Više

  Pregled sigurnosnih događaja za period 09.08.-15.08.2021. godine

  Najčitanije

  Tijekom proteklog tjedna na području nadležnosti Uprave policije Ministarstva unutarnjih poslova Županije Posavske evidentirani su sljedeći događaji:

  KRIMINALITET

  Evidentirano je šest prijava počinjenja kaznenih djela.

  Dana 10. kolovoza 2021. godine oko 03,45 sati policijski službenici PS Orašje su prijavili da su ispred diskoteke „S Club“ u Ugljari tjelesno napadnuti od strane nepoznate muške osobe koja im je zadala zatvorenom šakom više udaraca u predjelu glave i tijela nakon čega se udaljila u nepoznatom pravcu. Policijski službenici su zatražili liječničku pomoć gdje su im od strane dežurnog liječnika konstatirane lake tjelesne ozljede, a ostali policijski službenici koji su se nalazili u službi su se dali u potragu za nepoznatim muškarcem. Operativnim radom su došli do saznanja da je službenike tjelesno napao dvadeset trogodišnji A.G. iz Dugih Njiva, općina Odžak koji je uhićen zbog postojanja osnova sumnje da je počinio KD „Napad na ovlaštenu osobu u obavljanju poslova sigurnosti“ i tijekom dana će nad istim biti provedena kriminalistička obrada. Istog dana u 15,00 sati temeljem naloga nadležnog tužitelja Županije Posavske imenovanom je produženo zadržavanje u prostorijama za smještaj uhićenih osoba za još 24 sata.

  Dana 12. kolovoza 2021. godine PS Odžak je zaprimila prijavu kojom se prijavljuje da u Odžaku u ulici Dž. Bijedića ispred stambene zgrade muška osoba galami i viče. Na mjesto događaja je upućena patrolna ophodnja koja je zatekla trideset četverogodišnjeg E.B. iz Odžaka s vidljivom ozljedom šake desne ruke i koji je u ruci držao nož. Na zapovijed policijskih službenika isti je odbacio nož i u razgovoru rekao kako je polupao staklo na ulaznim vratim zgrade nakon čega je odvezen u DZ Odžak gdje mu je pružena medicinska pomoć. Zbog postojanja osnova sumnje da je imenovani počinio KD „Oštećenje tuđe stvari“ protiv navedenog će biti poduzete zakonom predviđene mjere i radnje a na mjestu događaja je izvršen očevid.

  Dana 13. kolovoza 2021. godine oko 08,45 sati PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu KD „Teška krađa“ koja se dogodila u Grebnicama. Na mjesto događaja je upućen policijski službenik koji je potvrdio navode prijave i utvrdio da je nepoznata osoba ili više njih u protekla dva dana izvršiio nasilni ulazak u prostorije osnovne škole u Grebnicama. O događaju su upoznati dežurni istražitelj OKP PU Orašje i krim. Tehničara koji su izvršili očevid na mjestu događaja kojim je utvrđeno da je iz prostorija udruge za rad sa djecom s posebnim potrebama „Dnevni centar“, koja se nalazi u sklopu navedene škole, otuđeno više računala televizora, pića i slatkiša.

  Dana 15. kolovoza 2021. godine oko 15,45 sati PS Orašje je zaprimila prijavu KD „Oštećenje tuđe stvari“ koje se dogodilo na parking prostoru graničnog prijelaza u Orašju. Na mjesto događaja je upućena patrolna ophodnja koja je potvrdila navode prijave i utvrdila da je nepoznata osoba ili više njih od 13. kolovoza ove godine pa do trenutka prijava oštetila ceradu na priključnom vozilu vlasništvo poduzeća „Badžo com“ iz Orašja. O događaju su upoznati dežurni istražitelj i krim. Tehničar koji su izvršili očevid na mjestu događaja.

  Dana 15. kolovoza 2021. godine oko 15,50 sati PS Orašje je zaprimila prijavu KD „Oštećenje tuđe stvari“ koje se dogodilo na parking prostoru graničnog prijelaza u Orašju. Na mjesto događaja je upućena patrolna ophodnja koja je potvrdila navode prijave i utvrdila da je nepoznata osoba ili više njih od 13. kolovoza ove godine pa do trenutka prijava oštetila ceradu na priključnom vozilu vlasništvo poduzeća „Nevrese trans“ iz Orašja. O događaju su upoznati dežurni istražitelj i krim. Tehničar koji su izvršili očevid na mjestu događaja.

  Dana 15. kolovoza 2021. godine oko 23,45 sati PS Orašje je zaprimila prijavu da netko galami i viče dvorištu obiteljske kuće u ulici Franjevačka u Donjoj Mahali. Na mjesto događaja je upućena patrolna ophodnja koja je potvrdila navode prijave i utvrdila da je dvadeset osmogodišnji D.T. iz D. Mahale zatvorenom šakom udario sedamdeset trogodišnjeg M.V. od kojih je isti zadobio lake tjelesne ozljede koje je konstatirao dežurni liječnik DZ Orašje, gdje postoje osnovi sumnje da je imenovani D.T. počinio KD „Laka tjelesna ozljeda“ u vezi čega su policijski službenici poduzeli potrebite mjese i radnje u skladu sa zakonom.

  JAVNI RED I MIR

  Zabilježene su dvije prijave narušavanja javnog reda i mira.

  Dana 12. kolovoza 2021. godine policijski službenici PS Domaljevac-Šamac su u Baziku u prosjačenju zatekli dvadeset dvogodišnju A.A. iz M. Luga, općina Vukosavlje, te su imenovanoj u skladu sa Zakonom o prekršajima protiv javnog reda i mira Županije Posavske uručili prekršajni nalog.

  Dana 14. Kolovoza 2021. Godine oko 02,05 sati ispred diskoteke „S Klub“ u Ugljari javni red i mir vrijeđanjem i omalovažavanjem policijskih službenika je narušio trideset sedmogodišnji D.G. iz Zagreba kojem je uručen prekršajni nalog u skladu sa Zakonom o prekršajima protiv javnog reda i mira Županije Posavske.

  PROMET

  Evidentirano je 18 prijava prometnih nezgoda.

  Dana 09. kolovoza 2021. godine oko 16,35 sati PS Odžak je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u mjestu Posavska Mahala, općina Odžak. Po prijavi su postupili službenici OPP PU Odžak koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da je u nezgodi sudjelovao M.B. iz Posavske Mahale koji je u trenutku nezgode upravljao motociklom. U nezgodi je imenovani zadobio lake tjelesne ozljede konstatirane od strane dežurnog liječnika DZ Odžak a na motociklu je nastupila materijalna šteta.

  Dana 09. kolovoza 2021. godine oko 23,30 sati PS Odžak je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u mjestu Posavska Mahala, općina Odžak. Po prijavi su postupili službenici OPP PU Odžak koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da je u nezgodi sudjelovao P.T. iz Posavske Mahale koji je u trenutku nezgode upravljao mopedom. U nezgodi je imenovani zadobio tjelesne ozljede o težini kojih se nije mogao izjasniti dežurni liječnik ŽB Orašje dok je na mopedu nastupila materijalna šteta.

  Dana 09. kolovoza 2021. godine oko 08,40 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila 07. kolovoza 2021. godine u Orašju na parking prostoru „City centra IN“, a u kojoj su sudjelovali Ž.V. i B.S, oboje iz Brčkog, koji su u trenutku nezgode upravljali putničkim motornim vozilima. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba u kojoj su sudionici razmijenili osobne podatke i popunili obrazac Europskog izvješća o prometnoj nezgodi, te im je izdana Potvrda o prijavi događaja.

  Dana 09. kolovoza 2021. godine oko 13,40 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Orašju na parking prostoru „City centra IN“, a u kojoj su sudjelovali A.H. iz Njemačke i P.M. iz Boka koji su u trenutku nezgode upravljali putničkim motornim vozilima. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba u kojoj su sudionici razmijenili osobne podatke i popunili obrazac Europskog izvješća o prometnoj nezgodi, te im je izdana Potvrda o prijavi događaja.

  Dana 10. kolovoza 2021. godine oko 15,20 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Tolisi u ul. V. Nazora. Na mjesto događaja su upućeni službenici OPP PU Orašje koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da su u nezgodi sudjelovali M.D. iz Tolise i Đ.M. iz Njemačke koji su u trenutku nezgode upravljali putničkim motornim vozilima. U nezgodi je na vozilima nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba.

  Istog dana u oko 12,55 sati u službene prostorije PS Orašje je pristupio I.P. iz Njemačke i prijavio oštećenje na svom putničkom motornom vozilu koje je nastalo ranije istog dana na lokalnoj cesti O.Luka-Bok na način da je iz kanala istrčao divlji zec pred vozilo te je došlo do kontakta i tom prilikom je na vozilu nastupila materijalna šteta.

  Dana 11. kolovoza 2021. godine oko 03,15 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Oštroj Luci. Na mjesto događaja su upućeni službenici OPP PU Orašje koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da je u nezgodi sudjelovao M.O. iz Njemačke koji je u trenutku nezgode upravljao putničkim motornim vozilom. U nezgodi je na vozilu nastupila materijalna šteta.

  Dana 11. kolovoza 2021. godine oko 23,35 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Orašju na parking prostoru diskoteke „Sova“. Na mjesto događaja su upućeni službenici OPP PU Orašje koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da je nepoznati vozač s nepoznatim vozilom ostvario kontakt sa parkiranim putničkim motornim vozilom vlasništvo P.O. iz Orašja. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba a policijski službenici će nastaviti s poduzimanjem mjera i radnji na pronalasku nepoznatog vozila i vozača.

  Dana 11. kolovoza 2021. godine oko 11,50 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila dana 10. kolovoza 2021. godine oko 17,45 sati u Orašju u drugoj ulici, a u kojoj su sudjelovali D.D. iz Njemačke i S.R. iz Beča koji su u trenutku nezgode upravljali putničkim motornim vozilima. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba u kojoj su sudionici razmijenili osobne podatke i popunili obrazac Europskog izvješća o prometnoj nezgodi, te im je izdana Potvrda o prijavi događaja.

  Dana 12. kolovoza 2021. godine oko 11,50 sati PS Odžak je zaprimila prijavu prometne nezgode sa ozlijeđenom osobom koja se dogodila na lokalnoj cesti u mjestu Vojskova. Na mjesto događaja su upućeni službenici OPP PU Odžak koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da su u nezgodi sudjelovali M.D. iz Vojskove i D.J. iz Pruda koji su u trenutku nezgode upravljali putničkim motornim vozilima. U nezgodi je imenovani M.D. zadobio teške tjelesne ozljede konstatirane od strane dežurnog liječnika Županijske bolnice u Orašju dok je na vozilima nastupila materijalna šteta.

  Dana 12. kolovoza 2021. godine oko 13,05 sati u PS Orašje je pristupio V.M. iz D. Mahale kome je izdana Potvrda o prijavi prometne nezgode koja se dogodila 09. kolovoza 2021. godine na parking prostoru trgovačkog centra „City centar IN“.

  Dana 13. kolovoza 2021. godine oko 08,00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Orašju na u neposrednoj blizini poduzeća „Badžo com“, a u kojoj su sudjelovali P.D. iz Tolise i I.F. iz D. Mahale, koji su u trenutku nezgode upravljali putničkim motornim vozilima. U nezgodi je na vozilima nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba u kojoj su sudionici razmijenili osobne podatke i popunili obrazac Europskog izvješća o prometnoj nezgodi, te im je izdana Potvrda o prijavi događaja.

  Dana 13. kolovoza 2021. godine oko 10,35 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila 12. kolovoza 2021. godine oko 12,45 sati u Orašju u XXXVI ulici, a u kojoj su sudjelovali R.K. iz Njemačke i A.V iz Domaljevca, koje su u trenutku nezgode upravljali putničkim motornim vozilima. U nezgodi je vozilima nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba u kojoj su sudionici razmijenili osobne podatke i popunili obrazac Europskog izvješća o prometnoj nezgodi, te im je izdana Potvrda o prijavi događaja.

  Dana 13. kolovoza 2021. godine oko 14,00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Orašju na parking prostoru TC „City centar IN“, a u kojoj su sudjelovali R.M. iz Kostrča i B.Ž. iz Zagreba, koji su u trenutku nezgode upravljali putničkim motornim vozilima. U nezgodi je na vozilima nastupila materijalna šteta na bez ozlijeđenih osoba u kojoj su sudionici razmijenili osobne podatke i popunili obrazac Europskog izvješća o prometnoj nezgodi, te im je izdana Potvrda o prijavi događaja.

  Dana 14. kolovoza 2021. godine oko 12,50 sati PS Odžak je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Odžaku u ulici S. Karića. Na mjesto događaja su upućeni službenici OPP PU Orašje koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da su u nezgodi sudjelovali B.K. i R.P. obojica iz Odžaka koji su u trenutku nezgode upravljali putničkim motornim vozilima. U nezgodi je na vozilima nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba.

  Dana 15. kolovoza 2021. godine oko 21,00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Orašju u XIV ulici. Na mjesto događaja su upućeni službenici OPP PU Orašje koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da je u nezgodi sudjelovao nepoznati vozač s nepoznatim vozilom i M.L. iz Domaljevca koja je u trenutku nezgode upravljala putničkim motornim vozilom. U nezgodi je na vozilu nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba.

  Dana 15. kolovoza 2021. godine oko 19,45 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Tolisi, a u kojoj su sudjelovali Đ.O. iz Tolise i D.Ž. iz Austrije, koji su u trenutku nezgode upravljali putničkim motornim vozilima. U nezgodi je na vozilima nastupila materijalna šteta na bez ozlijeđenih osoba u kojoj su sudionici razmijenili osobne podatke i popunili obrazac Europskog izvješća o prometnoj nezgodi, te im je izdana Potvrda o prijavi događaja.

  Dana 16. kolovoza 2021. godine oko 01,00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Tolisi. Na mjesto događaja su upućeni službenici OPP PU Orašje koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da je u nezgodi sudjelovao Đ.K. iz Švedske koji je u trenutku nezgode upravljao putničkim motornim vozilom. U nezgodi je na vozilu nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba.

  Tijekom proteklog tjedna policijski službenici su kontrolirali 529 vozila i vozača, uručili su 182 prekršajna naloga i 71 obavijest o učinjenom prekršaju zbog nedopuštenog parkiranja. Podnijeli su i 14 zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka, te su iz prometa su isključili 2 vozila i 4 vozača.

  OSTALI DOGAĐAJI

  Zaprimljeno je deset prijava ostalih događaja.

  Dana 10. kolovoza 2021. godine oko 08,10 sati u službene prostorije PS Orašje je pristupio S.N. iz Orašja i prijavio da mu je tijekom mjeseca prosinca 2020 godine nestala fiskalna kasa za vrijeme dok se on nalazio u inozemstvu, a koja se nalazila u njegovom objektu u Orašju. Imenovanom je izdana potvrda o prijavi događaja.

  Dana 10. kolovoza 2021. godine u PS Domaljevac-Šamac je pristupio građanin koji je predao dvije automatske puške i 30 komada pripadajućeg streljiva. O događaju su upoznati djelatnici Civilne zaštite koji su tijekom dana preuzeli navedeno oružje.

  Dana 12. kolovoza 2021. godine oko 05,50 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom M.S-N. iz Tolise prijavljuje kako ima problema s J.M. iz D. Mahale. Po prijavi je postupila patrolna ophodnja koja je sa imenovanim kao i s M.N. iz Tolise obavila obavijesne razgovore nakon čega je J.M. upozoren zbog neprimjerenog ponašanja.

  Istog dana oko 09,15 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom I.K. iz O. Luke prijavljuje kako ima problema sa susjedom Đ.K. u vezi imovinsko-pravnih odnosa. Po prijavi su postupili policijski službenici koji su riješili nastali problem te o svemu sastavili službenu zabilješku.

  Istog dana oko 09,45 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom B.Ž. iz Kostrča prijavljuje da već dva dana nije vidjela I.M. iz Kostrča koji živi sam. Po prijavi su postupili policijski službenici koji su u obiteljskoj kući u Kostrču zatekli beživotno tijelo imenovanog I.M. o čemu je upoznat dežurni mrtvozornik DZ Orašje koji je pregledom tijela konstatirao da je smrt nastupila prirodnim putem, nakon čega je tijelo predano obitelji radi ukopa.

  Istog dana oko 20,35 sati PS Orašje je zaprimila prijavu požara na njivama zv. „Ekonomija“ u Kopanicama. Po prijavi su postupili policijski službenici i djelatnici DVD Vidovice koji su požar ugasili.

  Dana 13. kolovoza 2021. Godine oko 14,340 sati PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu samozapaljenja teretnog motornog vozila na magistralnoj cesti u Baziku. Na mjesto događaja su upućeni policijski službenici i djelatnici DVD Domaljevac koji su požar ugasili dok je na vozilu nastupila veća materijalna šteta.

  Istog dana oko 15,00 sati PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu požara na njivama iz osnove škole u Grebnicama. Na mjesto događaja su upućeni policijski službenici kao i djelatnici DVD Domaljevac, DVD Orašje, DVD Tolisa i DVD Šamac koji su požar ugasili.

  Dana 14. kolovoza 2021. godine oko 02,25 sati u III ulici u Orašju naspram PS Orašje došlo je do samozapaljenja putničkog motornog vozila vl. D.G. iz Zagreba o čemu su upoznati djelatnici DVD Orašje koji su požar ugasili.

  Istog dana oko 20,40 sati PS Orašje je zaprimila prijavu galame i vike ispred obiteljske kuće u D. Mahali. Na mjesto događaja je upućena patrolna ophodnja koja je potvrdila navode prijave i obavila obavijesne razgovore sa I.B. i M.B. iz Donje Mahale, te je imenovanog I.B. upozorila zbog neprimjerenog ponašanja.

  Tijekom proteklog tjedna policijski službenici su legitimirali 15 nepoznatih osoba, izvršili su 10 osiguranja javnih okupljanja, jednu pratnju i dvije asistencije.

  Policijski službenici su u sklopu svojih aktivnosti, a u vezi s pandemijom koronavirusa, izvršili 35 nadzora nad osobama koje se nalaze u samoizolaciji po rješenju sanitarnog inspektora Uprave za inspekcijske poslove Županije Posavske, kojom prigodom nisu zatekli osobe koje krše odredbe Rješenja o samoizolaciji.

  Izvršili su i 180 obilazaka ugostiteljskih objekata s ciljem utvrđivanja prekoračenja djelatnog vremena, a u skladu s Zapovijedima kriznog stožera Županije Posavske, kojom prigodom nisu utvrdili prekoračenje djelatnog vremena ugostiteljskih objekata.

  Na koncu tijekom analiziranog perioda zaprimljeno je skupno 36 prijava događaja i 13 aktivnosti povodom pandemije koronavirusa.

  GLASNOGOVORNIK
  Zdenko Ćubel

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti