Više

  Pregled sigurnosnih događaja za period 05.12.-11.12.2022. godine

  Najčitanije

  Tijekom proteklog tjedna na području nadležnosti Uprave policije Ministarstva unutarnjih poslova Županije Posavske evidentirani su sljedeći događaji:

  KRIMINALITET

  Evidentirano je pet prijava počinjenja kaznenih djela.

  Dana 05. prosinca 2022. godine oko 09,00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom dvadeset devetogodišnja A.T. iz Oštre Luke prijavljuje da je 29.11.2022 godine putem društvene mreže Facebook zaprimila prijeteće poruke koje je uputio trideset trogodišnji Z.T. iz Grebnica koje su kod A.T. izazvale strah i uznemirenje za život i tijelo. O događaju su upoznati dežurni istražitelji kriminalističke policije i nadležni tužitelj Županije Posavske nakon čega je zbog postojanja osnova sumnje da je počinio KD „Ugrožavanje sigurnosti“ imenovani Z.T. uhićen i smješten u prostorije za smještaj uhićenih osoba u PU Orašje te će nad istim biti provedeno kriminalističko istraživanje. Dana 06. prosinca 2022. godine u vremenu od 11,00 do 11,50 sati, temeljem naloga suca Općinskog suda u Orašju, izvršena je pretraga obiteljske kuće i pripadajućih objekata koje koristi imenovani Z.T.

  Dana 05. prosinca 2022. godine oko 13,00 sati PS Odžak je zaprimila prijavu kojom ženska osoba prijavljuje da ima problema sa svojim suprugom koji je u vidno alkoholiziranom stanju. Na mjesto događaja je upućena patrolna ophodnja koja je potvrdila navode prijave i zbog postojanja osnova sumnje da je počinio KD „Nasilje u obitelji“ uhitila supruga koji je nakon uhićenja smješten u prostorije za smještaj uhićenih osoba u PU Odžak te će nad uhićenim biti provedeno kriminalističko istraživanje.

  Dana 07. prosinca 2022. godine oko 14,45 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom pedeset četverogodišnji Z.I. iz Bukove grede prijavljuje da je nepoznata osoba ili više njih oštetila retrovizor na njegovom osobnom vozilu koje je bilo parkirano u Orašju u IV ulici. Na mjesto događaja je upućena policijski službenik PS Orašje koji je potvrdio navode prijave te osigurao mjesto događaja do dolaska dežurnih kriminalističkih istražitelja i tehničara koji su zbog postojanja osnova sumnje u počinjenje KD „Oštećenje tuđe stvari“ izvršili očevid te će poduzeti druge mjere i radnje na pronalasku počinitelja.

  Dana 09. prosinca 2022. godine oko 09,15 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom trideset sedmogodišnja J.V. iz Draganovaca prijavljuje da je unazad tjedan dana A.C. iz Banaj Luke (ostali podaci nepoznati) putem društvene mreže Facebook objavio njezine eksplicitne fotografije te joj je putem društvene mreže Viber uputio više prijetećih poruka koje su kod J.V. izazvale strah i uznemirenje za život i tijelo čime postoje osnovi sumnje u počinjenje KD „Ugrožavanje sigurnosti“. O događaju upoznat dežurni istražitelji kriminalističke policije PU Orašje koji će poduzeti daljnje mjere i radnje u skladu s Zakonom.

  Dana 10. prosinca 2022. godine oko 01,00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom je prijavljeno da su djelatnici DZ Orašje vozilom hitne pomoći dovezli osobu s ozljedama koju su zatekli ispred diskoteke S Club u Ugljari. Po prijavi je postupila patrolna ophodnja koja je utvrdila da je u diskoteci S Club došlo do naguravanja između dvadeset šestogodišnjeg L.P. i dvadeset dvogodišnjeg D.M. obojica iz Orašja gdje je tom prigodom nepoznata osoba stala na lijevu nogu imenovanom L.P. od čega je isti zadobio teške tjelesne ozljede konstatirane od strane dežurnog liječnika ŽB Orašje čime postoje osnovi sumnje u počinjenje KD „Teška tjelesna ozljede“. O događaju je upoznat dežurni kriminalistički istražitelj PU Orašje koji će poduzeti daljnje mjere i radnje u skladu s Zakonom.

  JAVNI RED I MIR

  Nisu zabilježene prijave narušavanja javnog reda i mira.

  PROMET

  Evidentirano je pet prijava prometnih nezgoda.

  Dana 05. prosinca 2022. godine oko 15,10 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Orašju na parking prostoru kod zgrade Vlade Županije Posavske. Na mjesto događaja su upućeni službenici prometne policije PU Orašje koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da je nepoznati vozač s nepoznatim vozilom ostvario kontakt s parkiranim osobnim vozilom vlasništvo A.B. iz Donje Mahale. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba.

  Dana 06. prosinca 2022. godine oko 13,30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila 01.12.2022 godine u Orašju u XXXIV ulici, a u kojoj su sudjelovali I.Ž. i I.B. obojica iz Orašja koji su u trenutku nezgode upravljali osobnim vozilima. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba u kojoj su sudionici razmijenili osobne podatke i popunili obrazac Europskog izvješća o prometnoj nezgodi, te im je izdana Potvrda o prijavi događaja.

  Dana 06. prosinca 2022. godine oko 19,00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Orašju na parking prostoru City centra In, a u kojoj su sudjelovali H.B. iz Ugljare i I.C. iz Brčkog koji su u trenutku nezgode upravljali osobnim vozilima. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba u kojoj su sudionici razmijenili osobne podatke i popunili obrazac Europskog izvješća o prometnoj nezgodi, te im je izdana Potvrda o prijavi događaja.

  Dana 07. prosinca 2022. godine oko 14,45 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Orašju na parking prostoru City centra In. Na mjesto događaja su upućeni službenici prometne policije PU Orašje koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da je M.T. iz Pelagićeva ostvario kontakt s reklamnim panom trgovačkog centra. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba.

  Dana 08. prosinca 2022. godine oko 10,50 sati PS Odžak je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Donjem Svilaju na GP Svilaj, a u kojoj su sudjelovali N.P. i M.H. obojica iz Gradačca koji su u trenutku nezgode upravljali teretnim motornim vozilima. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba u kojoj su sudionici razmijenili osobne podatke i popunili obrazac Europskog izvješća o prometnoj nezgodi, te im je izdana Potvrda o prijavi događaja.

  Tijekom proteklog tjedna policijski službenici su kontrolirali 282 vozila i vozača. Uručili su 77 prekršajnih naloga i 8 obavijest o učinjenom prekršaju zbog nedopuštenog parkiranja. Iz prometa su isključili 3 vozila i 5 vozača.

  OSTALI DOGAĐAJI

  Zabilježene su četiri prijave ostalih događaja.

  Dana 05. prosinca 2022. godine oko 17,00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom A.K. iz Domaljevca prijavljuje da ima problema s N.D. iz Matića. Na mjesto događaja upućena patrolna ophodnja koja je s imenovanim obavila obavijesne razgovore nakon čega je N.D. upozorila zbog ne primjerenog ponašanja.

  Dana 06. prosinca 2022. godine oko 12,05 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom N.O. iz Matića prijavljuje da ima problema sa svojim bratom S.O. koji je psihički oboljela osoba. Na mjesto događaja je upućena patrolna ophodnja koja je potvrdila navode prijave te je imenovanog S.O. prevezla u ŽB Orašje gdje mu je ukazana liječnička pomoć nakon čega je vozilom hitne pomoći uz asistenciju policijskog službenika prevezen u SKC Tuzla.

  Dana 09. prosinca 2022. godine oko 12,00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom M.O. iz Matića prijavljuje da se 08.12.2022 godine oko 11,30 sati njegov brat S.O., koji je psihički oboljela osoba, udaljio iz njihove obiteljske kuće u nepoznatom pravcu. O događaju su upoznate sve patrolne ophodnje na terenu te su i druge poduzete mjere i radnje u skladu s Zakonom.

  Dana 09. prosinca 2022. godine oko 15,50 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom S.K. iz Orašja prijavljuje da ima problema sa svojim bratom S.K. iz Orašja. Na mjesto događaja upućena patrolna ophodnja koja je potvrdila navode prijave i obavila obavijesne razgovore s imenovanim nakon čega je S.K. upozorila zbog ne primjerenog ponašanja.
  Tijekom proteklog tjedna policijski službenici su legitimirali 19 nepoznatih osoba te su izvršili 2 pratnje i 3 osiguranja javnih okupljanja.

  Policijski službenici su u sklopu svojih aktivnosti, a u vezi s pandemijom koronavirusa izvršili 191 obilazak ugostiteljskih objekata s ciljem utvrđivanja prekoračenja djelatnog vremena, a u skladu sa Zapovijedima kriznog stožera Županije Posavske. Obilaskom i nadzorom nisu evidentirali prekoračenja djelatnog vremena ugostiteljskog objekata.
  Na koncu tijekom analiziranog perioda zaprimljeno je 14 prijava sigurnosnih događaja te je provedeno 7 aktivnosti povodom pandemije koronavirusa.

  GLASNOGOVORNIK
  Zdenko Ćubel

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti