Više

  Pregled sigurnosnih događaja za period 08.04.-14.04.2024. godine

  Najčitanije

  Tijekom proteklog tjedna na području nadležnosti Uprave policije Ministarstva unutarnjih poslova Županije Posavske evidentirani su sljedeći događaji:

  KRIMINALITET

  Evidentirano je osam prijava počinjenja kaznenih djela.

  Dana 08. travnja 2024. godine oko 08,45 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom je N.B. rođen 1958. godine iz Ugljare prijavio da je nepoznata osoba ili više njih tijekom proteklih 15-20 dana iz njegove šume koja se nalazi u Tolisi na lokalitetu Neđevci posjekla i odvezla dva stabla drveta-jasen vrijednosti oko 1500 KM. Po prijavi je postupio dežurni kriminalistički istražitelj i tehničar koji na mjestu događaja izvršili očevid zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno KD „Šumska krađa“.

  Dana 09. travnja 2024. godine oko 16,00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom je dežurni liječnik DZ Orašje prijavio da je u navedenu ustanovu zaprimljena S.V. rođena 1978. godine, nastanjena u Tolisi koja je zadobila lake tjelesne ozljede. Po prijavi je postupila patrolna ophodnja koja je nakon obavljenih obavijesnih razgovora potvrdila navode prijave i utvrdila da je imenovanu fizički napao i ozljede joj nanio D.M. rođen 1991. Godine, nastanjen u Orašju. U vezi s navedenim događajem policijski službenici su poduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

  Dana 09. travnja 2024. godine oko 22,50 sati PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu kojom je dežurni liječnik DZ Domaljevac prijavio da je u navedenu ustanovu zaprimljen A.A. rođen 1978. godine, nastanjena u Grebnicama koji je zadobio tjelesne ozljede. Po prijavi je postupila patrolna ophodnja koja je nakon obavljenih obavijesnih razgovora potvrdila navode prijave i utvrdila da je imenovanog fizički napala nepoznata osoba u Grebnicama u blizini mjesnog nogometnog igrališta. Nakon ukazane liječničke pomoći imenovani je prevezen u ŽB Orašje gdje mu je dežurni liječnik konstatirao teške tjelesne ozljede. Na mjestu događaja su dežurni kriminalistički istražitelj i tehničar izvršili očevid te su poduzeli druge mjere i radnje predviđene zakonom.

  Dana 10. travnja 2024. godine oko 04,50 sati policijski službenici prometne policije PU Odžak su, postupajući po prijavi prometne nezgode, utvrdili da registarske pločice na osobnom vozilu koje je sudjelovalo u prometnoj nezgodi i kojim je upravljao D.J. rođen 1996. godine, nastanjen u Donjoj Dubici, nisu izvorne čime postoje osnovi sumnje u počinjenje KD „Krivotvorenje isprave“. O događaju upoznati dežurni kriminalistički istražitelj i tehničari koji su poduzeli mjere i radnje u skladu sa zakonom.

  Dana 11. travnja 2024. godine oko 09,30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom je Z.D. rođen 1939. godine iz Vareša, štićenik doma za starije i nemoćne „Revira“ iz Orašja, prijavio da je nepoznata osoba ili više njih tijekom protekla dva mjeseca neovlašteno podizala sa njegove kreditne kartice oko 2000 KM . Po prijavi je postupio dežurni kriminalistički istražitelj koji će zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno KD „Teška krađa“ poduzeti mjere i radnje u skladu sa zakonom.

  Dana 11. travnja 2024. godine oko 09,40 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom je A.P. rođen 1977. godine iz Orašja prijavio da je nepoznata osoba ili više njih tijekom mjeseca travnja ove godine neovlašteno podizala sa kreditne kartice njegove majke M.P. rođena 1954. godine, nastanjena u Orašju, koja je štićenica doma za starije i nemoćne „Revira“ iz Orašja, oko 1380 KM. Po prijavi je postupio dežurni kriminalistički istražitelj koji će zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno KD „Teška krađa“ poduzeti mjere i radnje u skladu sa zakonom.

  Dana 13. travnja 2024. godine oko 13,58 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom je R.M. rođen 1970. godine iz Oštre Luke prijavio da je u Oštroj Luci na njivi zvanoj „Polojak“, prilikom sječe stabla, smrtno stradao M.D. rođen 1954. godine, nastanjen u Oštroj Luci. Po prijavi je postupila patrolna ophodnja koja je potvrdila navode prijave i osigurala mjesto događaja do dolaska dežurnih kriminalističkih istražitelja i tehničara koji su zajedno s nadležnim tužiteljem izvršili očevid zbog postojanja osnova sumnje u počinjenje KD „Teška kaznena djela protiv opće sigurnosti ljudi i imovine“. Na mjesto događaja je liječnik-mrtvozornik DZ Orašje pregledao tijelo i konstatirao smrt nakon čega je tijelo prevezeno u ŽB Orašje gdje će biti izvršena obdukcija.

  Dana 13. travnja 2024. godine oko 19,25 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom je S.M. rođen 1983. godine iz Tolise prijavio da je nepoznata osoba ili više njih tijekom dana otuđila novčanik iz njegove kuće u kojem se nalazilo 2000 švicarskih franaka . Na mjesto događaja je upućena patrolna ophodnja koja je potvrdila navode prijave i osigurala mjesto do dolaska dežurnih kriminalističkih istražitelja i tehničara koji su izvršili očevid i poduzeli druge mjere i radnje zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno KD „Krađa“.

  JAVNI RED I MIR

  Zabilježena je jedna prijava narušavanja javnog reda i mira.

  Dana 13. travnja 2024. godine oko 17,20 sati PS Odžak je zaprimila prijavu kojom je prijavljeno narušavanje javnog reda i mira u Novom Gradu. Na mjesto događaja je upućena patrolna ophodnja koja je potvrdila navode prijave i utvrdila da se M.R. rođen 1963. godine, nastanjen u Novom Gradu obratio pogrdnim riječima M.R. rođena 1993. godine nastanjena u Novom Gradu i S.R. rođen 1978. godine, nastanjen u Novom Gradu čime čime je javni red i mir naročito drskim ponašanjem te će protiv imenovanog M.R. biti proveden prekršajni postupak u skladu sa Zakonom o prekršajima protiv javnog reda i mira Županije Posavske.

  PROMET

  Evidentirano je 12 prijava prometnih nezgoda.

  Dana 08. travnja 2024. godine oko 08,10 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Donjoj Mahali u ulici S. Radića. Po prijavi su postupili službenici prometne policije PU Orašje koji su potvrdili navode prijave i utvrdili su u nezgodi sudjelovali J.P. iz Donje Mahale i K.D. nastanjena u Austriji koji su u trenutku nezgode upravljali osobnim vozilima. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba.

  Dana 10. travnja 2024. godine oko 04,50 sati PS Odžak je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Novom Selu na magistralnoj cesti M 14.2. Po prijavi su postupili službenici prometne policije PU Odžak koji su potvrdili navode prijave i utvrdili je u nezgodi sudjelovao D.J. iz Donje Dubice koji je u trenutku nezgode upravljao osobnim vozilom. U nezgodi nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba dok je D.J. zbog upravljanja u alkoholiziranom stanju zadržan u prostorijama za zadržavanje u PU Odžak do istrežnjenja.

  Dana 10. travnja 2024. godine oko 09,50 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Orašju u 2. ulici i u kojoj su sudjelovali P.V. i M.B. obojica iz Ugljare koji su u trenutku nezgode upravljali osobnim vozilima. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba u kojoj su sudionici razmijenili osobne podatke i popunili obrazac Europskog izvješća o prometnoj nezgodi, te im je izdana Potvrda o prijavi događaja.

  Dana 10. travnja 2024. godine oko 10,40 sati PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Grebnicama u ulici Bana Jelačića u vremenu od 16,00 sati 09.04.2024 pa do trenutka prijave. Po prijavi su postupili službenici prometne policije PU Orašje koji su potvrdili navode prijave i utvrdili je u nezgodi sudjelovao nepoznati vozač s nepoznatim vozilom koji je ostvario kontakt s parkiranim autobusom vlasništvo poduzeća Lucić d.o.o. U nezgodi nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba.

  Dana 10. travnja 2024. godine oko 15,00 sati PS Odžak je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Gornjem Svilaju na lokalnoj cesti. Po prijavi su postupili službenici prometne policije PU Odžak koji su potvrdili navode prijave i utvrdili je u nezgodi sudjelovao N.LJ. nastanjen u mjestu Novo Selo, općina Brod koji je u trenutku nezgode upravljao osobnim vozilom. U nezgodi nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba.

  Dana 12. travnja 2024. godine oko 09,05 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila 11.04.2024. godine oko 16,00 sati u Donjoj Mahali i u kojoj su sudjelovali M.M. nastanjen u mjestu Srednja Slatina, općina Šamac i P.Dž. iz Boka koji su u trenutku nezgode upravljali osobnim vozilima. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba u kojoj su sudionici razmijenili osobne podatke i popunili obrazac Europskog izvješća o prometnoj nezgodi, te im je izdana Potvrda o prijavi događaja.

  Dana 12. travnja 2024. godine oko 20,10 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Orašju i u kojoj su sudjelovali S.J. iz Donje Mahale i S.Dž. iz Orašja koji su u trenutku nezgode upravljali osobnim vozilima. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba u kojoj su sudionici razmijenili osobne podatke i popunili obrazac Europskog izvješća o prometnoj nezgodi, te im je izdana Potvrda o prijavi događaja.

  Dana 12. travnja 2024. godine oko 22,32 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Orašju u 2. ulici i u kojoj su sudjelovali J.I. iz Matića i C.T. iz Brčkog koji su u trenutku nezgode upravljali osobnim vozilima. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba u kojoj su sudionici razmijenili osobne podatke i popunili obrazac Europskog izvješća o prometnoj nezgodi, te im je izdana Potvrda o prijavi događaja.

  Dana 12. travnja 2024. godine oko 23,00 sati PS Odžak je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Odžaku u ulici 102 odžačke HVO brigade. Po prijavi su postupili službenici prometne policije PU Odžak koji su potvrdili navode prijave i utvrdili je u nezgodi sudjelovao I.R. nastanjen u Austriji koji je u trenutku nezgode upravljao osobnim vozilom. U nezgodi nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba.

  Dana 13. travnja 2024. godine oko 19,00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Boku. Po prijavi su postupili službenici prometne policije PU Orašje koji su potvrdili navode prijave i utvrdili je u nezgodi sudjelovao M.K. iz Boka koji je u trenutku nezgode upravljao mopedom. U nezgodi je imenovani zadobio lake tjelesne ozljede konstatirane od strane dežurnog liječnika ŽB Orašje.

  Dana 14. travnja 2024. godine oko 03,55 sati PS Odžak je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Odžaku u ulici 102 odžačke HVO brigade. Po prijavi su postupili službenici prometne policije PU Odžak koji su potvrdili navode prijave i utvrdili su u nezgodi sudjelovali M.Č. nastanjen u Švicarskoj i N.S. iz Odžaka koji su u trenutku nezgode upravljali osobnim vozilima. U nezgodi nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba dok je N.S. zbog upravljanja u alkoholiziranom stanju zadržan u prostorijama za zadržavanje u PU Odžak do istrežnjenja.

  Dana 14. travnja 2024. godine oko 06,45 sati PS Odžak je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Odžaku u ulici R. Porobića. Po prijavi su postupili službenici prometne policije PU Odžak koji su potvrdili navode prijave i utvrdili je u nezgodi sudjelovao A.K. iz Odžaka koji je u trenutku nezgode upravljao osobnim vozilom. U nezgodi nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba.

  Tijekom proteklog tjedna policijski službenici su kontrolirali 500 vozila i vozača. Uručili su 138 prekršajnih naloga, 29 obavijesti o učinjenom prekršaju zbog ne dopuštenog parkiranja te su podnijeli 3 zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka. Iz prometa su isključili po 6 vozila i 10 vozača.

  OSTALI DOGAĐAJI

  Zabilježeno je 14 prijava ostalih događaja

  Dana 08. travnja 2024. godine oko 12,40 sati PS Odžak je zaprimila prijavu kojom je J.J. iz Gornje Dubice prijavio da je prilikom rušenja temelja pronašao više neeksplodiranih ubojitih sredstava (ručnu granatu, spremnici za streljivo, streljivo, granate). Po prijavi je postupila patrolna ophodnja koja je o postupanju sastavila službenu zabilješku te su o događaju obaviješteni djelatnici Civilne zaštite Županije Posavske.

  Dana 09. travnja 2024. godine oko 11,35 sati PS Odžak je zaprimila prijavu kojom je prijavljeno da se na autocesti A1 nalazi skupina migranta. Po prijavi je postupila patrolna ophodnja koja je zatekla ukupno 5 migranata državljana Afganistana koji su, po uputama inspektora za strance Ureda za strance u Orašju, upućeni u prihvatilište za migrante u Sarajevo. Patrolna ophodnja je o postupanju sastavila službenu zabilješku.

  Dana 09. travnja 2024. godine oko 02,20 sati PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu kojom su prijavljene nesuglasice između S.A iz Grebnica i M.M. iz Grebnica iz Grebnica. Po prijavi je postupila patrolna ophodnja koja sa imenovanim obavila obavijesne razgovore nakon kojih je su obojica upozoreni zbog neprimjerenog ponašanja te je o postupanju sastavljena službena zabilješka.

  Dana 10. travnja 2024. godine oko 08,00 sati PS Odžak je zaprimila prijavu kojom je prijavljeno da se u Gornjoj Dubici na parking prostoru ispred trgovine Euroboss nalazi parkirano osobno vozilo na kojem su vidljiva oštećenja(razbijeno prednje i desno bočno vjetrobransko staklo te su oštećeni pneumatici). Po prijavi je postupila patrolna ophodnja koja je potvrdila navode prijave i operativnim radom utvrdila da je vozilo vlasništvo P.J. iz Novog Sela koji je pronađen na adresi prebivališta i koji je izjavio da je oštećenja na vozilu on učinio dok je na mjestu događaja od strane dežurnih kriminalističkih istražitelja i tehničara izvršen očevid.

  Dana 10. travnja 2024. godine oko 06,50 sati PS Odžak je zaprimila prijavu kojom je prijavljeno da se u Gornjoj Dubici nalazi skupina migranta. Po prijavi je postupila patrolna ophodnja koja je o postupanju sastavila službenu zabilješku.

  Dana 10. travnja 2024. godine oko 21,55 sati PS Odžak je zaprimila prijavu kojom je prijavljena vika i galama u gradskom parku u Odžaku. Po prijavi je postupila patrolna ophodnja koja upozorila E.M. iz Odžaka zbog neprimjerenog ponašanja te je o postupanju sastavljena službena zabilješka.

  Dana 11. travnja 2024. godine oko 15,40 sati PS Odžak je zaprimila prijavu kojom je S.B. iz Odžaka prijavio da mu je iz dvorišta njegove obiteljske kuće nestala motorna pila i razne druge stvari. Na mjesto događaja je upućena patrolna ophodnja koja je s imenovanim obavila obavijesni razgovor da bi nakon kratkog vremena isti putem telefona obavijesti da je pronašao nestale stvari. O događaju je sastavljena službena zabilješka.

  Dana 12. travnja 2024. godine oko 08,15 sati PS Odžak je zaprimila prijavu kojom je M.R. iz Novog Grada prijavio da njegov susjed S.R. zlostavlja svoga psa. Po prijavi je postupila patrolna ophodnja koja o postupanju sastavila službenu zabilješku.

  Dana 12. travnja 2024. godine oko 12,40 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom je M.A. iz Oštre Luke prijavio da je prilikom izvođenja radova na njivi zv. „Pavićka“ u Oštroj Luci pronašao više neeksplodirano ubojito sredstvo. Po prijavi je postupila patrolna ophodnja koja je o postupanju sastavila službenu zabilješku te su o događaju obaviješteni djelatnici Civilne zaštite Županije Posavske.

  Dana 12. travnja 2024. godine oko 20,10 sati PS Odžak je zaprimila prijavu kojom su prijavljene nesuglasice u Gornjem Svilaju na lokalitetu Kadar između A.M. iz Odžaka s jedne strane i B.K. iz Vukosavlja i N.K. iz Modriče s druge strane. Po prijavi je postupila patrolna ophodnja koja o postupanju sastavila službenu zabilješku.

  Dana 13. travnja 2024. godine oko 13,15 sati PS Odžak je zaprimila prijavu kojom je D.Đ. prijavio nesuglasice s ribočuvarom B.H. u Donjem Svilaju. Po prijavi je postupila patrolna ophodnja koja o postupanju sastavila službenu zabilješku.
  Dana 13. travnja 2024. godine oko 13,20 sati PS Odžak je zaprimila prijavu kojom su prijavljene nesuglasice između Dž.H.M. i Z.H.M. oboje iz Odžaka. Po prijavi je postupila patrolna ophodnja koja o postupanju sastavila službenu zabilješku.

  Dana 14. travnja 2024. godine oko 18,10 sati PS Odžak je zaprimila prijavu kojom je prijavljeno da u ulici R. Porobića na cesti leži muška osoba. Po prijavi je postupila patrolna ophodnja koja o postupanju sastavila službenu zabilješku.

  Dana 14. travnja 2024. godine oko 20,35 sati PS Odžak je zaprimila prijavu kojom je M.Č. iz Novog Grada prijavio nesuglasice sa susjedom S.V. Po prijavi je postupila patrolna ophodnja koja o postupanju sastavila službenu zabilješku.

  Policijski službenici su tijekom proteklog tjedna legitimirali 12 nepoznatih osoba te su izvršili po 3 pratnje i 9 osiguranja javnih okupljanja kao i obilazak i nadzor nad vrtićima i školskim ustanovama na području Županije Posavske.

  Na koncu tijekom analiziranog perioda zaprimljeno je 35 prijava sigurnosnih događaja.

  GLASNOGOVORNIK
  Zdenko Ćubel

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti