Više

  Pregled sigurnosnih događaja za period 04.03.-10.03.2024. godine

  Najčitanije

  Tijekom proteklog tjedna na području nadležnosti Uprave policije Ministarstva unutarnjih poslova Županije Posavske evidentirani su sljedeći događaji:

  KRIMINALITET

  Evidentirane su četiri prijave počinjenja kaznenih djela.

  Dana 05. ožujka 2024. godine oko 19,02 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom je M.D. rođen 1958. godine, nastanjen u Donjoj Mahali prijavio da je izvršen nasilni ulazak u kuću njegovog sina I.D. koji se nalazi na privremenom radu u inozemstvu. Po prijavi je postupila patrolna ophodnja koja je potvrdila navode prijave i osigurala mjesto događaja do dolaska dežurnih kriminalističkih istražitelja i tehničara koji su na mjestu događaja zbog postojanja osnova sumnje u počinjenje KD „Teška krađa u pokušaju“ izvršili očevid.

  Dana 06. ožujka 2024. godine oko 13,45 sati PS Odžak je zaprimila prijavu kojom je A.M. rođen 1979. godine, nastanjen u Odžaku prijavio da ga je verbalno a zatim i fizički napala sestra M.M.M. rođena 1988 godine, nastanjena u Gradačcu. Po prijavi je postupila patrolna ophodnja koja je potvrdila navode prijave nakon čega je imenovanom A.M. ukazana liječnička pomoć u DZ Odžak gdje je dežurni liječnik konstatirao da se radi o lakim tjelesnim ozljedama. Zbog postojanja osnova sumnje u počinjenje KD „Laka tjelesna ozljeda“ o događaju je upoznat nadležni tužitelj te će poduzeti mjere i radnje u skladu sa zakonom.

  Dana 07. ožujka 2024. godine oko 11,40 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom je ženska osoba sa područja Orašja prijavila da ima problema da svojim suprugom. Po prijavi je postupila patrolna ophodnja koja je potvrdila navode prijave te je supruga zbog postojanja osnova sumnje da je počinio KD „Nasilje u obitelji“ uhitila i smjestila u prostorije za smještaj uhićenih osoba u PU Orašje gdje je nad istim provedeno kriminalističko istraživanje. O događaju je upoznat nadležni sudac i tužitelj. Dana 08.03.2024 godine suprugu je nadležni tužitelj produljio zadržavanje za još 24 sata.

  Dana 10. ožujka 2024. godine oko 22,48 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom je dežurni liječnik DZ Orašje prijavio da je zaprimio žensku osobu sa područja Orašja koja je izjavila da je psihički i fizički napadnuta od strane svoje kćerke sa kojom živi u zajedničkom kućanstvu od čega je ista zadobila lake tjelesne ozljede. Po prijavi je postupila patrolna ophodnja koja je potvrdila navode prijave te je kćerka zbog postojanja osnova sumnje da je počinila KD „Nasilje u obitelji“ uhićena i smještena u prostorije za smještaj uhićenih osoba u PU Orašje i nad istom je provedeno kriminalističko istraživanje. O događaju su upoznati nadležni sudac Općinskog suda u Orašju i tužitelj.

  JAVNI RED I MIR

  Zabilježena je jedna prijava narušavanja javnog reda i mira.

  Dana 06. ožujka 2024. godine oko 11,10 sati u Odžaku u ulici R. Milanovića javni red i mir vršenjem nužde na javnom mjestu je narušio H.R. rođen 1945. godine, nastanjen u mjestu Modrički Lug, općina Vukosavlje. Imenovanom je uručen prekršajni nalog u skladu sa Zakonom o prekršajima protiv javnog reda i mira Županije Posavske

  PROMET

  Evidentirane su četiri prijave prometne nezgode.

  Dana 07. ožujka 2024. godine oko 09,15 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Orašju na parking prostoru TC City centar IN i u kojoj su sudjelovali S.S. iz Županje koja je upravljajući osobnim vozilom ostvarila kontakt s parkiranim osobnim vozilom vlasništvo agencije SEC-ONE iz Sarajeva. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba u kojoj su sudionici razmijenili osobne podatke i popunili obrazac Europskog izvješća o prometnoj nezgodi, te im je izdana Potvrda o prijavi događaja.

  Dana 08. ožujka 2024. godine oko 16,05 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Kostrču i u kojoj su sudjelovali P.K. nastanjen u mjestu Bijela, Brčko Distrikt koji je u trenutku nezgode upravljao teretnim vozilom i I.M. iz Vidovica koji je u trenutku nezgode upravljao osobnim vozilom. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba u kojoj su sudionici razmijenili osobne podatke i popunili obrazac Europskog izvješća o prometnoj nezgodi, te im je izdana Potvrda o prijavi događaja.

  Dana 08. ožujka 2024. godine oko 17,07 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Orašju u 14. ulici i u kojoj su sudjelovali A.O. iz Orašja i M.P. iz Živinica koji su u trenutku nezgode upravljali osobnim vozilima. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba u kojoj su sudionici razmijenili osobne podatke i popunili obrazac Europskog izvješća o prometnoj nezgodi, te im je izdana Potvrda o prijavi događaja.

  Dana 09. ožujka 2024. godine oko 11,00 sati PS Odžak je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Odžaku u ulici 102 odžačke HVO brigade. Po prijavi su postupili službenici prometne policije PU Odžak koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da su u nezgodi sudjelovali M.H. nastanjen u mjestu Mramor, općina Tuzla koji je u trenutku nezgode upravljao teretnim vozilom i R.K. iz Novog Grada koji je u trenutku nezgode upravljao osobnim vozilom. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba.

  Tijekom proteklog tjedna policijski službenici su kontrolirali 580 vozila i vozača. Uručili su 116 prekršajnih naloga i 16 obavijesti o učinjenom prekršaju zbog ne dopuštenog parkiranja. Iz prometa su isključili po 4 vozila i vozača od kojih su jednog vozača, zbog upravljanja u alkoholiziranom stanju, zadržali u prostorijama za zadržavanje do istrežnjenja.

  OSTALI DOGAĐAJI

  Zabilježeno je 12 prijava ostalih događaja

  Dana 04. ožujka 2024. godine oko 11,15 sati PS Odžak je zaprimila prijavu kojom je R.P. iz Odžaka prijavio oštećenje prednjeg vjetrobranskog stakla na svom osobnom vozilu koje se dogodilo na magistralnoj cesti M 14.1 u Novom Gradu prilikom mimoilaženja sa drugim nepoznatim vozilom. Po prijavi su postupili policijski službenici prometne policije PU Odžak koji su o postupanju sastavili službenu zabilješku.

  Dana 05. ožujka 2024. godine oko 14,30 sati PS Odžak je zaprimila prijavu kojom je I.B. iz Potočana požar na području Potočanskog Lipika. Po prijavi je postupila patrolna ophodnja koja su o postupanju sastavila službenu zabilješku.

  Dana 05. ožujka 2024. godine oko 17,00 sati PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu kojom je D.V. iz Brvnika prijavila nesuglasice sa svojim nevjenčanim suprugom M.Š. Po prijavi su postupila patrolna ophodnja koja sa imenovanim obavila obavijesne razgovore nakon kojih je M.Š. upozorila zbog neprimjerenog ponašanja te je o postupanju sastavila službenu zabilješku.

  Dana 06. ožujka 2024. godine oko 14,30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom je dežurni liječnik DZ Orašje prijavio da je u obiteljskoj kući u 48. Ulici u Orašju pronađeno beživotno tijelo policijskog službenika D.K. Na mjesto događaja je upućena patrolna ophodnja koja je potvrdila navode prijave i osigurala mjesto događaja do dolaska nadležnog tužitelja, dežurnih kriminalističkih istražitelja i tehničara kao i dežurnog liječnika-mrtvozornika DZ Orašje. Na mjestu događaja je izvršen očevid te je dežurni mrtvozornik pregledao tijelo i utvrdio da se radi o samoubojstvu vješanjem nakon čega je tijelo predano obitelji radi ukopa.

  Dana 06. ožujka 2024. godine oko 17,58 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom je prijavljeno da A.S. rođen 1984. godine, nastanjen u Orašju u dvorištu svoje obiteljske kuće puca iz vatrenog oružja. Po prijavi je postupila patrolna ophodnja koja je potvrdila navode prijave te je imenovani A.S. nakon obavljenog obavijesnog razgovora policijskim službenicima predao plinski pištolj marke „Ekol“ te mu je izdana potvrda o privremenom oduzimanju oružja. Protiv imenovanog će biti proveden prekršajni postupak u skladu sa Zakonom o oružju i streljivu Županije Posavske.

  Dana 07. ožujka 2024. godine oko 10,15 sati PS Odžak je zaprimila prijavu kojom je S.D. iz Šamca, djelatnica u ugostiteljskom lokalu Milan u Odžaku, prijavila nesuglasice sa G.R. iz Odžaka. Po prijavi su postupila patrolna ophodnja koja sa imenovanim obavila obavijesne razgovore nakon kojih je G.R. upozorila zbog neprimjerenog ponašanja te je o postupanju sastavila službenu zabilješku.

  Dana 07. ožujka 2024. godine oko 16,50 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom je E.P. iz Orašja, djelatnica u kladionici BET-LIVE u Orašju, prijavila da ona i P.V. iz Donje Mahale imaju problema sa Z.V. iz Donje Mahale. Po prijavi su postupila patrolna ophodnja koja sa imenovanim obavila obavijesne razgovore nakon kojih je Z.V. upozorili zbog ne primjerenog ponašanja te je o postupanju sastavila službenu zabilješku.

  Dana 08. ožujka 2024. godine oko 09,00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom je K.S. iz Mostara prijavio oštećenje prednjeg vjetrobranskog stakla na osobnom vozilu vlasništvo Direkcije za koordinaciju policijskih tijela koje je nastalo tijekom vršenja pratnje. Po prijavi su postupili policijski službenici prometne policije PU Orašje koji su fotografirali oštećenja te su o postupanju sastavili službenu zabilješku.

  Dana 08. ožujka 2024. godine oko 11,15 sati PS Odžak je zaprimila prijavu kojom je M.B. iz Potočanskog Lipika prijavio da je u Posavskoj Mahali ispred ulaznih vrata u obiteljsku kuću zatekao beživotno tijelo M.E. koji stanuje na navedenoj adresi. Po prijavi postupila patrolna ophodnja i dežurni liječnik-mrtvozornik DZ Odžak koji pregledom tijela utvrdio da je smrt nastupila prirodnim putem.

  Dana 08. ožujka 2024. godine oko 11,30 sati policijski službenici PS Odžak su postupili po prijavi da se u Gornjem Svilaju nalazi skupina od 5 migranta koji su, po uputama inspektora za strance Ureda za strance u Orašju, upućeni u prihvatilište za migrante u Sarajevo. Patrolna ophodnja je o postupanju sastavila službenu zabilješku.

  Dana 09. ožujka 2024. godine oko 12,05 sati policijski službenici PS Odžak su postupili po prijavi D.P. iz Male Brusnice. Patrolna ophodnja je o postupanju sastavila službenu zabilješku.

  Dana 09. ožujka 2024. godine oko 13,15 sati PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu kojom je prijavljen požar u Brvniku. Na mjesto događaja su upućeni djelatnici DVD Domaljevac koji su požar ugasili kao i patrolna ophodnja koja je o postupanju sastavila službenu zabilješku.

  Policijski službenici su tijekom proteklog tjedna legitimirali 30 nepoznatih osoba te su izvršili 3 pratnje i 4 osiguranja javnih okupljanja kao i obilazak i nadzor nad vrtićima i školskim ustanovama na području Županije Posavske.

  Na koncu tijekom analiziranog perioda zaprimljena je 21 prijava sigurnosnih događaja.

  GLASNOGOVORNIK
  Zdenko Ćubel

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti