Više

  Pregled sigurnosnih događaja za period 07.11.-13.11.2022. godine

  Najčitanije

  Tijekom proteklog tjedna na području nadležnosti Uprave policije Ministarstva unutarnjih poslova Županije Posavske evidentirani su sljedeći događaji:

  KRIMINALITET

  Evidentirano je 5 prijave počinjenja kaznenih djela.

  Dana 07. studenog 2022. godine oko 11,00 sati PS Odžak je zaprimila prijavu kojom trideset dvogodišnji A.L. iz Odžaka prijavljuje da je nepoznata osoba noću 06/07.11.2022 godine načinila oštećenja na njegovom osobnom vozilu marke BMW X6 koje se nalazilo parkirano u Odžaku u ul. A. Šapčanina kojom prigodom je, po izjavi oštećenog, nastupila materijalna šteta u iznosu od cca 10000 Eura. Službenici kriminalističke policije PU Odžak su na mjestu događaja izvršili očevid te su poduzeli druge mjere i radnje zbog postojanja osnova sumnje u počinjenje KD „Oštećenje tuđe stvari“. Operativnim radom na terenu službenici kriminalističke policije PU Odžak su došli do saznanja da je navedeno kazneno djelo počinio trideset petogodišnji F.Dž. iz Odžaka protiv kojeg će poduzeti mjere i radnje predviđene zakonom o čemu je upoznat nadležni tužitelj Županije Posavske.

  Dana 08. studenog 2022. godine oko 14,00 sati PS Odžak je zaprimila prijavu kojom sedamdesetogodišnji F.H. iz Odžaka prijavljuje Z.R. odvjetnika iz Odžaka da ga je isti neovlašteno zastupao na Općinskom sudu u Orašju kojom prigodom je krivotvorio odvjetničku punomoć. Po prijavi su postupili službenici kriminalističke policije PU Odžak koji su o prijavi upoznali nadležnog tužitelja Županije Posavske koji je naložio pokretanje istrage te će u narednom periodu biti poduzete određene istražne radnje u vezi prijavljenog KD „Krivotvorenje isprave“.

  Dana 13. studenog 2022. godine oko 15,48 sati PS Odžak je zaprimila prijavu kojom dvadeset devetogodišnja M.R. iz Novog Grada prijavljuje da je došlo do fizičkog obračuna između njezinog supruga četrdeset četverogodišnjeg S.R. i pedeset devetogodišnjeg M.R. obojica iz Novog Grada. Na mjesto događaja je upućena patrolna ophodnja koja je potvrdila navode prijave te je obavila obavijesne razgovore s imenovanim dok je S.R. zbog zadobivenih ozljeda upućen u DZ Odžak gdje je dežurni liječnik konstatirao da je zadobio lake tjelesne ozljede. Zbog postojanja osnova sumnje u počinjenje KD „Laka tjelesne ozljeda“ protiv M.R. će biti poduzete zakonom predviđene mjere i radnje.

  Dana 13. studenog 2022. godine oko 19,05 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom dvadeset devetogodišnja A.S. iz Orašja prijavljuje da joj je devetnaestogodišnja A.P. iz Orašja 04.11.2022 godine iz obiteljske kuće otuđila 300 KM i zlatne naušnice vrijednosti cca 200 KM čime postoje osnovi sumnje u počinjenje KD „Krađa“. O događaju je upoznat dežurni istražitelj kriminalističke policije PU Orašje koji će poduzeti daljnje mjere i radnje.

  Dana 13. studenog 2022. godine oko 19,05 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom dvadeset devetogodišnja A.S. iz Orašja prijavljuje da joj je od strane nepoznate osobe putem telefona od 04.11.2022 do 13.11.2022 godine upućeno više prijetnji od kojih imenovana osjeća ugrozu po svoj život i tijelo čime postoje osnovi sumnje u počinjenje KD „Ugrožavanje sigurnosti“. O događaju je upoznat dežurni istražitelj kriminalističke policije PU Orašje koji će poduzeti daljnje mjere i radnje.

  JAVNI RED I MIR

  Zabilježene su dvije prijava narušavanja javnog reda i mira.

  Dana 10. studenog 2022. godine oko 08,55 sati u Odžaku u ulici 102 odžačke brigade HVO kod TC Bingo policijski službenici PS Odžak su u prosjačenju zatekli dvadeset petogodišnju S.H. iz Vukosavlja. Imenovanoj je uručen prekršajni nalog u skladu sa Zakonom o prekršajima protiv javnog reda i mira Županije Posavske.

  Dana 13. studenog 2022. godine oko 16,10 sati u Novom Gradu policijski službenici PS Odžak su četrdeset četverogodišnjem S.R. uručili prekršajni nalog u skladu sa Zakonom o prekršajima protiv javnog reda i mira Županije Posavske zbog toga što je narušio JRiM naročito drskim ponašanjem.

  PROMET

  Evidentirano je pet prijave prometnih nezgoda.

  Dana 08. studenog 2022. godine oko 20,50 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila istog dana oko 20,30 sati u Orašju u neposrednoj blizini zelene tržnice, a u kojoj su sudjelovali V.I. i M.M. obojica iz Orašja koji su u trenutku nezgode upravljali osobnim vozilima. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba u kojoj su sudionice razmijenile osobne podatke i popunile obrazac Europskog izvješća o prometnoj nezgodi, te im je izdana Potvrda o prijavi događaja.

  Dana 09. studenog 2022. godine oko 10,55 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Tolisi u ul. V. Nazora kod kbr 15. Na mjesto događaja su upućeni službenici prometne policije PU Orašje koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da su u nezgodi sudjelovali M.N. iz Tolise i I.K. iz Boka koji su u trenutku nezgode upravljali osobnim vozilima. U nezgodi je vozač M.N zadobila lake tjelesne ozljede koje je konstatirao dežurni liječnik ŽB Orašje dok je na vozilima nastupila materijalna šteta.

  Dana 11. studenog 2022. godine oko 16,55 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Orašju na savskom mostu, a u kojoj su sudjelovali M.S. iz Doboja koji je u trenutku nezgode upravljao osobnim vozilom i A.I. iz Lukavca koji je u trenutku nezgode upravljao teretnim vozilom. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba u kojoj su sudionice razmijenile osobne podatke i popunile obrazac Europskog izvješća o prometnoj nezgodi, te im je izdana Potvrda o prijavi događaja.

  Dana 12. studenog 2022. godine oko 08,30 sati PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Domaljevcu. Na mjesto događaja su upućeni službenici prometne policije PU Orašje koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da su u nezgodi sudjelovali nepoznati vozač s nepoznatim vozilom i parkirani radni stroj vl. poduzeća Bortehnik iz Brčkog. Operativnim radom policijski službenici su utvrdili da je drugi sudionik I.P. iz Domaljevca koji je u trenutku nezgode upravljao osobnim vozilom. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba.

  Dana 13. studenog 2022. godine oko 17,52 sata PS Odžak je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Brodskoj ulici u neposrednoj blizini groblja. Na mjesto događaja su upućeni službenici prometne policije PU Odžak koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da su u nezgodi sudjelovali M.M. nastanjen u Švicarskoj koji je u trenutku nezgode upravljao osobnim vozilom i F.B. iz Odžaka koji je u trenutku nezgode upravljao traktorom. U nezgodi su oba vozač kao i suvozač u traktoru S.B. zadobili lake tjelesne ozljede dok je na vozilima nastupila materijalna šteta. Vozač osobnog vozila M.M. je zbog upravljanja u alkoholiziranom stanju zadržan u prostorijama za zadržavanje u PU Odžak do istrežnjenja

  Tijekom proteklog tjedna policijski službenici su kontrolirali 434 vozila i vozača. Uručili su 124 prekršajna naloga, 27 obavijest o učinjenom prekršaju zbog nedopuštenog parkiranja te su podnijeli 1 zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka. Iz prometa su isključili 6 vozila i 7 vozača.

  OSTALI DOGAĐAJI

  Zabilježene su tri prijave ostalih događaja.

  Dana 07. studenog 2022. godine oko 23,45 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom je prijavljeno puštanje preglasne glazbe u Orašju u XIV ulici. Na mjesto događaja je upućena patrolna ophodnja koja je potvrdila navode prijave i obavila obavijesni razgovor s M.V. koji je upozoren nakon čega je utišao glazbu.

  Dana 12. studenog 2022. godine oko 19,25 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom L.B. iz Donje Mahale prijavljuje da ima problema sa svojim susjedom Z.B. iz Donje Mahale. Na mjesto događaja upućena patrolna ophodnja koja je potrvdila navode prijave i obavila obavijesne razgovore s imenovanim nakon čega je Z.B. upozorila zbog ne primjerenog ponašanja.

  Dana 12. studenog 2022. Godine u vremenu od 07,00 do 08,00 sati policijski službenici PS Orašje su zajedno s lovočuvarem izvršili inspekcijski nadzor na lovnom sekcijom u Oštroj Luci.

  Tijekom proteklog tjedna policijski službenici su legitimirali 21 nepoznatu osobu te su izvršili jednu pratnju i 4 osiguranja javnih okupljanja.

  Policijski službenici su u sklopu svojih aktivnosti, a u vezi s pandemijom koronavirusa izvršili 190 obilazaka ugostiteljskih objekata s ciljem utvrđivanja prekoračenja djelatnog vremena, a u skladu sa Zapovijedima kriznog stožera Županije Posavske. Obilaskom i nadzorom nisu evidentirali prekoračenja djelatnog vremena ugostiteljskih objekata.

  Na koncu tijekom analiziranog perioda zaprimljeno je 15 prijava sigurnosnih događaja te je provedeno 7 aktivnosti povodom pandemije koronavirusa.

  GLASNOGOVORNIK
  Zdenko Ćubel

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti