Više

  Pregled dnevnih događanja za period za period 12.10.-18.10.2020. godine

  Najčitanije

  Tijekom proteklog tjedna na području nadležnosti Uprave policije Ministarstva unutarnjih poslova Županije Posavske evidentirani su sljedeći događaji:

  KRIMINALITET

  Evidentirana su počinjenja sedam kaznenih djela.

  Dana 12. listopada 2020. godine PS Odžak je zaprimila prijavu KD „Ugrožavanje sigurnosti“ na način da je H.O. iz Odžaka uputio ozbiljne prijetnje po život i tijelo S.S. iz Odžaka. Po navedenoj prijavi je postupio dežurni istražitelj koji poduzeo zakonom predviđene mjere i radnje te je o svemu obavijestio i nadležnog tužitelja Županije Posavske.

  Dana 14. listopada 2020. godine PS Orašje je zaprimila prijavu KD „Teška krađa“ u pokušaju, na način da je NN osoba ili više njih izvršila oštećenje, odnosno pokušala otuđiti novac iz automata za naplatu parkinga u V. ulici u Orašju. Po navedenoj prijavi je postupio dežurni istražitelj koji poduzeo zakonom predviđene mjere i radnje.

  Istog dana PS Orašje je zaprimila prijavu KD „Teška krađa“ na način da je NN osoba ili više njih otuđila neutvrđen iznos novca iz automata za samo uslužno pranje koji se nalazi u sklopu BP „Branikom“ u Donjoj Mahali, općina Orašje. Po navedenoj prijavi je postupio dežurni istražitelj koji poduzeo zakonom predviđene mjere i radnje.

  Dana 15. listopada 2020. godine PS Orašje je zaprimila prijavu KD „Nasilje u obitelji“ koje se dogodilo u obiteljskoj kući u Oštroj Luci, općina Orašje, na način da su dvadesetogodišnji M.D. i pedesetjednogodišnji J.D., obojica iz Oštre Luke, međusobno se prvo verbalno a zatim i tjelesno sukobili. Po navedenoj prijavi je postupila patrolna ophodnja koja je imenovanog M.D. uhitila zbog osnova sumnje da je počinio gore navedeno kazneno djelo, te je o svemu obaviješten nadležni sudac Općinskog suda u Orašju.
  Istog dana službenici kriminalističke policije MUP-a Županije Posavske, u mjestu Grebnice, općina Domaljevc-Šamac, kontrolirali su vozilo Porsche Cayenne gdje se prilikom kontrole na mjestu suvozača nalazio dvadesetčetvorogodišnji V.V. iz Šamca, koji je u jednom trenutku izašao iz vozila i iz jakne izvadio i odbacio pvc prozirnu vrećicu u kojoj se nalazila zelena biljna materija koja svojim izgledom i mirisom podsjeća na opojnu drogu marihuanu. Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio KD „Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga“ imenovani je uhićen o čemu je obaviješten nadležni tužitelj Županije Posavske, te je temeljem naloga Općinskog suda u Orašju izvršena pretraga gore navedenog automobila.

  Istog dana službenici kriminalističke policije MUP-a Županije Posavske, u mjestu Tolisa, općina Orašje, kontrolirali su vozilo VW Golf IV kojim je upravljao dvadesetpetogodišnji M.Đ. iz Oštre Luke, a kao putnik u vozilu se nalazio tridesetogodišnji M.P. iz Boka. Prilikom kontrole imenovani M.P. je policijskim službenicima predao pvc prozirnu vrećicu u kojoj se nalazila zelena biljna materija koja svojim izgledom i mirisom podsjeća na opojnu drogu marihuanu. Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili KD „Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga“ imenovani su uhićeni o čemu je obaviješten nadležni tužitelj Županije Posavske.

  Dana 17. listopada PS Orašje je zaprimila prijavu KD „Nasilje u obitelji“ koje se dogodilo u obiteljskoj kući u Kostrču, općina Orašje, na način da su tridesetšestogodišnja M.M-M. i pedesetdvogodišnji I.M., oboje iz Kostrča, međusobno se prvo verbalno, a zatim i tjelesno sukobili. Po navedenoj prijavi je postupila patrolna ophodnja koja je o svemu upoznala nadležnog tužitelja Županije Posavske, koji je naložio da se imenovani uhite zbog osnova sumnje da su počinili gore navedeno kazneno djelo, te je o svemu obaviješten i Centar za socijalni rad u Orašju.

  JAVNI RED I MIR

  Zabilježene su četiri prijave narušavanja javnog reda i mira.

  Dana 12. listopada 2020. godine PS Orašje je zaprimila prijavu narušavanja javnog reda i mira koji je narušen u butiku „Trend“ u Orašju od strane pedesetjednogodišnjeg I.V. iz Boka, općina. Imenovani je narušio javni red i mir naročito drskim ponašanjem prema S.V. iz Boka, općina Orašje, te će protiv istog biti proveden prekršajni postupak.

  Istog dana PS Odžak je zaprimila prijavu narušavanja javnog reda i mira koji je narušen na parkingu BP „Lešić“ u Odžaku od strane tridesetdvogodišnjeg D.Z. iz Odžaka na način da je imenovani stvarao nepotrebnu buku reproduciranjem preglasne glazbe te će protiv istog biti proveden prekršajni postupak.

  Dana 15. listopada 2020. godine, prilikom postupanja po prijavi KD „Nasilje u obitelji“ u obiteljskoj kući u Oštroj Luci, općina Orašje, policijske službenike PS Orašje je vrijeđao i omalovažavao pedesetjednogodišnji J.D. iz Oštre Luke. Zbog upornosti u činjenju prekršaja, odnosno narušavanja javnog reda i mira, imenovani je uhićen i zadržan u prostorijama za zadržavanje.

  Dana 17. listopada 2020. godine policijski službenici OPP PU Orašje su prilikom pretrage pedesetšestogodišnjeg I.M. iz Draganovaca pronašli hladno oružje-nož čime je počinio prekršaj iz Zakona o oružju i streljivu Županije Posavske, a koji je zadržan u prostorijama za zadržavanje zbog upravljanja motornim vozilom u alkoholiziranom stanju.

  PROMET

  Zabilježene su tri prijave prometnih nezgoda.

  Dana 13. listopada 2020. godine policijski službenici OPP PU Odžak su operativnim radom došli do saznanja da se 12. listopada 2020. godine na križanju ulica M. Tita i 15. M. Brigade dogodila prometna nezgoda u kojoj je oštećen prometni znak. Daljnjim operativnim radom službenici su doznali da je u nezgodi sudjelovao pedesetosmogodišnji E.D. iz Odžaka koji se nakon prometne nezgode udaljio s mjesta događaja. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba a protiv imenovanog će biti proveden prekršajni postupak.

  Dana 16. listopada 2020. godine PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila na magistralnoj cesti Orašje-Tuzla, a u kojoj su sudjelovali četrdesetšestogodišnji D.Ž. iz Orašja i tridesetsedmogodišnji B.M. iz Brčkog. Po prijavi su postupili policijski službenici OPP PU Orašje koji su utvrdili da je u nezgodi nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba.

  Istog dana PS Odžak je je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Odžaku u ul. R.Porobića, a u kojoj su sudjelovali dvadesettrogodišnji Dž.A. iz Gradačca i dvadesetdvogodišnja J.D. iz Odžaka. Po prijavi su postupili policijski službenici OPP PU Odžak koji su utvrdili da je u nezgodi nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba.

  Tijekom proteklog tjedna policijski službenici su kontrolirali 562 vozila i vozača, uručili su 74 prekršajna naloga, 9 obavijesti o učinjenom prekršaju zbog nepropisnog parkiranja te su podnijeli dva zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka. Iz prometa su isključili pet vozača, od kojih su dva zadržana u prostorijama za zadržavanje do istrežnjenja, kao i jedno vozilo.

  OSTALI DOGAĐAJI

  Zaprimljeno je sedam prijava ostalih događaja.

  Dana 12. listopada 2020. godine PS Orašje je zaprimila prijavu međusobnih razmirica u Tolisi. Po istoj prijavi je postupila patrolna ophodnja koja je zbog neprimjerenog ponašanja upozorila dvadesetdvogodišnjeg D.K.

  Istog dana policijski službenici PU Odžak su na području Odžaka pronašli četiri migranta iz Libije. Navedeni su smješteni u prostoriju za smještaj migranata, te je o svemu upoznat načelnik Ureda za strance, nakon čega su migranti upućeni u Sarajevo u prihvatilište za migrante.

  Dana 13. listopada 2020. godine PS Orašje je zaprimila prijavu pronalaska beživotnog tijela J.K. u obiteljskoj kući u Oštroj Luci, općina Orašje. Po prijavi su postupili policijski službenici i dežurni mrtvozornik Doma zdravlja Orašje dr. Slađan Bojanović koji je konstatirao prirodnu smrt.

  Dana 14. listopada 2020. godine PS Orašje je zaprimila prijavu oštećenje vjetrobranskog stakla na autobusu, koje se dogodilo u krugu autobusnog kolodvora u Orašju. Po prijavi su postupili službenici OPP PU Orašje koji su poduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

  Istog dana PS Orašje je zaprimila prijavu pronalaska beživotnog tijela P.V. u pomoćnoj zgradi obiteljske kuće u Vidovicama, općina Orašje. Po prijavi su postupili policijski službenici i dežurni mrtvozornik Doma zdravlja Orašje dr. Zoran Budimić koji je konstatirao prirodnu smrt.

  Istog dana službenici Odjela kriminalističke policije PU Odžak, temeljem naloga Općinskog suda u Orašju, izvršili su pretragu obiteljske kuće, dvorišta, pripadajućih objekata i osobnog vozila koje koristi I.N. iz Gornje Dubice, kojom prilikom nisu pronađeni traženi predmeti.

  Dana 18. listopada 2020. godine PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu obiteljskih razmirica u Baziku. Po navedenoj prijavi je postupila patrolna ophodnja koja je asistirala djelatnicima Doma zdravlja Orašje prilikom prijevoza psihički nestabilne osobe u Županijsku bolnicu u Orašju.

  Tijekom proteklog tjedna policijski službenici su legitimirali ukupno 21 nepoznatu osobu, te su izvršili ukupno deset osiguranja športskih događaja.

  U sklopu svojih aktivnosti, a u svezi s pandemijom koronavirusa, izvršili su 402 nadzora nad osobama koje se nalaze u samoizolaciji po rješenjima sanitarnog inspektora Uprave za inspekcijske poslove Županije Posavske, kojom prigodom nisu zatekli osobe koje krše odredbe Rješenja o samoizolaciji.

  Izvršili su i 363 obilaska ugostiteljskih objekata s ciljem utvrđivanja prekoračenja radnog vremena, a u skladu s Zapovijedima kriznog stožera Županije Posavske, kojom prigodom nisu utvrdili prekoračenje rada ugostiteljskih objekata.

  Na koncu tijekom analiziranog perioda, godine zaprimili smo skupno 21 prijavu građana te 14 aktivnosti policije povodom pandemije koronavirusa.

  GLASNOGOVORNIK
  Zdenko Ćubel

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti