Više

  Pregled sigurnosnih događaja za period 06.06.-12.06.2022. godine

  Najčitanije

  Tijekom proteklog tjedna na području nadležnosti Uprave policije Ministarstva unutarnjih poslova Županije Posavske evidentirani su sljedeći događaji:

  KRIMINALITET

  Evidentirane su tri prijave počinjenja kaznenih djela.

  Dana 09. lipnja 2022. godine oko 09,30 sati PS Odžak je zaprimila prijavu kojom sedamdeset jednogodišnji M.M. iz D. Svilaja prijavljuje kako je nepoznata osoba ili više njih isjekla više stabala hrasta i bukve iz šume vlasništvo njegove supruge a koja se nalazi u G. Svilaju na lokalitetu Dolače te se na cesti pored šume nalazi složeno 20-tak trupaca hrasta i bukve. Na mjesto događaja upućena patrolna ophodnja koja potvrdila navode prijave a dana 10.06.2022 godine na mjestu događaja je dežurni istražitelj poduzeo mjere i radnje zbog postojanja osnova sumnje u počinjenje KD „Šumska krađa“.

  Dana 10. lipnja 2022. godine oko 14,45 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom šezdeset jednogodišnja K.K. iz Vidovica prijavljuje da joj nepoznata osoba otuđila mobitel Samsung istog dana oko 14,02 sati za vrijeme dok je plaćala računa na kasi u TC „City centar In“ u Orašju. Po prijavi su postupili službenici kriminalističke policije PU Orašje koji su poduzeli mjere i radnje zbog postojanja osnova sumnje u počinjenje KD „Krađa“.

  Dana 11. lipnja 2022. godine oko 03,00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom devednestogodišnji J.B. nastanjen u mjestu Otok, RH prijavljuje da mu je sa stola dok je sjedio u ugostiteljskom objektu S Club nepoznata osoba otuđila mobitel Iphone 8 vrijednosti cca 250 KM, gdje postoje osnovi sumnje u počinjenje KD „Krađa“ Po prijavi je postupila patrolna ophodnja koja je poduzela zakonom predviđene mjere i radnje.

  JAVNI RED I MIR

  Zabilježene su dvije prijave narušavanja javnog reda i mira.

  Dana 06. lipnja 2022. godine oko 21,25 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom pedeset šestogodišnja S.Ž. iz Kostrča prijavljuje kako ima problema s svojim suprugom pedeset devetogodišnjim M.Ž. Na mjesto događaja je upućena patrolna ophodnja koja je potvrdila navode prijave i utvrdila da je M.Ž. javni red i mir narušio naročito drskim ponašanjem te je navedenog zbog upornosti u činjenju prekršaja uhitila i smjestila u prostorije za smještaj uhićenih osoba u PU Orašje. Protiv imenovanog će biti poduzete mjere i radnje u skladu sa Zakonom o prekršajima protiv javnog reda i mira Županije Posavske.

  Dana 08. lipnja 2022. godine oko 20,40 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom trideset četverogodišnja R.O. iz Tuzle prijavljuje narušavanje javnog reda i mira u ugostiteljskom lokalu Joker u Orašju od strane pedeset šestogodišnjeg M.G. iz Orašja. Na mjesto događaja je upućena patrolna ophodnja koja je potvrdila navode prijave i utvrdila da je M.G. javni red i mir narušio vrijeđanjem i omalovažavanjem moralnih osjećaja drugih gostiju u spomenutom lokalu. Protiv imenovanog će biti proveden prekršajni postupak u skladu sa Zakonom o prekršajima protiv javnog reda i mira Županije Posavske.

  PROMET

  Evidentirano je devet prijava prometnih nezgoda.

  Dana 06. lipnja 2022. godine oko 06,50 sati PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Domaljevcu na parking prostoru TC Yimor. Na mjesto događaja su upućeni službenici prometne policije PU Orašje koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da je u nezgodi sudjelovao D.P. iz Brčkog koji je u trenutku nezgode upravljao teretnim vozilom koje je vuklo priključno vozilo. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba.

  Dana 06. lipnja 2022. godine oko 11,00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u D. Mahali u ul. Školska i u kojoj su sudjelovali R.M. nastanjen u SR Njemačkoj i I.P. iz Županje koji su u trenutku nezgode upravljali osobnim vozilima. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba u kojoj su sudionici razmijenili osobne podatke i popunili obrazac Europskog izvješća o prometnoj nezgodi, te im je izdana Potvrda o prijavi događaja.

  Dana 06. lipnja 2022. godine oko 17,00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Tolisi. Na mjesto događaja su upućeni službenici prometne policije PU Orašje koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da je u nezgodi sudjelovao M.M. iz Boka koji je u trenutku nezgode upravljao osobnim vozilom. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba dok je imenovani zbog upravljanja u alkoholiziranom stanju zadržan u prostorijama za zadržavanja u PU Orašje do istrežnjenja.

  Dana 07. lipnja 2022. godine oko 09,30 sati PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila na GP Šamac i u kojoj su sudjelovali M.P. iz Sombora koji je u trenutku nezgode upravljao teretnim vozilom i D.P. iz Poloja, općina Šamac koji je u trenutku nezgode upravljao osobnim vozilom. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba u kojoj su sudionici razmijenili osobne podatke i popunili obrazac Europskog izvješća o prometnoj nezgodi, te im je izdana Potvrda o prijavi događaja.

  Dana 07. lipnja 2022. godine oko 09,15 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Orašju na križanju magistralne ceste M 1.8 i XIV ulice. Na mjesto događaja su upućeni službenici prometne policije PU Orašje koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da su u nezgodi sudjelovali T.K. iz Vidovica i L.J. iz Vinkovaca koji su u trenutku nezgode upravljali osobnim vozilima te suvozač P.Z. iz Petrinje. U nezgodi su L.J. i P.Z. zadobili lake tjelesne ozljede konstatirane od strane dežurnog liječnika dok je na vozilima nastupila materijalna šteta.

  Dana 07. lipnja 2022. godine oko 11,10 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila 05.06.2022 godine oko 17,00 sati u Orašju na križanju ulica X i XI i u kojoj su sudjelovali M.I. i M.N. obojica iz Orašja koji su u trenutku nezgode upravljali osobnim vozilima. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba u kojoj su sudionici razmijenili osobne podatke i popunili obrazac Europskog izvješća o prometnoj nezgodi, te im je izdana Potvrda o prijavi događaja.

  Dana 09. lipnja 2022. godine oko 21,46 sati PS Odžak je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Odžaku na obilaznici koja vodi prema autocesti. Na mjesto događaja su upućeni službenici prometne policije PU Odžak koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da je u nezgodi sudjelovao M.P. iz Odžaka koji je upravljajući osobnim vozilom ostvario kontakt sa srnom. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba.

  Dana 11. lipnja 2022. godine oko 16,43 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Tolisi. Na mjesto događaja su upućeni službenici prometne policije PU Orašje koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da je u nezgodi sudjelovao A.M. nastanjen u SR Njemačkoj koji je u trenutku nezgode upravljao mopedom. U nezgodi je imenovani zadobio teške tjelesne ozljede konstatirane od strane dežurnog liječnika ŽB Orašje dok je na mopedu nastupila materijalna šteta.

  Dana 12. lipnja 2022. godine oko 12,45 sati PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Baziku kod kbr 132. Na mjesto događaja su upućeni službenici prometne policije PU Orašje koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da je u nezgodi sudjelovao M.O. iz Oštre Luke koji je u trenutku nezgode upravljao motociklom. U nezgodi je imenovani zadobio teške tjelesne ozljede konstatirane od strane dežurnog liječnika ŽB Orašje dok je na motociklu nastupila materijalna šteta.

  Tijekom proteklih 96 sati policijski službenici su kontrolirali 475 vozila i vozača. Uručili su 126 prekršajnih naloga, 25 obavijest o učinjenom prekršaju zbog nedopuštenog parkiranja te su podnijeli 1 zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka. Iz prometa su isključili po 6 vozila i vozača.

  OSTALI DOGAĐAJI

  Zabilježene su četiri prijava ostalih događaja.

  Dana 07. lipnja 2022. godine oko 11,10 sati PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu požara u ispred obiteljske kuće u ul. Posavskih branitelja u Domaljevcu. Na mjesto događaja je upućena patrolna ophodnja kao i djelatnici DVD Domaljevac koji su požar ugasili.

  Dana 08. lipnja 2022. godine oko 09,40 sati policijski službenici PS Orašje su, temeljem potrage Općinskog suda iz Orašja, uhitili pedeset trogodišnjeg I.I. iz Donje Mahale nakon čega je predan službenicima Centru sudske policije Županije Posavske Odžak.

  Dana 08. lipnja 2022. godine oko 09,40 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom Đ.B. iz Ugljare prijavljuje kako ima problema sa svojim sinom Đ.B. koji je psihički oboljela osoba. Na mjesto događaja upućena patrolna ophodnja koja je potvrdila navode prijave te je Đ.B. prevezla u DZ Orašje gdje je isti nakon liječničkog pregleda odvezen na liječenje u psihijatrijski odjel SKC Tuzla uz pratnju policijskog službenika.

  Dana 08. lipnja 2022. godine u vremenu od 18,00 do 19,30 sati policijski službenici Federalne uprave policije su izvršili pretragu obiteljske kuće i pripadajućih objekata u Novom Gradu koje koristi K.M. iz Novog Grada.

  Tijekom proteklog tjedna policijski službenici su legitimirali 33 nepoznate osobe te su izvršili 1 pratnju i 4 osiguranja javnih okupljanja.

  Policijski službenici su u sklopu svojih aktivnosti, a u vezi s pandemijom koronavirusa, izvršili 158 obilazaka ugostiteljskih objekata s ciljem utvrđivanja prekoračenja djelatnog vremena, a u skladu sa Zapovijedima kriznog stožera Županije Posavske. Obilaskom i nadzorom nisu evidentirali prekoračenja djelatnog vremena ugostiteljskih objekata.

  Na koncu tijekom analiziranog perioda zaprimljeno je 18 prijava sigurnosnih događaja te je provedeno 7 aktivnosti povodom pandemije koronavirusa.

  GLASNOGOVORNIK
  Zdenko Ćubel

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti