Više

  Pregled sigurnosnih događaja za period 04.10-10.10.2021 godine

  Najčitanije

  Tijekom proteklog tjedna na području nadležnosti Uprave policije
  Ministarstva unutarnjih poslova Županije Posavske evidentirani su sljedeći
  događaji:

  KRIMINALITET

  Evidentirano je šest prijava počinjenja kaznenih djela.

  Dana 04. listopada 2021. godine oko 13,45 sati PS Odžak je zaprimila prijavu kojom šezdeset trogodišnji M.L. iz Osječka, općina Odžak prijavljuje kako je izgorjela parcela površine 7-8 duluma na kojoj je zasijan kukuruz a koja se nalazi na lokaciji Struke u Donjoj Dubici. Na mjesto događaja je upućena patrolna ophodnja koja je potvrdila navode prijave i osigurala mjesto događaja do dolaska ekipe zaočevide u sastavu dežurni istražitelj OKP PU Orašje, krim. tehničar i vještak za požare koji su izvršili očevid te poduzeli mjere i radnje predviđene zakonom.

  Dana 04. listopada 2021. godine policijski službenici OKP PU Odžak su operativnim radom došli do saznanja da trideset šestogodišnji M.T. iz Odžaka u svojoj obiteljskoj kući posjeduje opojnu drogu. Po saznanju su policijski službenici temeljem usmenog naloga Općinskog suda u Orašju izvršili pretragu obiteljske kuće koju gore imenovani koristi kojom prigodom su pronašli određenu količinu sasušene zeljaste erije koja svojim izgledom podsjeća na opojnu drogu marihuanu, 4 tablete Suboxon i druge predmete koji se mogu dovesti u vezu s kaznenim djelom „Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga“.

  Dana 05. listopada 2021. godine oko 16,10 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kaznenog djela „Oštećenje tuđe stvari“ na način da je nepoznata osoba ili više njih u periodu od 07,40 sati do trenutka prijave, oštetila putničko motorno vozilo vlasništvo M.B. iz D. Mahale, a koje se nalazilo parkirano u Orašju u IV. ulici naspram kbr. 18. Na mjesto događaja je upućen policijski službenik koji potvrdio navode prijave te je osigurao mjesto događaja do dolaska ekipe za očevid koja je izvršila očevid.

  Dana 06. listopada 2021. godine oko 21,45 sati PS Orašje je zaprimila prijavu KD „Teška krađa“ koja se dogodila u Oštroj Luci u obiteljskoj kući vlasništvo M.T. Na mjesto događaja je upućena patrolna ophodnja koja je potvrdila navode prijave i osigurala mjesto događaja do dolaska ekipe za očevide koja je izvršila očevidom i kojim je utvrđeno da je nepoznata osoba ili više njih u periodu od 17,00 sati pa do trenutka prijave izvršila provalnu krađu u obiteljsku kuću na navedenoj adresi kojom prigodom je iz kuće otuđeno oko 6000 eura u raznim apoenima i neutvrđena količina zlatnog nakita.

  Dana 08. listopada 2021. godine oko 15,10 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom pedeset devetogodišnji N.K. iz Orašja prijavljuje da mu je tijekom dana otuđen novčanik iz pomoćne zgrade na adresi gdje prebiva a u kojem se nalazilo oko 600 eura, 150 KM, osobna iskaznica i bankovna kartica čime postoje osnovi sumnje da je od strane nepoznatog počinitelja ili više njih počinjeno KD „Krađa“. Po prijavi su postupili dežurni istražitelj i krim. tehničar koji su poduzeli mjere i radnje u skladu sa zakonom. Istog dana oko 18,30 sati u prostorije PS Orašje je pristupio imenovani N.K. i prijavio da je pronašao novčanik sa novcem i dokumentima.

  Dana 09. listopada 2021. godine oko 03,05 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom četrdeset šestogodišnji M.V. iz D. Mahale prijavljuje kako je istog dana oko 03,00 sati ispred ugostiteljskog lokala „Dva pobre“ u Orašju fizički napadnut od strane devetnaestogodišnjeg M.B. iz Ugljare. Po prijavi je postupila patrolna ophodnja koja je potvrdila navode prijave i na mjestu događaja su zatekli imenovane nakon čega je M.V. pružena medicinska pomoć gdje od strane dežurnog liječnika ŽB Orašje konstatirano da je isti zadobio lake tjelesne ozljede s mogućnošću prelaska u teške, te je zbog postojanja osnova sumnje da je počinio KD „Laka tjelesna ozljeda“ M.B. uhićen i smješten u prostorije za smještaj uhićenih osoba u PU Orašje. O događaju su upoznati dežurni istražitelj kao i nadležni tužitelj Županije Posavske.

  JAVNI RED I MIR

  Zabilježena je jedna prijava narušavanja javnog reda i mira.

  Dana 08. listopada 2021. godine oko 15,45 sati policijski službenici PS Orašje su u Orašju u XIV ulici u prosjačenju zatekli pedeset četverogodišnju M.H. iz Brčkog. Imenovanoj je zbog počinjenog prekršaja uručen prekršajni nalog.

  PROMET

  Evidentirano je 11 prijava prometnih nezgoda.

  Dana 04. listopada 2021. godine oko 12,05 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Kostrču. Na mjesto događaja su upućeni službenici OPP PU Orašje koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da su u nezgodi sudjelovali J.N. iz Njemačke koji je u trenutku nezgode upravljao putničkim motornim vozilom i M.M. iz Kostrča koji je u trenutku nezgode upravljao radnim strojem- kombajnom. U nezgodi je na vozilima je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba.

  Dana 04. listopada 2021. godine oko 13,00 sati PS Odžak je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Odžaku u ulici R.Porobića. Na mjesto događaja su upućeni službenici OPP PU Odžak koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da su u nezgodi sudjelovali H.K. i E.B. oboje iz Odžaka koji su u trenutku nezgode upravljali putničkim motornim vozilima. U nezgodi je na vozilima je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba.

  Dana 04. listopada 2021. godine oko 13,45 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Ugljari. Na mjesto događaja su upućeni službenici OPP PU Orašje koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da su u nezgodi sudjelovali J.M. iz Domaljevca koja je u trenutku nezgode upravljala putničkim motornim vozilom i I.R. iz Domaljevca koji je u trenutku nezgode upravljao traktorom koji je vukao priključno vozilo. U nezgodi je imenovana J.M. zadobila lake tjelesne ozljede konstatirane od strane dežurnog liječnika dok je na vozilima nastupila materijalna šteta.

  Dana 04. listopada 2021. godine oko 15,30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Lepnici. Na mjesto događaja su upućeni službenici OPP PU Orašje koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da su u nezgodi sudjelovali Ž.J. iz Srbije koji je u trenutku nezgode upravljao teretnim motornim vozilom i M.C. iz Šamca koji je u trenutku nezgode upravljao radnim strojem- kombajnom. U nezgodi je na vozilima je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba.

  Dana 06. listopada 2021. godine oko 07,45 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Orašju na križanju XVII i VII ulice. Na mjesto događaja su upućeni službenici OPP PU Orašje koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da su u nezgodi sudjelovali H.D. iz Brčkog i A.Ž. iz Kostrča koji su u trenutku nezgode upravljali putničkim motornim vozilima. U nezgodi na vozilima i ogradi vlasništvo J.M. nastupila materijalna šteta, dok ozlijeđenih osoba nije bilo.

  Dana 06. listopada 2021. godine oko 20,10 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Ugljari. Na mjesto događaja su upućeni službenici OPP PU Orašje koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da su u nezgodi sudjelovali A.M. iz Ugljare koja je u trenutku nezgode upravljala putničkim motornim vozilom i nepoznati vozač s nepoznatim vozilom. U nezgodi na vozilu nastupila materijalna šteta, dok ozlijeđenih osoba nije bilo.

  Dana 07. listopada 2021. godine oko 08,55 sati PS Odžak je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u mjestu Osječak, općine Odžak. Na mjesto događaja su upućeni službenici OPP PU Odžak koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da su u nezgodi sudjelovali M.J. iz D. Dubice, općina Odžak koji je u trenutku nezgode upravljao teretnim motornim vozilom i L.M. iz G. Močila, općina Brod koji je u trenutku nezgode upravljao putničkim motornim vozilom. U nezgodi je na vozilima je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba.

  Dana 08. listopada 2021. godine oko 10,15 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Orašju u neposrednoj blizini graničnog prijelaza, a u kojoj su sudjelovali M.H. iz Orašja i K.F. iz S. Makedonije koji su u trenutku nezgode upravljali putničkim motornim vozilima. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba u kojoj su sudionici razmijenili osobne podatke i popunili obrazac Europskog izvješća o prometnoj nezgodi, te im je izdana Potvrda o prijavi događaja.

  Dana 08. listopada 2021. godine oko 14,35 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Orašju u neposrednoj blizini graničnog prijelaza, a u kojoj su sudjelovali N.Z. iz Tuzle i N.M. iz R. Hrvatske koji su u trenutku nezgode upravljali teretnim motornim vozilima. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba u kojoj su sudionici razmijenili osobne podatke i popunili obrazac Europskog izvješća o prometnoj nezgodi, te im je izdana Potvrda o prijavi događaja.

  Dana 09. listopada 2021. godine oko 23,50 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Orašju na križanju II i VIII ulice. Na mjesto događaja su upućeni službenici OPP PU Orašje koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da je u nezgodi sudjelovao J.J. iz Kopanica koji je u trenutku nezgode upravljao putničkim motornim vozilom. U nezgodi na vozilu nastupila materijalna šteta, dok ozlijeđenih osoba nije bilo.

  Dana 09. listopada 2021. godine oko 13,15 sati PS Odžak je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Odžaku u Brodskoj ulici, a u kojoj su sudjelovali E.D. i I.K. iz Odžaka koji su u trenutku nezgode upravljali putničkim motornim vozilima. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba u kojoj su sudionici razmijenili osobne podatke i popunili obrazac Europskog izvješća o prometnoj nezgodi, te im je izdana Potvrda o prijavi događaja.

  Tijekom proteklog tjedna policijski službenici su kontrolirali 411 vozila i vozača, uručili su 131 prekršajni nalog, 7 obavijesti o učinjenom prekršaju zbog nedopuštenog parkiranja, te su podnijeli 1 zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka. Iz prometa su isključili 3 vozila i 3 vozača.

  OSTALI DOGAĐAJI

  Zabilježene su četiri prijave ostalih događaja.

  Dana 06. listopada 2021. godine oko 03,30 sati policijski službenici PU Odžak su zaustavili i kontrolirali putničko motorno vozilo kojim je upravljao trideset jednogodišnji N.Dž. iz Odžaka a kao suvozač se nalazio trideset četverogodišnji S.Đ iz Novog Grada. Pregledom vozila u istom su pronađene dvije lovačke puške koje najvjerojatnije potječu iz kaznenog djela koje se dogodilo 23. srpnja 2021. godine na štetu K.O. iz Odžaka. Imenovani su pozvani u službene prostorije PU Odžak gdje nad istima nastavljena kriminalistička obrada. Istog dana oko 09,00 sati imenovani N.Dž. je uhićen zbog sumnje da je počinio KD „Teška krađa“ i smješten u prostorije za smještaj uhićenih osoba.

  Dana 06. listopada 2021. godine policijski službenici OKP PU Odžak su na području Gračanice i Lukavca, temeljem usmenog naloga suca Općinskog suda u Orašju, izvršili pretragu stambenih objekata i vozila koja koristi trideset petogodišnji A.H. iz Gračanice kojom prigodom su pronašli veći broj predmeta koja potiču iz kaznenih djela, određenu količinu isušene biljne materije koja izgledom podsjeća na opojnu drogu marihuanu i tri lovačke puške koje potječu iz KD „Razbojnička krađa“ koje je počinjeno 23. srpnja 2021. godine na štetu K.O. iz Odžaka.

  Dana 07. listopada 2021. godine policijski službenici OKP PU Odžak, na temelju usmenog naloga Općinskog suda u Orašju, su na području općine Gradačac izvršili pretrage stambenih objekata i vozila koje koriste trideset devetogodišnji H.H. iz Gradačca i dvadeset sedmogodišnja N.H. iz Gradačca a u vezi s kaznenim djelom „Razbojnička krađa“ koje je počinjeno 23. srpnja 2021. godine na štetu K.O. iz Odžaka.

  Dana 08. listopada 2021. godine PS Orašje je zaprimila prijavu kojom M.M. iz Boka prijavljuje susjeda P.M. kako sa istim ima problema. Po prijavi je postupio policijski službenik koji je s navedenim obavio obavijesne razgovore te je imenovanog P.M. upozorio zbog neprimjernog ponašanja.

  Tijekom proteklog tjedna policijski službenici su legitimirali 24 nepoznate osobe, izvršili dvije pratnje, jednu asistenciju i 8 osiguranja javnih okupljanja.

  Policijski službenici su u sklopu svojih aktivnosti, a u vezi s pandemijom koronavirusa, izvršili 73 nadzora nad osobama koje se nalaze u samoizolaciji po rješenju sanitarnog inspektora Uprave za inspekcijske poslove Županije Posavske, kojom prigodom nisu zatekli osobe koje krše odredbe Rješenja o samoizolaciji. Izvršili su i 179 obilazaka ugostiteljskih objekata s ciljem utvrđivanja prekoračenja djelatnog vremena, a u skladu s Zapovijedima kriznog stožera Županije Posavske, kojom prigodom nisu utvrdili prekoračenje djelatnog vremena ugostiteljskih objekata.

  Na koncu tijekom analiziranog perioda zaprimljeno je skupno 22 prijave događaja i14 aktivnosti povodom pandemije koronavirusa.

  GLASNOGOVORNIK
  Zdenko Ćubel

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti