Više

  Pregled događanja za period 24.-30.08.2020. godine

  Najčitanije

  Dana 24.08.2020. godine u 09.00 sati patrola PS Orašje je u III. ulici u Orašju zatekla u prosjačenju 20 godišnju Šečićku iz Brčkog protiv koje su proveli prekršajni postupak.

  -istog dana u 12.10 sati patrola PS Orašje je u prosjačenju zatekla i 24 godišnju A.B. i 26 godišnju A.P. iz Brčkog protiv kojih su proveli prekršajni postupak.

  -istog dana u 12.55 sati PS Orašje je zaprimila prijavu obiteljskih razmirica u IX. ulici u Orašju. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je po ovom osnovu upozorila na ponašanje 55 godišnju A.K. iz Orašja.

  -istog dana u 17.00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu zaticanja migranta iz Maroka u napuštenoj zgradi u XIV. ulici u Orašju. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je ubrzo navedenog pronašla o čemu su poznali nadležnog inspektora za strance koji će poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 18.25 sati PS Orašje je zaprimila prijavu izazivanja požara na smetlištu u Orašju. O istom su upoznati pripadnici vatrogasnih postrojbi Orašja, Donje Mahale, Vidovica, Tolise, Matića i Domaljevca koji su poduzeli zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 19.00 sati PS Odžak je zaprimila prijavu prolaska 4 migranta kroz Potočane koje je patrola PS Odžak ubrzo i pronašla. O navedenom je upoznat inspektorat za strance koji je naložio poduzimanje zakonom predviđenih mjera.

  -istog dana u 22.15 sati članovi udruženja „Žito“ su sa 20 traktora i 2 kombajna došli u ulicu Omera Džananovića i na trg ispred stare Općine „Beledije“ gdje planiraju mirne prosvjede do okončanja njihovih zahtjeva.

  -dana 25.08.2020. godine u 04.25 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Filipovića ulici u Boku. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja je utvrdila da je nezgodu uzrokovao vozač pmv 61 godišnji M.K. iz Oštre Luke protiv koga će provesti prekršajni postupak.

  -istog dana 25.08.2020. godine u 14.00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu nezakonitog korištenja prava prolaska preko privatnog posjeda vlasništvo BP “AGS „ od strane 58 godišnjeg M.M. iz Orašja koga je patrola PS Orašje upozorila na ponašanje.

  -istog dana u 12.00 sati od strane poljoprivrednika udruženja „Žito“ , zbog nerješavanja njihovog zahtjeva oko poljoprivrednog zemljišta na području Općine Odžak, je blokirana magistralna cesta Modriča–Odžak-Brod o čemu su upoznati pripadnici PU Odžak koji su promet preusmjeravali alternativnim putnim pravcima.

  -istog dana u 21.00 sati poljoprivrednici udruženja „Žito“ su odblokirali magistralnu cestu Odžak-Modriča-Brod nakon čega se promet odvijao normalnim tokom.

  -dana 26.08.2020. godine u 03.30 sati PS Odžak je zaprimila prijavu provale u trgovinu „Yimor“ u Novom Selu. O istom je upoznat dežurni istražitelj kriminalističke policije PU Odžak koji će poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 02.20 sati se na GP Orašje dogodila prometna nezgoda u kojoj je sudjelovalo jedno pmv i jedno tmv. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja je utvrdila da je nezgodu nepropisno izvedenom radnjom vozilom uzrokovao vozač tmv protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana 26.08.2020. godine istražitelji MUP-a ŽP su zaprimili informaciju o posjedovanju marihuane od strane 60 godišnjeg R.M. iz Gornjeg Svilaja. Nakon obavljenog pretresa obiteljske kuće pronađena je veća količina isušene biljne mase koja svojim izgledom asocira na marihuanu, 4 stabljike indijske konoplje,laboratorij za proizvodnju narkotika, automatsku pušku i veću količinu novca. Protiv navedenog će biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 09.45 sati se na GP Orašje dogodila prometna nezgoda koju je uzrokovao vozač tmv 24 godišnji Jovanović iz Obudovca oštetivši rampu carinskog terminala. Protiv navedenog će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 06.30 sati poljoprivrednici udruženja „Žito“ su zbog nerješavanja njihovih zahtjeva oko poljoprivrednog zemljišta na području Općine Odža upotrebom radnih mašina blokirali magistralnu cestuModriča-Odžak-Brod sa koje je promet preusmjeren alternativnim pravcima.

  -istog dana u 08.15 sati se na magistralnoj cesti M1.8 u blizini deponije smeća dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv. Sudionici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -istog dana u 20.00 sati članovi udruženja „Žito“ odblokiralo je magistralnu cestu Odžak-Brod i Odžak-Modriča dok se 25 traktora nalazilo ispred stare općine „Beledie“ u Odžaku do rješavanja njihovih zahtjeva.

  -istog dana u 23.00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu razmirica 3 ženske osobe sa područja općine Orašje. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je o ovom osnovu upozorila na ponašanje 15 godišnjakinju iz Orašja.

  -dana 27.08.2020. godine u 09.50 sati Istražitelji kriminalističke policije PU Odžak su zaprimili prijavu kd “Oštećenja tuđe stvari“ izvršenog od strane osuđenika prilikom izdržavanja kazne elektronskog nadzora protiv koga će biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 18.30 sati službenici PU Odžak su vršili pratnju osumnjičenog za izvršenje kaznenog djela, 60 godišnjeg R.M. iz Gornjeg Svilaja, koji je predan nadležnom tužilaštvu na dalje postupanje.

  -dana 28.08.2020. godine u 11.15 sati PS Odžak je zaprimila prijavu fizičkog napada i nanošenje lakših povreda na predstavnika firme „Poljoprivrednik“ od strane 63 godišnjeg A.P. iz Vojskove protiv koga će biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 12.30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu narušavanja jrim vrijeđanjem osoblja ug.objekta na BP „ AGS“ u Orašju od strane 32 godišnjeg Z.P. iz Orašja o čemu je upoznata patrola PS Orašje koja je poduzela zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 23.00 sati PS Odžak je zaprimila prijavu narušavanja jrim drskim ponašanjem 2 muške osobe protiv kojih će patrola PS Odžak provesti prekršajni postupak.

  -istog dana u 12.25 sati PS Orašje je zaprimila prijavu susjedskih razmirica u Ugljari. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je po ovom osnovu upozorila na ponašanje 73 godišnjeg M.I. iz Ugljare.

  -istog dana u 19.30 sati PU Odžak je zaprimila prijavu uočavanja 7 migranata u Brodskoj ulici u Odžaku. O navedenom je upoznat inspektor za strance koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

  -dana 28./29.08.2020. godine u vremenu 23.25-00.28 sati patrole PS Orašje su u prekoračenju radnog vremena zatekle 3 ug.objekta na području Općine Orašje o čemu su sačinili službenu zabilješku koja će biti distribuirana nadležnom inspektoratu na postupanje.

  -dana 29.08.2020. godine u 02.10 sati PS Odžak je zaprimila prijavu kd“Nasilja u obitelji“ u Odžaku izvršenog od strane 52 godišnjeg S.E. iz Odžaka koji je lišen slobode i zadržan. Protiv navedenog će biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 03.30 sati jrim je vrijeđanjem i omalovažavanjem OSO tijekom vršenja službene dužnosti narušio prethodno navedeni lišeni slobode 52 godišnji E.S. iz Odžaka protiv koga je proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 21.00 sati službenici MUP-a su zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio kd “posjedovanja i omogućavanja uživanja opojnih droga„ lišila slobode 34 godišnjeg K.D. iz Šamca protiv koga će biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 16.00 sati PU Odžak je zaprimila prijavu zaticanja 7 migranata na području Gornjeg i Donjeg Svilaja o čemu je obaviješten inspektor za strance koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 18.15 sati PU Odžak je zaprimila prijavu pucanja iz vatrenog oružja iz pravca RH od strane nn osobe. O istom je upoznat dežurni istražitelj kriminalističke policije MUP-a koji će poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -dana 30.08.2020. godine u 06.55 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Tolisi u kojoj je sudjelovao jedan biciklista i 2 pmv. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja je utvrdila da su u nezgodi 2 osobe zadobila teške a jedna lakše povrede a da je istu nezgodu uzrokovao 25 godišnji N.Z. iz Tolise protiv koga će biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  U tijeku izvještajnog perioda u vremenu od 24.-30.08.2020. godine operativna dežurstva organizacionih jedinica MUP-a su zaprimila:

  __7__ prijava kaznenih djela najčešće su prijavljene zloupotrebe opojnih sredstava.
  __5__ prijava prometnih nezgoda, najčešće uzrokovanih nepropisno izvedenim radnjama vozilom.
  __5__ prijava narušavanja jrim koji je narušen prosjačenjem i vrijeđanjem i omalovažavanjem OSO.
  __1__ prijavu zatečenih vozača u alkoholiziranom stanju i lišenih slobode po istom osnovu.
  __4__ prijave zatečenih 19 migranata na području Županije Posavske.
  __14__ prijava različitih aktivnosti policije povodom pandemije „Corona virusa“, i to , 1320 nadzora mjere samoizolacije koja je u potpunosti ispoštivana od strane 211 osoba i 345 obilazaka 56 ugostiteljskih objekta i drugih privrednih subjekata po pitanju poštivanja mjere propisanog radnog vremena ug.objekata i drugih privrednih subjekata koju nisu poštivali vlasnici 6 ug.objekta protiv kojih će biti poduzete zakonom predviđene mjere.
  Zaprimili smo __14__ prijava ostalih događanja. Na koncu tijekom analiziranog perioda, tj u vremenu od 24.-30.08.2020. godine smo zaprimili sveukupno __36__ prijava građana te __14__ aktivnosti policije povodom pandemije „Corona virusa“.

  GLASNOGOVORNIK
  Zdenko Ćubel

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti