Više

  Pregled sigurnosnih događaja za period 03.01.-09.01.2022. godine

  Najčitanije

  Tijekom proteklog tjedna na području nadležnosti Uprave policije Ministarstva unutarnjih poslova Županije Posavske evidentirani su sljedeći događaji:

  KRIMINALITET

  Evidentirane su četiri prijave počinjenja kaznenih djela.

  Dana 05. siječnja 2022. godine oko 12,25 sati PS Odžak je zaprimila prijavu nesuglasica u Odžaku u ul. R. Porobića u blizini kuće N.M. Na mjesto događaja je upućena patrolna ophodnja koja je zatekla pedeset četverogodišnjeg H.M. i pedeset jednogodišnjeg A.D. obojica iz Odžaka. Obavljenim obavijesnim razgovorom s imenovanim je utvrđeno da je H.M. zatvorenom rukom (šakom) udario A.D. u predio glave od čega je potonji zadobio lake tjelesne ozljede konstatirane od strane dežurnog liječnika DZ Odžak. Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio KD „Laka tjelesna ozljeda“ protiv H.M. će biti poduzete zakonom predviđene mjere i radnje.

  Dana 06. siječnja 2022. godine oko 21,00 sati policijski službenici OPP PU Orašje su u Ugljari zaustavili i kontrolirali putničko motorno vozilo kojim je upravljao dvadeset sedmogodišnji J.J., a kao suvozač se nalazio dvadeset trogodišnji J.P. obojica iz D. Mahale. Kontrolom je ispod sjedala suvozača pronađena kutija cigareta u kojoj se nalazila pvc vrećica, a u kojoj se nalazila zelena biljna masa koja svojim izgledom podsjeća na opojnu drogu marihuanu. O svemu je upoznat dežurni krim. istražitelj i tehničar koji su na mjestu događaja izvršili očevid. Imenovani J.P. je zbog postojanja osnova sumnje da je počinio KD „Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga“ uhićen i smješten u prostorije za smještaj uhićenih osoba.

  Dana 06. siječnja 2022. godine oko 22,45 sati PS Orašje je zaprimila prijavu da je u ugostiteljskom lokalu Barcelona koji se nalazi u Orašju u sklopu gradskog stadiona tjelesno napadnuta ženska osoba. Po prijavi je postupila patrolna ophodnja koja je potvrdila navode prijave i utvrdila da je trideset šestogodišnji G.B. iz Kostrča tjelesno napao djelatnicu navedenog lokala trideset četverogodišnju M.M. iz Orašja koja je tom prigodom zadobila lake tjelesne ozljede konstatirane od strane dežurnog liječnika ŽB Orašje. Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio KD „Laka tjelesna ozljeda“ protiv G.B. će biti poduzete zakonom predviđene mjere i radnje.

  Dana 06. siječnja 2022. godine oko 23,20 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom trideset dvogodišnji D.M. iz Matića prijavljuje da mu je oko 22,00 sati nepoznata osoba ili više njih oštetila njegovo putničko motorno vozilo koje se nalazilo parkirano u Matićima u ul. Oslobođenja kod kbr 12. Na mjesto događaja je upućena patrolna ophodnja koja je potvrdila navode prijave te su o događaja upoznati dežurni krim. istražitelj i tehničar koji su na mjesto događaja izvršili očevid i utvrdila da postoje osnovi sumnje u počinjenje KD „Oštećenje tuđe stvari“.

  JAVNI RED I MIR

  Zabilježene su dvije prijave narušavanja javnog reda i mira.

  Dana 04. siječnja 2022. godine oko 12,36 sati policijski službenici PS Odžak u Odžaku u neposrednoj blizini hotela „Euro“ u prosjačenju su zatekli pedeset devetogodišnju H.H. iz Vukosavlja. Imenovanoj je uručen prekršajni nalog u skladu sa Zakonom o prekršajima protiv javnog reda i mira Županije Posavske.

  Dana 06. siječnja 2022. godine oko 16,10 sati u Odžaku u ul. Brodska dvadeset osmogodišnji J.G. iz Vrbovca je narušio javni red i mir vrijeđanjem i omalovažavanjem policijskih službenika koji su vršili kontrolu prometa. Protiv imenovanog će biti proveden prekršajni postupak u skladu s a Zakonom o prekršajima protiv javnog reda i mira Županije Posavske.

  PROMET

  Evidentirano je pet prijava prometnih nezgoda.

  Dana 03. siječnja 2022. godine oko 12,10 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Orašju na parking prostoru City centra IN, a u kojoj su sudjelovali B.M. iz Orašja i Ž.M. iz Kostrča koji su u trenutku nezgode upravljali putničkim motornim vozilima. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba u kojoj su sudionici razmijenili osobne podatke i popunili obrazac Europskog izvješća o prometnoj nezgodi, te im je izdana Potvrda o prijavi događaja.

  Dana 03. siječnja 2022. godine oko 12,30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Orašju na križanju VII i VIII ulice. Na mjesto događaja su upućeni policijski službenici OPP PU Orašje koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da su u nezgodi sudjelovali D.V. iz Njemačke i R.Š. iz O. Luke koji su u trenutku nezgode upravljali putničkim motornim vozilima. U prometnoj nezgodi je na vozilima nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba.

  Dana 05. siječnja 2022. godine oko 16,00 sati PS Odžak je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Prudu. Na mjesto događaja su upućeni policijski službenici OPP PU Odžak koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da su u nezgodi sudjelovali pješak P.S. iz Pruda i M.O. iz Odžaka koji je u trenutku nezgode upravljao putničkim motornim vozilom. U prometnoj nezgodi imenovani P.S. je zadobila lake tjelesne ozljede koje konstatirao dežurni liječnik DZ Odžak do je na vozilu nastupila materijalna šteta.

  Dana 07. siječnja 2022. godine oko 10,55 sati PS Odžak je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Odžaku u ul. R. Porobića kod auto servisa Medžiković. Na mjesto događaja su upućeni policijski službenici OPP PU Odžak koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da je u nezgodi sudjelovao M.Z. iz Osječka koji je u upravljajući putničkim motornim vozilom ostvarila kontakt s reklamnim stupom auto servisa Medžiković. U prometnoj nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba.

  Dana 07. siječnja 2022. godine oko 10,50 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Orašju dana 05.01.2022 godine oko 08,00 sati, a u kojoj je sudjelovao D.B. iz Švicarske koji je u trenutku nezgode upravljao putničkim motornim vozilom. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba u te je prijavitelju izdana Potvrda o prijavi događaja.

  Tijekom proteklog tjedna policijski službenici su kontrolirali 480 vozila i vozača, uručili su 156 prekršajnih naloga i 33 obavijesti o učinjenom prekršaju zbog nedopuštenog parkiranja. Iz prometa su isključili po 3 vozila i vozača od kojih su 1 vozača zbog upravljanja u alkoholiziranom stanju zadržali do istrežnjenja u prostorijama za zadržavanje.

  OSTALI DOGAĐAJI

  Zabilježena je jedna prijave ostalih događaja.

  Dana 05. siječnja 2022. godine oko 09,00 sati PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu pronalaska beživotnog tijela u teretnom motornom vozilu koje se nalazilo parkirano na GP Šamac. Na mjesto događaja je upućena patrolna ophodnja koja je potvrdila navode prijave i utvrdila da se radi o G.P. iz Pelagićeva te je osigurala mjesto događaja do dolaska kri. Istražitelja i tehničara kao i mrtvozornika DZ Domaljevac-Šamac. Tijelo je prevezeno na odjel patologije ŽB Orašje gdje je patolog utvrdio da se radio o prirodnoj smrti.

  Tijekom proteklog tjedna policijski službenici su legitimirali 31 nepoznatu osobu te su izvršili 2 pratnje.

  Policijski službenici su u sklopu svojih aktivnosti, a u vezi s pandemijom koronavirusa, izvršili 635 nadzora nad osobama koje se nalaze u samoizolaciji po rješenju sanitarnog inspektora Uprave za inspekcijske poslove Županije Posavske. Nadzorom je utvrđeno da su se sve nadzirane osobe pridržavale mjera i nisu kršile odredbe Rješenja o samoizolaciji.

  Izvršili su i 285 obilazaka ugostiteljskih objekata s ciljem utvrđivanja prekoračenja djelatnog vremena, a u skladu s Zapovijedima kriznog stožera Županije Posavske. Obilaskom i nadzorom nisu zabilježili prekoračenja djelatnog vremena ugostiteljskih objekta.

  Na koncu tijekom analiziranog perioda zaprimljeno je 12 prijava sigurnosnih događaja te je provedeno 14 aktivnosti povodom pandemije koronavirusa.

  GLASNOGOVORNIK
  Zdenko Ćubel

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti