Više

  Pregled dnevnih događanja za period 30.11.-07.12.2020. godine

  Najčitanije

  Tijekom proteklog tjedna na području nadležnosti Uprave policije Ministarstva unutarnjih poslova Županije Posavske evidentirani su sljedeći događaji:

  KRIMINALITET

  Evidentirano je počinjenje tri kaznena djela.

  Dana 30. studenog 2020. godine policijski službenici PS Odžak su vršeći redovite poslove i zadaće u Odžaku u ul. Fiskulturna uočili mušku nepoznatu osobu koja ne koristi zaštitnu masku, te su pokušali utvrditi identitet navedenog kako bi poduzeli službenu radnju upozorenja. Tom prigodom je nepoznati muškarac odbio bilo kakvu suradnju te je u jednom trenutku ničim izazvan fizički nasrnuo na policijskog službenika i istom zadao udarac s obje šake u predjelu grudi pri čemu je pokazao namjeru da nastavi s fizičkim napadom. Nakon toga su policijski službenici uporabom tjelesne snage i sredstava za vezivanje navedenog stavili pod kontrolu i uhitili, nakon čega su istog prevezli službenim vozilom u prostorije PU Odžak gdje je utvrđeno da se radi o tridesettrogodišnjem M.S. iz Odžaka koji je smješten u prostorije za smještaj uhićenih osoba. Tijekom navedenog događaja postupajući policijski službenici nisu zadobili nikakve povrede, a zbog postojanja osnova sumnje u počinjenje KD „Napad na službenu osobu u obavljanju poslova sigurnosti“ o događaju je upoznat dežurni istražitelj OKP PU Odžak koji će poduzeti zakonom predviđene mjere i radnje.

  Dana 02. prosinca 2020. godine PS Orašje je zaprimila prijavu KD Krađa koja se dogodila na način da je nepoznata osoba ili više njih iz trgovine DM koja se nalazi u sklopu TC City Centar IN u Orašju otuđila veći broj parfema ukupne vrijednosti od 841,65 KM. Po prijavi je postupila patrolna ophodnja koja je potvrdila navode prijave a o događaju je obaviješten dežurni istražitelj OKP PU Orašje. Istog dana su službenici OKP PU Orašje došli do saznanja da bi počinitelj navedenog KD mogao biti tridesetšestogodišnji P.P. iz Zenice koji je zbog postojanja osnova sumnje da je počinio KD „Krađa“ uhićen te je smješten u prostorije za zadržavanje uhićenih osoba u PU Orašje, o čemu je obaviješten nadležni tužitelj Županije Posavske.

  Dana 05. prosinca 2020. godine PS Odžak je zaprimila prijavu fizičkog obračuna u obiteljskoj kući u Gornjem Svilaju u kojem su sudjelovali četrdesetogodišnji D.P. iz Gornjeg Svilaja i tridesetosmogodišnji J.G. iz Donjeg Svilaja. Na mjesto događaja je upućena patrolna ophodnja koja je utvrdila da je imenovani J.G. zadao nekoliko udaraca zatvorenom šakom D.P. od čega je isti zadobio vidljive ozljede lica za koje je dežurni liječnik ŽB Orašje konstatirao da se radi o teškim tjelesnim ozljedama. Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio KD „Teška tjelesna ozljeda“ imenovani J.G. je uhićen i smješten u prostorije za smještaj uhićenih osoba, a o događaju je upoznat dežurni istražitelj OKP PU Odžak koji će poduzeti daljnje mjere i radnje predviđene zakonom.

  JAVNI RED I MIR

  Zabilježeno je sedam prijava narušavanja javnog reda i mira.

  Dana 04. prosinca 2020. godine policijski službenici PS Odžak u 23,40 sati u Odžaku u ulici M.Tita zatekli su dvadesettrogodišnjeg P.J. iz Odžaka i dvadesetdvogodišnjeg A.M. iz Odžaka koji su se kretali na javnom mjestu čime su narušili odredbe Zapovijedi kriznog stožera Županije Posavske o ograničenju kretanja osoba od 23,00 do 05,00 sati. Imenovanim su uručeni prekršajni nalozi zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv JRiM.

  Dana 05. prosinca 2020. godine policijski službenici PS Domaljevac-Šamac u 00,25 sati u Domaljevcu u ul. Posavskih branitelja zatekli su devetnaestogodišnjeg P.Š. iz Obudovca i dvadesetogodišnjeg D.P. iz Brčkog koji su se kretali na javnom mjestu čime su narušili odredbe Zapovijedi kriznog stožera Županije Posavske o ograničenju kretanja osoba od 23,00 do 05,00 sati. Imenovanim su uručeni prekršajni nalozi zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv JRiM.

  Istog dana patrolna ophodnja PS Odžak u ul. M.Tita u Odžaku je uočila narušavanje javnog reda i mira na način da je proizvedena prekomjerna buka puštanjem glasne glazbe iz privatnog automobila od strane četrdesetogodišnjeg D.S. iz Odžaka, zbog čega će imenovanom biti izdan prekršajni nalog.

  Dana 06. prosinca 2020. godine policijski službenici PS Odžak u 02,45 sati u Odžaku u ulici R. Porobića zatekli su dvadesetčetvorogodišnjeg J.S. iz Odžaka i dvadesetjednogodišnjeg M.I. iz Njemačke koji su se kretali na javnom mjestu čime su narušili odredbe Zapovijedi kriznog stožera Županije Posavske o ograničenju kretanja osoba od 23,00 do 05,00 sati. Imenovanim su uručeni prekršajni nalozi zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv JRiM.

  Istog dana policijski službenici PS Odžak u 03,52 sati u Odžaku u ulici R. Porobića zatekli su četrdesetšestogodišnjeg D.V. iz Modriče koji se kretao na javnom mjestu čime je narušio odredbe Zapovijedi kriznog stožera Županije Posavske o ograničenju kretanja osoba od 23,00 do 05,00 sati. Imenovanom je uručeni prekršajni nalog zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv JRiM.

  Istog dana policijski službenici PS Orašje u 23,25 sati su zatekli u prekoračenje djelatnog vremena ugostiteljski lokal Exit koji se nalazi u sklopu nogometnog stadiona u Orašju. Tom prilikom su u lokalu zatekli tridesetsedmogodišnju S.S. iz Orašja, četrdesetdvogodišnjeg A.D. iz Orašja, četrdesetpetogodišnjeg M.M. iz Tolise i pedesetdevetogodišnjeg S.H. iz Orašja koji su narušili odredbe Zapovijedi kriznog stožera Županije Posavske o ograničenju kretanja osoba od 23,00 do 05,00 sati. Imenovanim su uručeni prekršajni nalozi zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv JRiM.

  Dana 07. prosinca 2020. godine policijski službenici OPP PU Odžak u 00,35 sati u Gornjoj Dubici na lokalitetu Borota zatekli su četrdesettrogodišnjeg M.G. iz D.Dubice koji se kretao na javnom mjestu čime je narušio odredbe Zapovijedi kriznog stožera Županije Posavske o ograničenju kretanja osoba od 23,00 do 05,00 sati. Imenovanom će biti uručen prekršajni nalog zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv JRiM.

  PROMET

  Zabilježeno je šest prijava prometnih nezgoda.

  Dana 30. studenog 2020. godine PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Orašju na lokalnoj cesti kod silosa, a u kojoj su sudjelovali A.K. iz Vidovica i R.N. iz Tolise, oboje upravljajući s osobnim vozilima. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba u kojoj su sudionici razmijenili osobne podatke i popunili obrazac Europskog izvješća o prometnoj nezgodi, te im je izdana Potvrda o prijavi događaja.

  Dana 01. prosinca 2020. godine PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Orašju na prkingu u sklopu gradskog stadiona Goal, a u kojoj su sudjelovali I.K. iz Donje Mahale i I.E. iz Orašja, koji su u trenutku nezgoda upravljali s osobnim vozilima. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba u kojoj su sudionici razmijenili osobne podatke i popunili obrazac Europskog izvješća o prometnoj nezgodi, te im je izdana Potvrda o prijavi događaja.

  Dana 02. prosinca 2020. godine PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Orašju na križanju VII i XIV ulica. Po prijavi su postupili službenici OPP PU Orašje koji su potvrdili navode prijave te su utvrdili da su u nezgodi sudjelovali L.DŽ iz Boka i S.K. iz Orašja koje su u trenutku nezgode upravljale osobnim vozilima. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba.

  Istog dana PS Odžak je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Odžaku na križanju ulica Brodska i A. Šapčanina. Po prijavi su postupili službenici OPP PU Odžak te su utvrdili da su u nezgodi sudjelovali devetnaestogodišnji M.K. iz Novog Grada i dvadesetpetogodišnji A.H. iz Odžaka, koji su u trenutku nezgode upravljali osobnim vozilima. Imenovani M.K. je u trenutku nezgode upravljao u alkoholiziranom stanju te je od strane dežurnog liječnika bolnice u Doboju kod istog konstatirane lake tjelesne ozljede, dok su kod A.H., od strane dežurnog liječnika ŽB u Orašju konstatirane teške tjelesne ozljede.

  Dana 05. prosinca 2020. godine PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila na magistralnoj cesti Orašje-Šamac. Po prijavi su postupili službenici OPP PU Orašje koji su utvrdili da je u nezgodi sudjelovala B.N. iz Grebnica, koja je u trenutku nezgode upravljala osobnim vozilom. Na vozilu je nastupila materijalna šteta a kod imenovane su od strane dežurnog liječnika ŽB Orašje konstatirane lake tjelesne ozljede.

  Istog dana PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Orašju u XXX ulici. Po prijavi su postupili službenici OPP PU Orašje koji su utvrdili da je u nezgodi sudjelovao I.J. iz Kopanica koji je upravljajući osobnim vozilom ostvario kontakt s drugim parkiranim vozilom. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba.

  Tijekom proteklog tjedna policijski službenici su kontrolirali 483 vozila i vozača, uručili su 51 prekršajni nalog i jednu obavijest o učinjenom prekršaju zbog nepropisnog parkiranja. Iz prometa isključili dva vozača.

  OSTALI DOGAĐAJI

  Zaprimljeno je pet prijava ostalih događaja.

  Dana 30. studenog 2020. godine PS Orašje je zaprimila prijavu požara u mjestu Donja Mahala u ul Sarajevska na kbr 9. Na mjesto događaja je upućena patrolna ophodnja, gdje je već zatekla djelatnike DVD Donja Mahala, koji su potvrdili navode prijave te su utvrdili da je u požaru teške tjelesne ozljede zadobio pedesetpetogodišnji M.K. koje je konstatirao dežurni liječnik DZ Orašje, a djelatnici DVD Mahala su požar ugasili. O navedenom događaju je upoznat dežurni istražitelj OKP PU Orašje koji će poduzeti zakonom predviđene mjere i radnje.

  Istog dana policijski službenici PU Odžak su na području Odžaka pronašli 21 migranta, 17 državljana Afganistana i 4 državljana Kine. Nakon utvrđivanja identiteta utvrđeno je da su isti ispunili obrazac o iskazanoj namjeri za podnošenje zahtjeva za azilom u BiH, o čemu je upoznat načelnik Ureda za strance, nakon čega su migranti upućeni u Sarajevo u prihvatilište za migrante.

  Dana 03. prosinca 2020. godine temeljem naloga nadležnog tužitelja Županije Posavske tridesetšestogodišnjem P.P. iz Zenice, koji je uhićen prethodnog dana, je određena mjera zadržavanja za još 24 sata.

  Dana 04. prosinca 2020. godine tridesetšestogodišnji P.P. iz Zenice koji je uhićen 02. prosinca 2020. godine je predan službenicima sudske policije PŽ Odžak.

  Dana 04. prosinca 2020. godine policijski službenici PS Orašje su uhitili tridesetpetogodišnjeg A.P. iz Zenice zbog postojanja osnova sumnje da je 02. prosinca 2020. godine izvršio KD Krađa na području nadležnosti PU Orašje.

  Tijekom proteklog tjedna policijski službenici su legitimirali 18 nepoznatih osoba, te su izvršili osiguranje dva športska događanja.

  Policijski službenici su u sklopu svojih aktivnosti, a u vezi s pandemijom koronavirusa, izvršili 941 nadzor nad osobama koje se nalaze u samoizolaciji po rješenjima sanitarnog inspektora Uprave za inspekcijske poslove Županije Posavske, kojom prigodom nisu zatekli osobe koje krše odredbe Rješenja o samoizolaciji.

  Izvršili su i 273 obilaska ugostiteljskih objekata s ciljem utvrđivanja prekoračenja djelatnog vremena, a u skladu s Zapovijedima kriznog stožera Županije Posavske, kojom prigodom su utvrdili prekoračenje rada jednog ugostiteljskog objekta gdje su poduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

  Na koncu tijekom analiziranog perioda zaprimili smo skupno 21 prijavu građana te 14 aktivnosti policije povodom pandemije koronavirusa.

  GLASNOGOVORNIK
  Zdenko Ćubel

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti