Više

  Pregled dnevnih događanja za period 21.09.-27.09.2020. godine

  Najčitanije

  Tijekom proteklih sedam dana na području nadležnosti Uprave policije Ministarstva unutarnjih poslova Županije Posavske evidentirani su sljedeći događaji:

  KRIMINALITET

  Zaprimljeno je šest prijava kaznenih djela:

  Dana 21. rujna 2020 godine PS Orašje je zaprimila prijavu KD „Izazivanje opće opasnosti“ na štetu JP „Elektroprivreda HZHB“, na način da je NN osoba ili više njih zapalila vatru na njivi koja se nalazi u neposrednoj blizini BP „AGS Antunović“ u Orašju, kojom prigodom su izgorjela dva elektro stupa u vlasništvu navedenog poduzeća. Po istoj prijavi su postupili dežurni istražitelj i krim. tehničar koji su poduzeli zakonom predviđene radnje i mjere.

  Istog dana PS Orašje je zaprimila prijavu požara na nogometnom igralištu u Ugljari, općina Orašje. Na mjesto događaja su upućeni pripadnici DVD Donja Mahala i Tolisa koji su požar ugasili. Po istoj prijavi su postupili dežurni istražitelj i krim. tehničar koji su izvršili očevid i utvrdili da postoje osnovi sumnje u počinjenje KD „Izazivanje opće opasnosti“.

  Dana 22. rujna 2020. godine PS Orašje je zaprimila prijavu KD „Zlouporaba položaja ili ovlasti“ na štetu J.Š. iz Županje, na način da je NN osoba ili više njih, iz katastarske službe općine Orašje, izdala službena dokumenta koja ne odgovara stvarnom stanju, a radi provođenja ostavinske rasprave. Po istoj prijavi je postupio dežurni istražitelj Odjela za istrage SKP MUP Županije Posavske.

  Istog dana službenici kriminalističke policije PU Odžak, operativnim radom na terenu, došli su do saznanja da je M.Đ. iz Donje Dubice, općina Odžak izvršio KD „Krađa“ na štetu M.G. iz Donje Dubice na način da je posjekao i otuđio jedno stablo jasena iz šume oštećenog. Na mjestu događaja, uz nazočnost nadležnog šumara, izvršen je očevid i druge zakonom predviđena mjere i radnje.

  Dana 26. rujna 2020 godine PS Orašje je zaprimila prijavu KD „Krađe“ na štetu H.B. iz Ugljare, općina Orašje na način da je NN osoba ili više njih nepoznatog dana otuđila gumeni čamac s ronilačkom opremom na rijeci Savi u neposrednoj blizini skelskog prijelaza u Orašju. Po istoj prijavi su postupili dežurni istražitelj i krim. tehničar koji su poduzeli zakonom predviđene radnje i mjere.

  Dana 27. rujna 2020 godine PS Orašje je zaprimila prijavu KD „Mučenje i ubijanje životinja“ na štetu S.S. iz Orašja, na način da je NN osoba ili više njih pucala iz nepoznatog vatrenog oružja na psa u vlasništvu navedene koji se nalazio u dvorištu obiteljske kuće imenovane. Po istoj prijavi su postupili dežurni istražitelj i krim. tehničar koji su poduzeli zakonom predviđene radnje i mjere.

  JAVNI RED I MIR

  Zabilježene su četiri prijave narušavanja javnog reda i mira.

  Dana 24. rujna 2020 godine PS Odžak je zaprimila prijavu narušavanja javnog reda i mira drskim ponašanjem od strane četrdesetjednogodišnjeg N.P. iz Odžaka. Protiv navedenog će biti proveden prekršajni postupak.

  Istog dana policijski službenici PS Orašje su u Orašju u prosjačenju zatekli dvadesetčetvorogodišnju M.Š. iz Orašja. Protiv iste će biti proveden prekršajni postupak.

  Dana 26. rujna 2020 godine policijski službenici PS Orašje su u Orašju u prosjačenju zatekli tridesetosmogodišnju Š.Š. iz Brčkog. Protiv iste će biti proveden prekršajni postupak.

  Istog dana PS Odžak je zaprimila prijavu narušavanja JRiM vrijeđanjem i omalovažavanjem policijskih službenika od strane dvadesetosmogodišnjeg J.G. iz Pruda, općina Odžak. Navedeni je zbog upornosti u činjenju prekršaja uhićen te će protiv istog biti proveden prekršajni postupak.

  PROMET

  Zabilježena je jedna prijava prometne nezgode.

  Dana 22. rujna 2020. godine PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila na magistralnoj cesti u Grebnicama. Po navedenoj prijavi su postupili policijski službenici OPP PU Orašje koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da su u prometnoj nezgodi sudjelovali A.Z. iz Travnika i I.I. iz Belog Manastira, Republika Hrvatska. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba.

  Policijski službenici su zbog vožnje u alkoholiziranom stanju isključili iz prometa dva vozača, koji su uhićen i zadržani u prostorijama za zadržavanje do istrežnjenja.

  Pored gore navedenog policijski službenici su kontrolirali ukupno 684 vozila, uručili su 108 prekršajna naloga te podnijeli 1 zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka. Iz prometa su isključili jednog vozača i tri vozila.

  OSTALI DOGAĐAJI

  Zaprimljene su dvije prijava ostalih događaja i to:

  Dana 21. rujna 2020. godine PS Orašje je zaprimila prijavu požara u Orašju u krugu poduzeća „Mehanika“. Na mjesto događaja su upućeni pripadnici DVD Orašje i Tolisa koji su požar ugasili.

  Dana 23. rujna 2020. godine PS Orašje je zaprimila prijavu požara u Orašju u krugu poduzeća „Ado Commerce d.o.o“. Na mjesto događaja su upućeni pripadnici DVD Orašje koji su požar ugasili prije nego je nastupila materijalna šteta.

  Policijski službenici su tijekom proteklih sedam dana legitimirali ukupno 20 osoba.

  Tijekom proteklog tjedna policijski službenici su vršili i povremena osiguranja na ukupno deset nogometnih utakmica koje su se odigravale na području Županije Posavske.

  U sklopu svojih aktivnosti, a u svezi s pandemijom koronavirusa, izvršili su nadzor nad 268 osobe koje se nalaze u samoizolaciji po rješenjima sanitarnog inspektora Uprave za inspekcijske poslove Županije Posavske, kojom prigodom su zatekli jednu osobu koja krši odredbe Rješenja o samoizolaciji protiv koje su poduzete zakonom predviđene mjere i radnje.

  Izvršili su i 363 obilazaka ugostiteljskih objekata s ciljem utvrđivanja prekoračenja radnog vremena, a u skladu s Zapovijedima kriznog stožera Županije Posavske, kojom prigodom nisu utvrdili prekoračenje rada ugostiteljskih objekata.

  Na koncu tijekom analiziranog perioda, godine zaprimili smo skupno 13 prijava građana te__14__aktivnosti policije povodom pandemije koronavirusa.

  GLASNOGOVORNIK
  Zdenko Ćubel

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti