Više

  Pregled sigurnosnih događaja za period 03.10.-09.10.2022. godine

  Najčitanije

  Tijekom proteklog tjedna na području nadležnosti Uprave policije Ministarstva unutarnjih poslova Županije Posavske evidentirani su sljedeći događaji:

  KRIMINALITET

  Evidentirane su dvije prijava počinjenja kaznenih djela.

  Dana 04. listopada 2022. godine oko 16,10 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom muškarac s područja Orašja prijavljuje da ima problema sa svojim bratom koji viče i lupa po kući, a s kojim živi u zajedničkom domaćinstvu. Na mjesto događaja upućena patrolna ophodnja koja je potvrdila navode prijave te je muškarca uhitila zbog postojanja osnova sumnje da je počinio KD „Nasilje u obitelji“ nakon čega je isti smješten u prostorije za smještaj uhićenih osoba u PU Orašje. O događaju su upoznati dežurni tužitelj Županije Posavske i dežurni sudac Općinskog suda u Orašju te je na mjestu događaja izvršen očevid.

  Dana 05. listopada 2022. godine oko 03,00 sati PS Odžak je zaprimila prijavu kojom dvadeset devetogodišnja E.B. iz Odžaka prijavljuje da je u dvorištu njezine kuće koja se nalazi u Odžaku u ul. Proleterska došlo do zapaljenja osobnog vozila u vlasništvu prijaviteljice. Na mjesto događaja je upućena patrolna ophodnja koja je potvrdila navode prijave i koja će izvršiti osiguranje mjesta događaja do jutra kada će biti izvršen očevid na mjestu događaja.

  JAVNI RED I MIR

  Zabilježene su dvije prijave narušavanja javnog reda i mira.

  Dana 07. listopada 2022. godine oko 21,50 sati u Oštrolj Luci u ul. Stjepana Radića javni red i mir vrijeđanjem i omalovažavanjem policijskih službenika je narušio četrdeset dvogodišnji S.Đ. iz Orašja. Imenovani je zbog upornosti u činjenju prekršaja uhićen i smješten u prostorije za smještaj uhićenih osoba u PU Orašje te mu je uručen prekršajni nalog u skladu sa Zakonom o prekršajima protiv javnog reda i mira Županije Posavske.

  Dana 08. listopada 2022. godine oko 16,55 sata PS Orašje je zaprimila prijavu kojom je prijavljeno narušavanje JRiM u Orašju u kladionici Bet Live koja se nalazi na gradskom stadionu. Na mjesto događaja je upućena patrolna ophodnja koja je potvrdila navode prijave i utvrdila da je JRiM drskim ponašanjem narušio pedeset trogodišnji M.B. iz Donje Mahale. Imenovanom je uručen prekršajni nalog u skladu sa Zakonom o prekršajima protiv javnog reda i mira Županije Posavske.

  PROMET

  Evidentirano je šest prijava prometnih nezgoda.

  Dana 03. listopada 2022. godine oko 13,00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Orašju u XIV ulici i u kojoj su sudjelovali S.Ž. i I.H. obojica iz Ugljare koji su u trenutku nezgode upravljali putničkim motornim vozilima. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba u kojoj su sudionici razmijenili osobne podatke i popunili obrazac Europskog izvješća o prometnoj nezgodi, te im je izdana Potvrda o prijavi događaja.

  Dana 04. listopada 2022. godine oko 19,30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Orašju na križanju XIV ulice i magistralne ceste M-1.8 i u kojoj su sudjelovali M.K. iz Orašja i N.R. iz Milića koji su u trenutku nezgode upravljali putničkim motornim vozilima. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba u kojoj su sudionici razmijenili osobne podatke i popunili obrazac Europskog izvješća o prometnoj nezgodi, te im je izdana Potvrda o prijavi događaja.

  Dana 05. listopada 2022. godine oko 17,00 sati PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Domaljevcu na križanju ulica Kraljice Katarine i Sv. Ane. Na mjesto događaja su upućeni službenici prometne policije PU Orašje koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da su u nezgodi sudjelovali Z.G. iz Domaljevca koji je u trenutku nezgode upravljao osobnim vozilom i G.K. iz Oštre Luke koji je u trenutku nezgode upravljao mopedom. U nezgodi su imenovani G.K. i suvozač na mopedu M.P. zadobili lake tjelesne ozljede konstatirane od strane dežurnog liječnika ŽB Orašje dok je na vozilima nastupila materijalna šteta.

  Dana 06. listopada 2022. godine oko 12,10 sati PS Odžak je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Odžaku u ul. 102. odžačke brigade HVO. Na mjesto događaja su upućeni službenici prometne policije PU Odžak koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da su u nezgodi sudjelovali M.L. iz Novog Sela i K.V. iz Gornjeg Svilaja koji su u trenutku nezgode upravljali osobnim vozilima. U nezgodi je nastupila materijalan šteta bez ozlijeđenih osoba.

  Dana 07. listopada 2022. godine oko 18,00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Oštroj Luci. Na mjesto događaja je upućena patrola prometne policije PU Orašje koja je potvrdila navode prijave i utvrdila da je nepoznati vozač s nepoznatim vozilom tijekom noći 06/07.10.2022 godine ostvario kontakt s betonskim zidom u ul. Školska na kbr. 6. Nakon čega se udaljio s mjesta događaja. Policijski službenici će poduzeti mjere i radnje na pronalasku nepoznatog vozača.

  Dana 09. listopada 2022. godine oko 15,05 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Matićima u Sportskoj ulici. Na mjesto događaja su upućeni službenici prometne policije PU Orašje koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da su u nezgodi sudjelovali M.I. iz Matića koja je u trenutku nezgode upravljala osobnim vozilom i M.V. iz Orašja koji je u trenutku nezgode upravljao mopedom. U nezgodi je imenovani M.V. zadobio lake tjelesne ozljede konstatirane od strane dežurnog liječnika ŽB Orašje dok je na vozilima nastupila materijalna šteta.

  Tijekom proteklog tjedna policijski službenici su kontrolirali 455 vozila i vozača. Uručili su 88 prekršajnih naloga, 7 obavijesti o učinjenom prekršaju zbog nepropisnog parkiranja te su podnijeli 2 zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka. Iz prometa su isključili 13 vozila i 9 vozača od kojih su jednog vozača zbog upravljanja vozilom u alkoholiziranom stanju zadržali u prostorijama za zadržavanje do istrežnjenja.

  OSTALI DOGAĐAJI

  Zabilježene su dvije prijave ostalih događaja.

  Dana 04. listopada 2022. godine oko 12,50 sati PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu kojom V.B. iz Domaljevca prijavljuje da je u Domaljevcu u obiteljskoj kući zatekla beživotno tijelo J.M. iz Domaljevca. Na mjesto događaja je upućena patrolna ophodnja koja je potvrdila navode prijave kao i dežurni liječnik-mrtvozornik DZ Domaljevac-Šamac koji je konstatirao da je smrt nastupila prirodnim putem.

  Dana 08. listopada 2022. godine oko 16,55 sati PS Odžak je zaprimila prijavu kojom je prijavljeno da je nepoznata osoba s osobnim vozilom oštetila više ograda i jedna garažna vrata na području mjesta Prnjavor i Vrbovac. Po prijavi je postupila patrolna ophodnja koja je pronašla navedeno vozilo u Vrbovcu i utvrdila da istim upravlja pedeset dvogodišnji F.B. iz Bijela, općina Brčko koji je pokazivao znakove psihičke rastrojenosti zbog čega je uz uporabu sredstava prinude prevezen u DZ Odžak odakle je nakon pregleda liječnika vozilom hitne pomoći uz asistenciju policijskih službenika prevezen u Opću bolnicu u Brčko. O događaju je upoznat dežurni tužitelj Županije Posavske koji je naložio vršenja očevida na svim mjestima gdje došlo do oštećenja te će se o kvalifikaciji događaja očitovati 10.10.2022 godine.

  Tijekom proteklog tjedna policijski službenici su legitimirali 16 nepoznatih osoba te su izvršili 3 pratnje i 14 osiguranja javnih okupljanja.

  Policijski službenici su u sklopu svojih aktivnosti, a u vezi s pandemijom koronavirusa izvršili 181 obilazaka ugostiteljskih objekata s ciljem utvrđivanja prekoračenja djelatnog vremena, a u skladu sa Zapovijedima kriznog stožera Županije Posavske. Obilaskom i nadzorom nisu evidentirali prekoračenja djelatnog vremena ugostiteljskih objekata.

  Na koncu tijekom analiziranog perioda zaprimljeno je 12 prijava sigurnosnih događaja te je provedeno 7 aktivnosti povodom pandemije koronavirusa.

  GLASNOGOVORNIK
  Zdenko Ćubel

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti