Više

  Pregled sigurnosnih događaja za period 08.05.-13.05.2024. godine

  Najčitanije

  Tijekom proteklog tjedna na području nadležnosti Uprave policije Ministarstva unutarnjih poslova Županije Posavske evidentirani su sljedeći događaji:

  KRIMINALITET

  Evidentirane su dvije prijave počinjenja kaznenih djela.

  Dana 11.05.2024. godine u 21,00 sati PS Odžak zaprimila je prijavu od strane NN osobe da se u mjestu Vrbovac općina Odžak dogodila prometna nezgoda u kojoj je NN vozač udario pješaka J.K. rođenu 1967. godine iz Vrbovca i tom prilikom se udaljio u nepoznatom pravcu bez da se zaustavio i pružio pomoć ozlijeđenoj osobi koja je zadobila lake tjelesne ozljede. O istom obaviješten dežurni tužitelj KT PK Orašje koji je naložio provođenje istrage za KD „Neukazivanje pomoći osobi ozlijeđenoj u prometnoj nezgodi“ iz čl. 337 KZ FBiH. Vozač koji Izvršen je očevid od strane policijski službenika OKP-a PU Odžak. Operativnim radom na terenu pronađena je osoba koja je upravljala putničkim motornim a radi se o I.B. rođen 1972. godine iz Vrbovca općina Odžak. Protiv istog će biti poduzete mjere i radnje propisane zakonom.

  Dana 11.05.2024. godine u 23,10 sati PS Odžak zaprimila je prijavu od strane djelatnika DZ Odžak da su zaprimili žensku osobu s ozljedama, a ista je navela da joj je ozljede nanio njen suprug. Na lice mjesta upućeni policijski službenici PS Odžak koji su utvrdili da se radi o A.P. rođenoj 1980.godine iz Odžaka koja je u razgovoru izjavila da joj je ozljede nanio njen muž D.P. rođen 1976.godine iz Odžaka u obiteljskoj kući u kojoj žive. Ista je upućena u ŽB Orašje radi utvrđivanja stupnja tjelesnih ozljeda gdje je dežurni liječnik utvrdio da je ista zadobila lake tjelesne ozljede. U 00,30 sati D.P. je od strane policijski službenika PS Odžak lišen slobode bez uporabe sredstava prinude i isti je smješten u prostoriju za zadržavanje osoba lišenih slobode. Policijski službenici PS Odžak će protiv istog poduzeti zakonom predviđene radnje.

  JAVNI RED I MIR

  Zabilježena je jedna prijava narušavanja javnog reda i mira.

  Dana 09.05.2024. godine u 12,40 sati PS Odžak je zaprimila prijavu narušavanja javnog reda i mira naročito drskim ponašanjem od strane M.P. rođen 1961. godine iz Novog Sela prema policijskim službenicima PS Odžak. Istom je izdan prekršajni nalog zbog narušavanja javnog reda i mira.

  PROMET

  Evidentirane su četiri prijave prometnih nezgoda.

  Dana 09.05.2024. godine u 07,40 sati PS Orašje zaprimila je prijavu od J.Ž. rođen 1990.godine iz Orašja da je na parking prostoru ispred zgrade u kojoj stanuje oštećeno putničko motorno vozilo. Po prijavi postupili policijski službenici OPP-a PU Orašje koji su uradili očevid prometne nezgode. Na vozilu nastala materijalna šteta.

  Dana 09.05.2024. godine u 22,40 sati PS Domaljevac-Šamac zaprimila je prijavu od M.L. rođen 1998.godine iz Modriče o prometnoj nezgodi u kojoj su sudjelovala dva putnička motorna vozila. Po prijavi postupili policijski službenici OPP-a PU Orašje koji su uradili očevid prometne nezgode. Na vozilima je nastupila materijalna šteta bez povrijeđenih osoba.

  Dana 11.05.2024. godine u 18,50 sati PS Orašje zaprimila je prijavu od strane NN osobe koja je prijavila prometnu nezgodu, samoslijetanje koje se dogodilo na lokalnoj cesti Orašje-Matići. U prometnoj nezgodi je sudjelovao M.O. rođen 1989. godine iz Matića koji je u trenutku nezgode upravljao putničkim motornim vozilom marke VW Touareg. Očevid prometne nezgode su uradili policijski službenici OPP-a PU Orašje. Na vozilu nastupila materijalna šteta, oštećen je jedan prometni znak dok ozlijeđenih osoba nije bilo.

  Dana 11.05.2024. godine u 21,00 sati PS Odžak zaprimila je prijavu o prometnoj nezgodi koja se dogodila na lokalnoj cesti u mjestu Vrbovac općina Odžak. Na lice mjesta upućeni policijski službenici OPP-a PU Odžak koji su uradili očevid. U prometnoj nezgodi sudjelovao I.B. rođen 1972.godine iz Vrbovca koji je upravljao putničkim motornim vozilom i pješak J.K. rođena 1967.godine iz Vrbovca. Na vozilu nastala manja materijalna šteta dok je jedna osoba zadobila lake tjelesne ozljede.

  OSTALI DOGAĐAJI

  Zabilježeno je šest prijava ostalih događaja

  Dana 08.05.2024. godine u 01,30 na lice mjesta požara, na transformatoru električne energije koji se nalazi u sklopu objekta elektrodistribucije u Odžaku, izašli su dežurni tužitelj KT PK Orašje, policijski službenici kriminalističke policije OKP PU Odžak i SKP Orašje.

  Dana 08.05.2024. godine u 10,50 sati PS Orašje je zaprimila prijavu od malodobne K.M. iz Matića da ima problema sa svojim bratom I.M. rođen 2002. godine, nastanjen u Matićima . Po istoj prijavi postupili policijski službenici PS Orašje te I.M. upozorili na ponašanje i sačinili službenu zabilješku. O istom događaju su upoznati djelatnici Centra za socijalni rad Orašje.

  Dana 08.05.2024. godine u 18,30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu delegata na utakmici Z.B. iz Tuzle o prekidu nogometne utakmice koja se odigrala na nogometnom igralištu u Donjoj Mahali zbog fizičkog napada od strane igrača NK „Dinamo“ R.V. rođen 1995. godine nastanjen u Donjoj Mahali na glavnog nogometnog suca J.K. rođen 1995. godine iz Pruda. Po istoj prijavi postupili službenici PS Orašje i o istom događaju sačinili službenu zabilješku.

  Dana 10.05.2024. godine PS Orašje zaprimila je prijavu od NN ženske osobe o buci i galami na prvome katu u stanu u kome živi T.Ž. iz Orašja. Po prijavi postupili policijski službenici PS Orašje te su T.Ž. upozorili na ponašanje i evidentirali u evidenciju upozorenih osoba.

  Dana 11.05.2024.godine u 17,00 sati PS Orašje zaprimila je prijavu nestanka I.M. rođen 1975.godine iz Tolise koji je sa biciklom otišao od kuće dana 09.05.2024.godine u poslijepodnevnim satima i da mu se od tada gubi svaki trag. Po prijavi postupili policijski službenici PS Orašje koji su operativnim radom na terenu pronašli bicikl ostavljen u blizini silazne rampe prema rijeci Savi u Orašju. O istom Događaju se upoznati dežurni tužitelj KT PK Orašje i policijski službenici SKP-a koji su na licu mjesta uradili očevid.

  Dana 12.05.2024.godine u vremenskom periodu od 08,00 do 10,00 sati od strane policijskih službenika jedinice za podršku vršena je pretraga obalnog područja rijeke Save uz asistenciju policijskih službenika SKP-a u cilju pronalaska nestale osobe I.M. rođen 1975.godine iz Tolise čiji je nestanak prijavljen 11.05.2024.godine.

  Isti je dana 12.05.2024.godine oko 11,30 sati pronađen živ u mjestu Tolisa općina Orašje.

  GLASNOGOVORNIK
  Miroslav Džebić

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti