Više

  Pregled dnevnih događanja za period 23.11.-29.11.2020. godine

  Najčitanije

  Tijekom proteklog tjedna sati na području nadležnosti Uprave policije Ministarstva unutarnjih poslova Županije Posavske evidentirani su sljedeći događaji:

  KRIMINALITET

  Evidentirano je počinjenje četiri kaznena djela.

  Dana 23. studenog 2020. godine PS Orašje je zaprimila prijavu KD „Šumska krađa“ koja se dogodila u mjestu Draganovci na lokalitetu zv. „Katina bara“, na način da je NN osoba ili više njih u posljednjih mjesec dana posjekla i odvezla 21 stablo različitog drveća u vlasništvu I.Ž. iz Vidovica, čime je po izjavi imenovanog pričinjena materijalna šteta od oko 1500 KM. S događajem je upoznat dežurni istražitelj OKP PU Orašje koji će zajedno s krim. tehničarom poduzeti zakonom predviđene mjere i radnje.

  Istog dana PS Orašje je zaprimila prijavu KD „Nasilničko ponašanje“ koje se dogodilo u Boku ispred BP Vinković, na način da su tri nepoznate osobe fizički napale na četrdesetpetogodišnjeg M.K. iz Oštre Luke od kojeg napada je isti zadobio tjelesne ozljede po konstataciji dežurnog liječnika Doma zdravlja u Orašje zbog čega je zadržan u Županijskoj bolnici u Orašju. S događajem je upoznat dežurni istražitelj OKP PU Orašje koji će zajedno s policijskim službenicima poduzeti zakonom predviđene mjere i radnje.

  Dana 26. studenog 2020. godine PS Odžak je zaprimila prijavu KD „Teška krađa“ koja se dogodila u Prudu na način da je NN osoba ili više njih izvršila provalnu krađu u proizvodnu halu poduzeća „Gradnja Invest 2“. Po prijavi su postupili dežurni istražitelj OKP PU Odžak i krim. tehničar koji su potvrdili navode prijave i na mjestu događaja izvršili očevid te će nastaviti poduzimati mjere i radnje predviđene zakonom.

  Dana 28. studenog 2020. godine PS Orašje je zaprimila prijavu KD „Laka tjelesna ozljeda“ koje se dogodilo u lovačkoj kući u Kopanicama, na način da su malodobni D.M., devetnaestogodišnji A.M. i deventaestogodišnji I.L., sva trojica iz Kopanica, nakon verbalnog konflikta, fizički nasrnuli na malodobnog G.O. iz Matića uslijed čega je isti zadobio lake tjelesne ozljede konstatirane od strane dežurnog liječnika DZ Orašje. Po prijavi je postupila patrolna ophodnja koja je poduzela zakonom predviđene mjere i radnje.

  JAVNI RED I MIR

  Zabilježene su dvije prijave narušavanja javnog reda i mira.

  Dana 26. studenog 2020. godine policijski službenici PS Odžak u 23,40 sati u Odžaku na obilaznici prema autocesti zatekli su tridesetdvogodišnjeg A.J. iz Modriče koji se kretao na javnom mjestu čime je narušio odredbe Zapovijedi kriznog stožera Županije Posavske o ograničenju kretanja osoba od 23,00 do 05,00 sati. Imenovanom je uručen prekršajni nalog zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv JRiM.

  Dana 28. studenog 2020. godine policijski službenici PS Orašje u 03,10 sati u Orašju u II ulici zatekli su dvadesetdvogodišnjeg P.M. iz Tolise koji se kretao na javnom mjestu čime je narušio odredbe Zapovijedi kriznog stožera Županije Posavske o ograničenju kretanja osoba od 23,00 do 05,00 sati. Imenovanom je uručen prekršajni nalog zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv JRiM.

  PROMET

  Zabilježene su tri prijave prometnih nezgoda.

  Dana 23. studenog 2020. godine PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Tolisi. Na mjesto događaja su upućeni policijski službenici OPP PU Orašje koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da je u nezgodi sudjelovao S.I. iz Gračanice koji je u trenutku nezgode upravljao kamionom. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba.

  Istog dana PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Orašju u XIV. ulici, a u kojoj su sudjelovali S.I. i Z.Č. iz Orašja, oboje upravljajući s osobnim vozilima. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba u kojoj su sudionici razmijenili osobne podatke i popunili obrazac Europskog izvješća o prometnoj nezgodi, te im je izdana Potvrda o prijavi događaja.

  Dana 27. studenog 2020. godine PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u mjestu Bok u ul. Filipovića naspram kbr. 66. Na mjesto događaja su upućeni policijski službenici OPP PU Orašje koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da je u nezgodi sudjelovala pedesetčetvorogodišnja S.D. iz Oštre Luke, koja je u trenutku nezgode upravljala osobnim vozilom. Imenovana je zadobila teške tjelesne ozljede koje je konstatirao dežurni liječnik DZ Orašje.

  Tijekom proteklog tjedna policijski službenici su kontrolirali 468 vozila i vozača, uručili su 45 prekršajnih naloga i 5 obavijesti o učinjenom prekršaju zbog nedopuštenog parkiranja. Iz prometa isključili 5 vozača, te su podnijeli dva zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka.

  OSTALI DOGAĐAJI

  Zaprimljeno je pet prijava ostalih događaja.

  Dana 24. studenog 2020. godine policijski službenici PU Orašje su uhitili četrdestogodišnjeg N.B. iz Oštre Luke, četrdesetdvogodišnjeg I.B. iz Oštre Luke i tridesetčetvorogodišnjeg D.B. iz Oštre Luke zbog postojanja osnova sumnje da su prethodnog dana izvršili KD „Nasilničko ponašanje“ na štetu M.K. iz Oštre Luke, nakon čega su smješteni u prostorije za smještaj uhićenih osoba.

  Istog dana temeljem naloga Općinskog suda u Orašju izvršene su pretrage kuća i pripadajućih prostorija u Oštroj Luci i Boku, a koje koriste gore imenovani. Pretrage su izvršene od strane policijskih službenika PU Orašje.

  Dana 25. studenog 2020. godine nadležni tužitelj Županije Posavske je gore imenovanim produžio mjeru zadržavanja za još 24 sata.

  Istog dana PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu pronalaska beživotnog tijela osamdesetdvogodišnje A.F. u obiteljskoj kući u Domaljevcu. Na mjesto događaja je upućena patrolna ophodnja kao i dežurni mrtvozornik DZ Domaljevac-Šamac dr. Ivana Josić, koja je konstatirala da je smrt nastupila prirodnim putem.

  Dana 26. studenog 2020. godine zbog prestanka razloga za daljnje zadržavanje na slobodu su pušteni I.B., N.B. i D.B. sva trojica iz Oštre Luke koji su uhićeni 24. studenog 2020. godine.

  Tijekom proteklog tjedna policijski službenici su legitimirali 11 nepoznatih osoba. Izvršili su jedno osiguranje športskog događaja, te su pružili asistenciju djelatnicima Uprave za inspekcijske poslove Županije Posavske.

  Policijski službenici su u sklopu svojih aktivnosti, a u vezi s pandemijom koronavirusa, izvršili 1161 nadzor nad osobama koje se nalaze u samoizolaciji po rješenjima sanitarnog inspektora Uprave za inspekcijske poslove Županije Posavske, kojom prigodom su zatekli pet osobe koje krše odredbe Rješenja o samoizolaciji protiv kojih su poduzete zakonom predviđene mjere i radnje.

  Izvršili su i 350 obilaska ugostiteljskih objekata s ciljem utvrđivanja prekoračenja djelatnog vremena, a u skladu s Zapovijedima kriznog stožera Županije Posavske, kojom prigodom nisu utvrdili prekoračenje rada ugostiteljska objekta.

  Upozorili su šest osoba zbog ne nenošenja zaštitnih maski.

  Na koncu tijekom analiziranog perioda zaprimili smo skupno 14 prijava građana te 14 aktivnosti policije povodom pandemije koronavirusa.

  GLASNOGOVORNIK
  Zdenko Ćubel

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti