20. studenog 2020. godine PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Donjoj Mahali u ul. Stjepana Radića naspram broja 134 u kojoj su sudjelovali biciklista J.F iz Orašja i nepoznati vozač NN vozila. Po prijavi su postupili službenici OPP i OKP PU Orašje koji su utvrdili da se nepoznati vozač NN osobnog vozila udaljio s mjesta događaja u nepoznatom pravcu, dok je imenovani biciklista prevezen u DZ Orašje gdje je dežurni liječnik konstatirao teške tjelesne ozljede. Operativnim radom policijski službenici su pronašli vozača koji je napustio mjesto događaja, a radi se o sedamdesetosmogodišnjem P.O. iz Tolise koji je uhićen zbog postojanja osnova sumnje da je počinio KD „Teška kaznen djela protiv sigurnosti javnog prometa“, te je o svemu obaviješten nadležni tužitelj Županije Posavske.

  Istog dana PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Orašju, a u kojoj su sudjelovali H.L. i N.S. iz Orašja, oboje upravljajući s osobnim vozilima. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba u kojoj su sudionici razmijenili osobne podatke i popunili obrazac Europskog izvješća o prometnoj nezgodi, te im je izdana Potvrda o prijavi događaja.

  Tijekom proteklog tjedna policijski službenici su kontrolirali 351 vozilo i vozača, uručili su 41 prekršajni nalog i 7 obavijesti u učinjenom prekršaju zbog nepropisnog parkiranja.

  OSTALI DOGAĐAJI

  Zaprimljene su tri prijave ostalih događaja.

  Dana 18. studenog 2020. godine policijski službenici na području općine Odžak su pronašli 11 migranata, tri muškarca, četiri žene i četvoro djece o čemu je obaviješten načelnik Ureda za strance u Orašju koji je naložio da se migranti zadrže do sutra kada će djelatnici Ureda poduzeti zakonom predviđene mjere i radnje.

  Dana 21. studenog 2020. godine PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu M.G. iz Domaljevca koja prijavljuje sedamdesetdevetogodšinjeg Đ.P. iz Domaljevca kako sječe drvo na dijelu parcele oko koje postoji imovinski spor. Po navedenoj prijavi je postupila patrolna ophodnja koja je imenovanog upozorila te je istom naložila da prestane s sječom do rješavanja imovinskog spora.

  Dana 22. studenog 2020. godine PS Domaljevc-Šamac je zaprimila prijavu M.B. koja prijavljuje kako njezini roditelji I.B i E.B iz Domaljevca imaju problema s M.B. iz Domaljevca. Po prijavi je postupila patrolna ophodnja koja je obavila razgovor s imenovanim te je M.B. upozorila zbog neprimjerenog ponašanja.

  Tijekom proteklog tjedna policijski službenici su legitimirali 11 nepoznatih osoba, te su izvršili osiguranje šest športskih događaja.

  U sklopu svojih aktivnosti, a u vezi s pandemijom koronavirusa, izvršili su 1132 nadzora nad osobama koje se nalaze u samoizolaciji po rješenjima sanitarnog inspektora Uprave za inspekcijske poslove Županije Posavske, kojom prigodom nisu zatekli osobe koje krše odredbe Rješenja o samoizolaciji.

  Izvršili su i 362 obilaska ugostiteljskih objekata s ciljem utvrđivanja prekoračenja djelatnog vremena, a u skladu s Zapovijedima kriznog stožera Županije Posavske, kojom prigodom nisu utvrdili prekoračenje rada ugostiteljska objekta.

  Upozorili su jednu osobu zbog ne nenošenja zaštitne medicinske maske.

  Na koncu tijekom analiziranog perioda zaprimili smo skupno 16 prijava građana te 14 aktivnosti policije povodom pandemije koronavirusa.

  GLASNOGOVORNIK
  Zdenko Ćubel

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti