Više

  Pregled događanja za period 10.-16.08.2020. godine

  Najčitanije

  Dana 10./11.08.2020. godine u vremenu o 17.30 -01.00 sati službenici PU Orašje su vršili pratnju i osiguranje organizirane hodočasničke skupine na relaciji:Samostan Raščica u Tolisi-Matići-Kostrč-Ugljara-Donja Mahala-Tolisa što je proteklo bez incidenata.

  -dana 11.08.2020. godine u 13.10 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u 12.00 sati u XIV. ulici u Orašju u kojoj su sudjelovala 2 pmv. Sudionici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -istog dana u 20.35 sati PS orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Kostrču u kojoj su sudjelovala 2 pmv. Sudionici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -istog dana od strane ovlaštene osobe PS Odžak u prostorije PS je pozvan vlasnik lovačke puške marke „Crvena zastava“ 41 godišnji N.P. iz Odžaka kome je navedeno naoružanje zbog propuštenog roka podnošenja zahtjeva za registriranje oduzeto. Protiv navedenog će biti proveden prekršajni postupak.

  -dana 12.08.2020. godine u 07.50 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila na BP“ AGS-Antunović“ u Orašju u kojoj su sudjelovala 2 pmv. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja je poduzela zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 22.00 sati istražitelj kriminalističke policije PU Odžak je radio na rasvjetljavanju kaznenog djela „teške krađe“ na štetu obitelji Grgić iz Potočana.

  -dana 12/13.08.2020. godine službenici PS Orašje su u prekoračenju dopuštenog radnog vremena zatekli ug.objekat “HNK Orašje“, piceriju “Lacasa de-pizza“ u Orašju te „Geler“ u Vidovicama. O zatečenom stanju su sačinili službene zabilješke koje će biti distribuirane nadležnom inspektoratu na postupanje.

  -dana 13.08.2020. godine službenici PS Odžak su zaprimili informaciju da je dana 03.08.2020. godine u 15.30 sati 22 godišnji A.H. iz Odžaka narušio jrim stvaranjem nepotrebne buke korištenjem zvučnih uređaja u vozilu Švicarskih registarskih oznaka. Protiv navedenog će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 11.25 sati se na parkiralištu trgovačkog centra „City inn“ u Orašju dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv. Sudionici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -istog dana u 13.10 sati PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu izazivanja požara niskog raslinja na njivi u Grebnicama. O istom su upoznati pripadnici vatrogasne postrojbe Domaljevac koji su lokalizirali požar i patrola PS Domaljevac-Šamac koja je o zaprimljenoj prijavi sačinila službenu zabilješku.

  -istog dana u 21.15 sati PS Orašje je zaprimila prijavu susjedskih razmirica u XXXVI. ulici u Orašju. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je po ovom osnovu upozorila na ponašanje suprostavljene susjede.

  -dana 13/14.08.2020. godine patrola PS Orašje je u prekoračenju radnog vremena zatekla ug. objekte „Sloga“ i „MV“ u Tolisi o čemu su sačinili službene zabilješke koje će biti distribuirane nadležnom inspektoratu na postupanje.

  -dana 14.08.2020. godine u 00.45 sati patrola PS Odžak je prijavila prometnu nezgodu koja se dogodila u Titovoj ulici u Odžaku u kojoj je sudjelovalo jedno pmv a koju je krećući se neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta uzrokovao 30 godišnji Brezonjić iz Novog sela protiv koga je patrola prometne policije PU Odžak poduzela zakonom predviđene mjere.

  -istog dana 14.08.2020. godine u 12.15 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u VIII. ulici u Orašju u kojoj su sudjelovala 2 pmv. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja je poduzela zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 21.30 sati PS Odžak je zaprimila prijavu oštećenja parkiranog pmv vlasništvo obitelji Jazvić iz Donje Dubice. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Odžak koja je poduzela zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 20.30 sati patrola PS Orašje je u prometu u alkoholiziranom stanju zatekla 31 godišnjeg J.S. iz Vrbovca koji je lišen slobode i zadržan do istrežnjenja. Protiv navedenog će biti proveden prekršajni postupak.

  -dana 15.08.2020. godine u 22.50 sati PS Odžak je zaprimila prijavu narušavanja jrim tučom 2 muške osobe u ulici XIV. Aprila u Odžaku. O istom je upoznata patrola PS Odžak koja će protiv sudionika u tuči provesti prekršajni postupak.

  -istog dana u 23.30 sati patrola PS Odžak je u prekoračenju radnog vremena zatekla ug.objekat „Ex“ u Gornjoj Dubici. O zatečenom su sačinili zabilješku te protiv vlasnika poduzeli zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 10.00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu suicida u Oštroj Luci. O istom je upoznat dežurni mrtvozornik koji je potvrdio navode suicida te tijelo preminulog predao obitelji radi ukopa.

  -istog dana u vremenu od 10.20-13.10 sati patrole PS Orašje su osiguravale misno slavlje u samostanu u Tolisi što je proteklo bez incidenata.

  -istog dana u 11.05 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u XIX ulici u Orašju u kojoj su sudjelovala 2 pmv. Sudionici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -dana 15./16.08.2020. godine u vremenu od 23.10-00.10 sati patrole PS Orašje i Jedinice za podršku MUP-a su pružale asistenciju službenicima županijske tržišno-turističke inspekcije što je proteklo bez incidenata.

  -dana 16.08.2020. godine u 08.50 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u kružnom toku kod bolnice u Orašju u kojoj je sudjelovalo 1 pmv i jedno nn vozilo koje se udaljilo sa lica mjesta bez zaustavljanja. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja je poduzela mjere potrage za nesavjesnim vozačem protiv koga će nakon utvrđivanja identiteta provesti prekršajni postupak.

  -istog dana u 20.00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila na parkiralištu Općinskog suda u Orašju u kojoj su sudjelovala 2 pmv. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja je poduzela zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u vremenu od 10.30-12.30 sati patrole prometne policije PU Orašje su vršile osiguranje misnog slavlja u blizini crkve u Donjoj Mahaloj što je proteklo bez incidenata.

  -dana 16.08.2020. godine u vremenu od 23.-24.00 sati službenici PS Orašje i Jedinice za podršku MUP-a su pružali asistenciju službenicima županijske tržišno-turističke inspekcije što je proteklo bez incidenata.

  U tijeku izvještajnog perioda u vremenu od 10.-16.08.2020. godine operativna dežurstva organizacionih jedinica MUP-a su zaprimila:

  __0__prijava kaznenih djela.
  __10__prijava prometnih nezgoda,najčešće uzrokovanih nepropisno izvedenim radnjama vozilom.
  __2__prijave narušavanja jrim koji je narušen na različite načine.
  __1__prijavu zatečenog vozača u alkoholiziranom stanju i lišenog slobode po istom osnovu.
  __0__prijava zatečenih migranata na području Županije Posavske.
  __14__prijava različitih aktivnosti policije povodom pandemije „Corona virusa“,nadzor samoizolacije koju nisu poštivale 2 osobe na području Općine Odžak i 401 obilaska ugostiteljska objekta i drugih privrednih subjekata po pitanju poštivanja propisanog radnog vremena ug. objekata i drugih privrednih subjekata pri čemu su zatekli 5 ug. objekata na području Općine Orašje i 2 objekta na području Općine Odžak u prekoračenju dopuštenog radnog vremena.
  Zaprimili smo__13__prijava ostalih događanja. Na koncu tijekom analiziranog perioda, tj. u vremenu od 10.-16.08.2020. godine smo zaprimili sveukupno__26__prijava građana te__14__ aktivnosti policije povodom pandemije „Corona virusa“ .

  GLASNOGOVORNIK
  Josip Dominković
  Mag.Ing.promet

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti