Više

  Pregled sigurnosnih događaja za period 04.04.-10.04.2022. godine

  Najčitanije

  Tijekom proteklog tjedna na području nadležnosti Uprave policije Ministarstva unutarnjih poslova Županije Posavske evidentirani su sljedeći događaji:

  KRIMINALITET

  Evidentirane su dvije prijave počinjenja kaznenih djela.

  Dana 06. travnja 2022. godine oko 19,20 sati PS Odžak je zaprimila prijavu kojom trideset petogodišnji S.B. iz Odžaka prijavljuje da mu je dana 05.04.2022 godine oko 19,42 sati u Prnjavoru na lovačkoj čeki šezdeset osmogodišnji J.M. iz Odžaka prijetio na način da je prema njemu uperio lovački karabin čime se S.B. osjetio ugroženim bojeći se za svoj život i tijelo. Isti je prijavio i da je 06.04.2022 godine u gradu čuo kako će se J.M. obračunati sa njim što je izazvalo još veći strah i ugroženost kod imenovanog S.B. Zbog postojanja osnova sumnje u počinjenje KD „Ugrožavanje sigurnosti“ službenici kriminalističke policije su poduzeli zakonom predviđene radnje, a o događaju je upoznat i nadležni tužitelj Županije Posavske.

  Dana 08. travnja 2022. godine oko 19,20 sati PS Odžak je zaprimila prijavu kojom je trideset devetogodišnji A.S. iz Odžaka prijavio da ga je u Donjem Svilaju tjelesno napao J.G. iz Donjeg Svilaja, općina Odžak kojom prigodom mu je nanio ozljede u predjelu glave. Na mjesto događaja je upućena patrolna ophodnja koja je potvrdila navode prijave te je imenovanog A.S. prevezla u DZ Odžak gdje mu je ukazana liječnička pomoć nakon čega je vozilom Hitne pomoći Odžak prevezen u ŽB Orašje gdje je, nakon pregleda, dežurni liječnik konstatirao lake tjelesne ozljede. Zbog postojanja osnova sumnje u počinjenje KD „Lake tjelesne ozljede“ protiv J.G. će biti poduzete zakonom predviđene mjere i radnje.

  JAVNI RED I MIR

  Zabilježene su četiri prijave narušavanja javnog reda i mira.

  Dana 04. travnja 2022. godine oko 12,20 sati u dvorištu PU Orašje javni red i mir vrijeđanjem i omalovažavanjem policijskih službenika je narušio dvadeset devetogodišnji M.Š. iz Orašja. Protiv imenovanog će biti proveden prekršajni postupak u skladu sa Zakonom o prekršajima protiv javnog reda i mira Županije Posavske.

  Dana 04. travnja 2022. godine oko 18,10 sati PS Orašje je zaprimila prijavu narušavanja javnog reda i mira u Ugljari na način da je pedeset sedmogodišnji Z.M. iz Kostrča, u vidno alkoholiziranom stanju, neopravdano zalazio u ograđena dvorišta obiteljskih kuća. Imenovanom je izdan prekršajni nalog u skladu sa Zakonom o prekršajima protiv javnog reda i mira Županije Posavske.

  Dana 05. travnja 2022. godine oko 19,25 sati PS Odžak je zaprimila prijavu da šezdeset osmogodišnji J.M. iz Odžaka vrši krivolov. Po prijavi je postupila patrolna ophodnja koja je pronašla imenovanog na dijelu ulice M. Tita u Odžaku i koji je tom prigodom kod sebe imao lovački karabin. O događaju je upoznat lovočuvar LD Fazan iz Odžaka dok je imenovanom J.M. izdan prekršajni nalog te je karabin privremeno oduzet u skladu sa Zakonom o oružju i streljivu Županije Posavske.

  Dana 07. travnja 2022. godine oko 22,00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom državljanka BiH sa područja Orašja prijavljuje kako ima problema sa svojim suprugom. Na mjesto događaja je upućena patrolna ophodnja koja je potvrdila navode prijave gdje su na mjestu događaja zatekli državljanina BiH, u vidno alkoholiziranom stanju, kako viče i prijeti svojoj supruzi. Nakon što je više puta upozoren od strane policijskih službenika isti nije prestao s vikom i prijetnjama te je započeo i s vrijeđanjem i omalovažavanjem policijskih službenika nakon čega je zbog upornosti u činjenju prekršaja uhićen i smješten u prostorije za smještaj uhićenih osoba u PU Orašje. Protiv navedenog je pokrenut prekršajni postupak zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji, te mu je uručen prekršajni nalog u skladu sa Zakonom o prekršajima protiv javnog reda i mira Županije Posavske.

  PROMET

  Evidentirano je šest prijava prometnih nezgoda.

  Dana 04. travnja 2022. godine oko 15,25 sati PS Odžak je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Odžaku u naselju Hanke. Na mjesto događaja su upućeni službenici prometne policije PU Odžak koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da su u nezgodi sudjelovali A.I. iz Lukavca koji je u trenutku nezgode upravljao putničkim motornim vozilima i nepoznati vozač s nepoznatim vozilom. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba te će policijski službenici poduzeti sve mjere i radnje u cilju pronalaska nepoznatog vozača.

  Dana 05. travnja 2022. godine PS Odžak je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Odžaku u ul. R. Porobića na parking prostoru TC Yimor i u kojoj su sudjelovali E.K. i Z.P. oboje iz Odžaka koji su u trenutku nezgode upravljali putničkim motornim vozilima. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba u kojoj su sudionici razmijenili osobne podatke i popunili obrazac Europskog izvješća o prometnoj nezgodi, te im je izdana Potvrda o prijavi događaja.

  Dana 07. travnja 2022. godine oko 09,20 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Orašju na križanju Avenije i 30. ulice. Na mjesto događaja su upućeni službenici prometne policije PU Orašje koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da su u nezgodi sudjelovali M.P. iz Ugljare i I.T. obojica iz Vinkovaca koji su u trenutku nezgode upravljali putničkim motornim vozilima. U nezgodi je putnica u vozilu R.P. zadobila lake tjelesne ozljede dok je na vozilima nastupila materijalna šteta.

  Dana 08. travnja 2022. godine oko 11,00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Orašju u VIII. ulici na parking prostoru TC Bingo i u kojoj su sudjelovali B.S. iz Brčkog i M.Ž. iz Ugljare koji su u trenutku nezgode upravljali putničkim motornim vozilima. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba u kojoj su sudionici razmijenili osobne podatke i popunili obrazac Europskog izvješća o prometnoj nezgodi, te im je izdana Potvrda o prijavi događaja.

  Dana 09. travnja 2022. godine oko 14,15 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Orašju na GP Orašje i u kojoj su sudjelovali V.Dž. iz Gradačca i I.M. iz Zagreba koji su u trenutku nezgode upravljali putničkim motornim vozilima. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba u kojoj su sudionici razmijenili osobne podatke i popunili obrazac Europskog izvješća o prometnoj nezgodi, te im je izdana Potvrda o prijavi događaja.

  Dana 10. travnja 2022. godine oko 03,15 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Orašju na križanju II i III ulice. Na mjesto događaja su upućeni službenici prometne policije PU Orašje koji su potvrdili navode prijave te utvrdili da su oštećeni prometni znakovi dok na mjestu događaja nisu zatekli vozilo i vozača. Operativnim radom te korištenjem video analitičkog sustava utvrdili su da je u nezgodi sudjelovao nepoznati vozač s putničkim motornim vozilom vlasništvo T.O. iz Tolise te će u narednom periodu biti poduzete mjere i radnje u skladu sa Zakonom.

  Tijekom proteklog tjedna policijski službenici su kontrolirali 649 vozila i vozača. Uručili su 130 prekršajnih naloga, 17 obavijest o učinjenom prekršaju zbog nedopuštenog parkiranja te su podnijeli 1 zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka. Iz prometa su isključili 3 vozila i 2 vozača.

  OSTALI DOGAĐAJI

  Zabilježene su dvije prijave ostalih događaja.

  Dana 04. travnja 2022. godine oko 17,20 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom A.S. iz Orašja prijavljuje uznemiravanje od strane R.M iz Orašja. Po prijavi postupila patrolna ophodnja koja je obavila obavijesne razgovore s navedenim nakon čega je imenovanog R.M. upozorila zbog neprimjerenog ponašanja.

  Dana 07. travnja 2022. godine oko 12,35 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom N.G. iz Orašja prijavljuje da ima problema s S.D. iz Orašja. Po prijavi postupila patrolna ophodnja koja je obavila obavijesne razgovore s navedenim nakon čega je imenovanog S.D. upozorila zbog neprimjerenog ponašanja.

  Tijekom proteklog tjedna policijski službenici su legitimirali 31 nepoznatu osobu te su izvršili 2 pratnje, osiguranje 8 javnih okupljanja i osiguranje 15 državljana Turske za vrijeme dok su prema istima poduzimane mjere od strane Službe za strance.

  Policijski službenici su u sklopu svojih aktivnosti, a u vezi s pandemijom koronavirusa, izvršili 5 nadzor nad osobama koje se nalaze u samoizolaciji po rješenju sanitarnog inspektora Uprave za inspekcijske poslove Županije Posavske. Nadzorom je utvrđeno da su se sve osobe pridržavale mjera.

  Izvršili su i 170 obilaska ugostiteljskih objekata s ciljem utvrđivanja prekoračenja djelatnog vremena, a u skladu sa Zapovijedima kriznog stožera Županije Posavske. Obilaskom i nadzorom su evidentirali prekoračenja djelatnog vremena jednog ugostiteljskog objekta.

  Na koncu tijekom analiziranog perioda zaprimljeno je 14 prijava sigurnosnih događaja te je provedeno 9 aktivnosti povodom pandemije koronavirusa.

  GLASNOGOVORNIK
  Zdenko Ćubel

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti