Više

  Pregled sigurnosnih događaja za period 01.11.-07.11.2021. godine

  Najčitanije

  Tijekom proteklog tjedna na području nadležnosti Uprave policije Ministarstva unutarnjih poslova Županije Posavske evidentirani su sljedeći događaji:

  KRIMINALITET

  Evidentirane su dvije prijava počinjenja tri kaznena djela.

  Dana 01. studenog 2021. godine oko 18,10 sati PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu kaznenog djela „Teška krađa“ koja se dogodila u obiteljskoj kući vl. šezdeset dvogodišnjeg M.V. iz Domaljevca. Na mjesto događaja je upućena patrolna ophodnja koja je potvrdila navode prijave te je mjesto osigurala do dolaska ekipe za očevide gdje je očevidom utvrđeno da je nepoznata osoba ili više njih istog dana u vremenu od 14,30 do 18,00 sati izvršila provalnu krađu u obiteljsku kuću vlasništvo imenovanog gdje je prema izjavi prijavitelja otuđeno jedan zlatni lančić vrijednosti oko 120 KM.

  Dana 02. studenog 2021. godine oko 11,35 sati PS Odžak je zaprimila prijavu da se na parking prostoru mjesnog groblja u Gornjem Svilaju nalazi parkirano putničko motorno vozilo za koje je provjerom utvrđeno da je vlasništvo pedeset četverogodišnjeg E.M. iz Srebrenika koji je sigurnosno interesantna osoba. Po prijavi su postupili policijski službenici koji su dolaskom na mjesto događaja zatekli imenovanog E.M. kao i pedeset sedmogodišnjeg S.H. također iz Srebrenika. Za vrijeme dok su policijski službenici provodili radnju legitimiranja imenovanih, prišlo im je više građana koji su bili u posjeti groblju i prijavilo da im je izvršeno otvaranje vozila bez njihovog znanja i bez vidljivih oštećenja na istima, dok je T.G. iz G. Svilaja prijavio i da su mu iz vozila otuđeni određeni predmeti. O događaju je upoznat nadležni tužitelj koji naložio pretragu imenovanih E.M. i S.H. kao i vozila koje koriste kojom prigodom je pronađen alat koji služi za izvršenje kaznenog djela tzv. „Ometač“ kao i predmete koji su otuđeni od T.G. Nakon pretrage a zbog postojanja osnova sumnje da su počinili kaznena djela „Teška krađa“ i „Teška krađa u pokušaju“ navedeni E.M. i S.H. su uhićeni i nad istima će biti provedena kriminalistička obrada.

  JAVNI RED I MIR

  Zabilježene su tri prijave četiri narušavanja javnog reda i mira.

  Dana 02. studenog 2021. godine oko 03,15 sati u Ugljari u neposrednoj blizini diskoteke „S-Club“ javni red i mir je narušio dvadeset dvogodišnji N.B. iz Ugljare na način da je na javnom mjestu vršio nuždu te je vrijeđao i omalovažavao policijske službenike. Imenovanom je zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira Županije Posavske uručen prekršajni nalog.

  Dana 04. studenog 2021. godine oko 18,00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu narušavanja javnog reda i mira u Orašju u XXXVI ulici. Na mjesto događaja je upućena patrolna ophodnja koja je potvrdila navode prijave i utvrdila da je javni red i mir je naročito drskim ponašanjem narušio dvadeset petogodišnji V.I. iz Orašja vrijeđajući četrdeset sedmogodišnju S.Ž. iz Orašja. Protiv imenovanog V.I. biti će proveden prekršajni postupak u skladu sa Zakonom o prekršajima protiv javnog reda i mira Županije Posavske.

  Dana 05. studenog 2021. godine oko 16,40 sati u Tolisi u ulici V. Nazora u neposrednoj blizini marketa „Maxi“ policijski službenici PS Orašje su zatekli kako neovlašteno prikupljaju dragovoljne priloge dvadeset četverogodišnju A.L., dvadeset dvogodišnju R.M. i dvadeset trogodišnju F.B. sve tri iz Tuzle. Imenovanim su uručeni prekršajni nalozi u skladu sa Zakonom o prekršajima protiv javnog reda i mira Županije Posavske.

  PROMET

  Evidentirano je 13 prijava prometnih nezgoda.

  Dana 01. studenog 2021. godine oko 14,50 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u D. Mahali u ul. V.Nazora kod kbr 31. Na mjesto događaja su upućeni službenici OPP PU Orašje koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da je u nezgodi sudjelovalo parkirano putničko motorno vozilo vl. P.K. iz Boka i nepoznati vozač s nepoznatim vozilom. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba.

  Dana 01. studenog 2021. godine oko 12,10 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila istog dana na parking prostoru TC „City centar IN“, a u kojoj su sudjelovali A.P. iz Orašja i Z.M. iz Austrije koji su u trenutku nezgode upravljali putničkim motornim vozilima. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba u kojoj su sudionici razmijenili osobne podatke i popunili obrazac Europskog izvješća o prometnoj nezgodi, te im je izdana Potvrda o prijavi događaja.

  Dana 01. studenog 2021. godine oko 14,00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila istog dana u Orašju u XIV ulici, a u kojoj su sudjelovali M.N. iz Tolise koji je u trenutku nezgode upravljao putničkim motornim vozilom i parkirano putničko motorno vozilo vl. R.R. iz Austrije. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba u kojoj su sudionici razmijenili osobne podatke i popunili obrazac Europskog izvješća o prometnoj nezgodi, te im je izdana Potvrda o prijavi događaja.

  Dana 03. studenog 2021. godine oko 11,00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Orašju u XXVI ulici. Na mjesto događaja su upućeni službenici OPP PU Orašje koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da su u nezgodi sudjelovali I.L. iz Orašja i J.M. iz Ugljare koji su u trenutku nezgode upravljali putničkim motornim vozilima. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba.

  Dana 03. studenog 2021. godine oko 10,40 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila istog dana na parking prostoru DZ Orašje u II ulici, a u kojoj su sudjelovali J.N. iz Orašja i D.D. iz Tolise koje su u trenutku nezgode upravljale putničkim motornim vozilima. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba u kojoj su sudionici razmijenili osobne podatke i popunili obrazac Europskog izvješća o prometnoj nezgodi, te im je izdana Potvrda o prijavi događaja.

  Dana 03. studenog 2021. godine oko 14,00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila istog dana u Orašju na križanju IV i V ulice, a u kojoj su sudjelovali S.M. iz Pala i A.P. iz Kostrča koji su u trenutku nezgode upravljali putničkim motornim vozilima. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba u kojoj su sudionici razmijenili osobne podatke i popunili obrazac Europskog izvješća o prometnoj nezgodi, te im je izdana Potvrda o prijavi događaja.

  Dana 03. studenog 2021. godine oko 15,35 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila na GP Orašje. Na mjesto događaja su upućeni službenici OPP PU Orašje koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da je u nezgodi sudjelovao G.M. iz Ugljevika koji je u trenutku nezgode upravljao teretnim motornim vozilom. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba.

  Dana 05. studenog 2021. godine oko 08,55 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila istog dana u Orašju na parking prostoru TC „City centar“, a u kojoj su sudjelovali M.N. iz Tolise i M.P. iz Njemačke koji su u trenutku nezgode upravljali putničkim motornim vozilima. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba u kojoj su sudionici razmijenili osobne podatke i popunili obrazac Europskog izvješća o prometnoj nezgodi, te im je izdana Potvrda o prijavi događaja.

  Dana 05. studenog 2021. godine oko 11,00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom L.V. iz Orašja prijavljuje da je nepoznati vozač s nepoznatim vozilom u protekla dva dana oštetio putničko motorno vozilo u vlasništvu prijaviteljice a koje je bilo parkirano u Orašju u III ulici. Na mjesto događaja su upućeni službenici OPP PU Orašje koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da je u nezgodi na putničkom vozilu nastupila materijalna šteta.

  Dana 05. listopada 2021. godine oko 16,40 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila na lokalnoj cesti Orašje-Kostrč-Matići. Na mjesto događaja su upućeni službenici OPP PU Orašje koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da su u nezgodi sudjelovali J.J. iz Kostrča koji je u trenutku nezgode upravljao putničkim motornim vozilom, O.G. iz Gradačca koji je u trenutku nezgode upravljao teretnim motornim vozilom i nepoznati vozač s nepoznatim vozilom koji se udaljio s mjesta događaja. U nezgodi je na putničkom i teretnom vozilu nastupila materijalna šteta.

  Dana 05. studenog 2021. godine oko 20,00 sati PS Domaljevac-Šamac se obratio dežurni liječnik DZ Domaljevac i prijavio da su u navedenu ustanovu zaprimili pacijenta koji je zadobio ozljede u prometnoj nezgodi koja se dogodila u Domaljevcu u Sportskoj ulici. Na mjesto događaja su upućeni službenici OPP PU Orašje koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da su u nezgodi sudjelovali M.P. iz Domaljevca koji je u trenutku nezgode upravljao putničkim motornim vozilom i biciklist A.G. iz Domaljevca. U nezgodi je biciklist A.G. zadobio lake tjelesne ozljede konstatirane od strane dežurnog liječnika ŽB Orašje dok je na putničkom vozilu nastupila materijalna šteta.

  Dana 06. studenog 2021. godine oko 01,10 sati PS Orašje se obratila dežurna medicinska sestra i prijavila da su u navedenu ustanovu zaprimili pacijenta koji je zadobio ozljede u prometnoj nezgodi koja se dogodila na lokalnoj cesti Orašje-Kostrč-Matići. Na mjesto događaja su upućeni službenici OPP PU Orašje koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da su u nezgodi sudjelovali I.Ž. iz Kostrča koji je u trenutku nezgode upravljao putničkim motornim vozilom. U nezgodi je putnik u navedenom vozilu M.O. iz Tolise zadobio lake tjelesne ozljede konstatirane od strane dežurnog liječnika ŽB Orašje dok je na putničkom vozilu nastupila materijalna šteta.

  Dana 07. studenog 2021. godine oko 14,30 sati PS Odžak je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila istog dana u Odžaku na parking prostoru naselja Hanke, a u kojoj su sudjelovali N.S iz Odžaka koji su u trenutku nezgode upravljao putničkim motornim vozilom i parkirano putničko motorno vozilo vl. Croatia osiguranja a koje koristi M.K. iz Odžaka. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba u kojoj su sudionici razmijenili osobne podatke i popunili obrazac Europskog izvješća o prometnoj nezgodi, te im je izdana Potvrda o prijavi događaja.

  Tijekom proteklog tjedna policijski službenici su kontrolirali 473 vozilo i vozača, uručili su 135 prekršajnih naloga i 19 obavijesti o učinjenom prekršaju zbog nedopuštenog parkiranja te su podnijeli 3 zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka. Iz prometa su isključili 7 vozača i 2 vozila.

  OSTALI DOGAĐAJI

  Zabilježena je jedna prijave ostalih događaja.

  Dana 04. studenog 2021. godine u vremenu od 09,00 do 11,00 sati policijski službenici PU Odžak su, temeljem naloga Općinskog suda Živinice, izvršili pretragu obiteljske kuće, pripadajućih objekata kao i vozila koje koristi pedesetogodišnji S.V. iz Novog Grada, općina Odžak.

  Tijekom proteklog tjedna policijski službenici su legitimirali 40 nepoznatih osoba te su izvršili 2 pratnje i 13 osiguranja javnih okupljanja.

  Policijski službenici su u sklopu svojih aktivnosti, a u vezi s pandemijom koronavirusa, izvršili 75 nadzora nad osobama koje se nalaze u samoizolaciji po rješenju sanitarnog inspektora Uprave za inspekcijske poslove Županije Posavske. Nadzorom je utvrđeno da su se sve nadzirane osobe pridržavale mjera i nisu kršile odredbe Rješenja o samoizolaciji.

  Izvršili su i 187 obilazaka ugostiteljskih objekata s ciljem utvrđivanja prekoračenja djelatnog vremena, a u skladu s Zapovijedima kriznog stožera Županije Posavske. Obilaskom i nadzorom nisu zabilježili prekoračenja djelatnog vremena ugostiteljskih objekata.

  Na koncu tijekom analiziranog perioda zaprimljeno je ukupno 19 prijava događaja i 14 aktivnosti povodom pandemije koronavirusa.

  GLASNOGOVORNIK
  Zdenko Ćubel

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti