Više

  Pregled događanja za period za period 31.08.-06.09.2020. godine

  Najčitanije

  Dana 31.08.2020. godine u 08.50 sati PS Odžak je zaprimila prijavu provale u obiteljsku kuću vlasništvo obitelji Đogaš iz Vrbovca. O istom je upoznat dežurni istražitelj kriminalističke policije PU Odžak koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 10.45 sati PS Orašje je zaprimila prijavu ometanja prilikom sječe šume vlasništvo 52 godišnjeg I.B. iz Oštre Luke od strane 37 godišnjeg Brašnića iz Oštre Luke. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je potvrdila navode prijave , utvrdila da se sporna parcela nalazi na teritoriju Republike Srpske o čemu će izvijestiti pripadnike PS Pelagićevo koji će poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 14.30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu susjedskih razmirica u Ugljari. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je po ovom osnovu upozorila na ponašanje 55 godišnjeg M.M. iz Ugljare.

  -dana 01.09.2020. godine u 11.40 sati patrola Ps Orašje je u prosjačenju u III ulici u Orašju zatekla 2 ženske osobe iz Brčkog protiv kojih su proveli prekršajni postupak.

  -istog dana u 19.05 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila na križanju II i XXX ulice u Orašju u kojoj je sudjelovalo jedno pmv i jedan motocikl. Očevidom je utvrđeno da je istu nepropisnim preticanjem u alkoholiziranom stanju uzrokovao vozač motocikla 22 godišnji K.D. iz Boka protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 20.00 sati PS Odžak je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Novom Selu u kojoj su sudjelovala 2 pmv. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Odžak koja će protiv odgovornog poduzeti zakonom predviđenu mjeru.

  -istog dana u 09.35 sati PS Orašje je zaprimila prijavu familijarnih razmirica u Donjoj Mahaloj. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je navedene upozorila na ponašanje.

  -istog dana u 19.15 sati PS Odžak je zaprimila prijavu zaticanja beživotnog tijela Ilije P. iz Novog Sela u obiteljskoj kući u Novom Selu. O istom je upoznat dežurni mrtvozornik koji je konstatirao činjenicu prirodne smrti te tijelo preminulog predao obitelji radi ukopa.

  -istog dana u 20.33 sati patrola prometne policije PU Odžak je zbog uzrokovanja prometne nezgode koja se dogodila u Novom Selu u alkoholiziranom stanju lišila slobode i zadržala do istrežnjenja 68 godišnjeg N.K. iz Vukosavlja protiv koga će biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -dana 02. rujna 2020. godine u 19,00 sati policijski službenici kriminalističke policije MUP ŽP, temeljem naloga Općinskog suda iz Orašja, izvršili su pretragu obiteljske kuće i pripadajućih objekata koje koristi J.J. iz Donje Mahale. Pretragom je pronađena određena količina biljne usitnjene mase koja svojim izgledom podsjeća na opojnu drogu marihuanu. Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio KD Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojne droge J.J. je uhićen i nad istim te će nad istim biti izvršena kriminalistička obrada, a pronađena opojna sredstva su zaplijenjena.

  -dana 02. rujna u 11,40 sati PS Orašje je zaprimila prijavu pronalaska beživotnog tijela I.N. iz Tolise. Po istoj prijavi je postupio dežurni mrtvozornik Doma Zdravlja Orašje dr. Anto Kajić, koji je pregledom tijela preminulog utvrdio da se radi o prirodnoj smrti.

  -dana 04. rujna u 10,40 sati PS Orašje je zaprimila prijavu KD Teške krađe, odnosno pokušaja provale u obiteljsku kuću A.P. iz Oštre Luke, općina Orašje. Po istoj prijavi je postupio dežurni istražitelj OKP PU Orašje, koji je poduzeo zakonom predviđene mjere i radnje.

  -istog dana u 12,45 sati PS Odžak je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u mjestu Potočani, općina Odžak u kojoj su sudjelovala dva motorna vozila. Po istoj prijavi su postupili službenici OPP PU Odžak koji su poduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

  -istog dana u 16,15 sati PS Odžak je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u mjestu Novo Selo, općina Odžak u kojoj je sudjelovalo jedno motorno vozilo. Po istoj prijavi su postupili službenici OPP PU Odžak koji su poduzeli zakonom predviđene mjere i radnje. Zbog vožnje u alkoholiziranom stanju slobode je lišen M.M. koji je zadržan u prostorijama za zadržavanja PS Odžak do istrežnjenja.

  -dana 05. rujna PS Orašje je zaprimila prijavu susjedskih razmirica u Boku, općina Orašje. O istom su upoznati policijski službenici PS Orašje koji su Lj.M. i P.V. obje osobe iz Boka, upozorili na ponašanje.

  -dana 06. rujna PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u mjestu Oštra Luka, općina Orašje u kojoj su sudjelovala dva motorna vozila. Po istoj prijavi su postupili službenici OPP PU Orašje koji su poduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

  U tijeku izvještajnog perioda u vremenu od 31.08.-06.09.2020. godine operativna dežurstva organizacionih jedinica MUP-a su zaprimila:

  __3__ prijave kaznenog djela.
  __5__ prijave prometnih nezgoda.
  __1__ prijavu narušavanja jrim.
  __2__ prijave zatečenog vozača u alkoholiziranom stanju i lišenog slobode po istom osnovu.
  __0__ prijava zatečenih 0 migranata na području Županije Posavske.
  __9__ prijave različitih aktivnosti policije povodom pandemije „Corona virusa“, i to, 856 nadzora mjere samoizolacije koja je u potpunosti ispoštivana od strane svih 856 osobe i 349 obilazaka ugostiteljskih objekta i drugih privrednih subjekata po pitanju poštivanja mjere propisanog radnog vremena ug.objekata i drugih privrednih subjekata koju su poštivali svi kontrolirani na čemu zahvaljujemo.
  Zaprimili smo __6__ prijava ostalih događanja. Na koncu tijekom analiziranog perioda, tj u vremenu od 31.08.-06.09.2020. godine smo zaprimili sveukupno __17__ prijava građana te __9__ aktivnosti policije povodom pandemije „Corona virusa“.

  GLASNOGOVORNIK
  Zdenko Ćubel

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti