Više

  Pregled sigurnosnih događaja za period 10.4.-16.4.2023. godine

  Najčitanije

  Tijekom proteklog tjedna na području nadležnosti Uprave policije Ministarstva unutarnjih poslova Županije Posavske evidentirani su sljedeći događaji:

  KRIMINALITET

  Evidentirane su četiri prijave počinjenja kaznenih djela.

  Dana 10. travnja 2023. godine oko 09,27 sati PS Odžak je zaprimila prijavu kojom je J.A. rođen 1960. godine, nastanjen u Vrbovcu, prijavio nestanak osobnog vozila iz dvorišta njegove kuće u Vrbovcu. Po prijavi je postupila patrolna ophodnja koja je potvrdila navode prijave i osigurala mjesto događaja do dolaska dežurnih kriminalističkih istražitelja i tehničara koji su zbog postojanja osnova sumnje u počinjenje KD „Teška krađa“ izvršili očevid te su poduzeli druge mjere i radnje na dokumentiranju i rasvjetljavanju KD.

  Dana 11. travnja 2023. godine oko 21,25 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom je voditelj smjene Granične policije na GP Orašje prijavio da su policijski službenici kontrolom osobnog vozila, kojim je upravljao A.S. rođen 1987. godine, nastanjen u Srebreniku, utvrdili da stražnja registarska pločica na vozilu nije izvorna te da postoje osnovi sumnje u počinjenje KD „Krivotvorenje isprave“. Na mjesto događaja su upućeni dežurni kriminalistički istražitelj i tehničari koji su poduzeli daljnje mjere i radnje.

  Dana 15. travnja 2023. godine oko 00,05 sati PS Odžak je zaprimila prijavu kojom je prijavljeno od strane službenika GP BiH da su u Donjem Svilaju prilikom kontrole dva osobna vozila utvrdili da se na navedenim nalaze registarske pločice koje ne pripadaju istim vozilima. Kontrolom su utvrdili i da su vozilima upravljali M.K. rođena 2001. godine, nastanjena u Sarajevu i E.B. rođen 1979. godine, nastanjen u Bos. Krupi. Po prijavi su postupili dežurni kriminalistički istražitelj i tehničar koji su nad vozilima izvršili očevid nakon kojeg su po nalogu nadležnog tužitelja vozili privremeno izuzeta i smještena u krug PU Odžak. Zbog postojanja osnova sumnje u postojanje KD „Krivotvorenje isprave“ nad imenovanim M.K. i E.B. će biti provedeno kriminalističko istraživanje.

  Dana 16. travnja 2023. godine oko 16,15 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom je dežurni djelatnik DZ Orašje prijavio da su zaprimili pacijenta Lj.B. rođena 1969. godine, nastanjena u Vidovicama s vidljivima ozljedama koje je zadobila kada je napadnuta od strane muškarca u Vidvicama, a za koje je dežurni liječnik ŽB Orašje utvrdio da se radi o lakšim. Po prijavi je postupila patrolna ophodnja koja je potvrdila navode prijave i utvrdila da je imenovana fizički napadnuta od I.L. rođen 2001. godine, nastanjen u Kopanicama nak kojim će, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio KD „Laka tjelesna ozljeda“, biti provedeno kriminalističko istraživanje.

  JAVNI RED I MIR

  Zabilježene su dvije prijave narušavanja javnog reda i mira.

  Dana 12. travnja 2023. godine oko 22,32 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom je prijavljeno narušavanje javnog reda i mira reproduciranjem preglasne glazbe u ugostiteljskom lokalu Tiffany u Orašju. Na mjesto događaja je upućena patrolna ophodnja koja je potvrdila navode prijave te će protiv R.O. rođena 1988. godine, nastanjena u Orašju biti proveden prekršajni postupak u skladu sa zakonom o prekršajima protiv javnog reda i mira Županije Posavske.

  Dana 13. travnja 2023. godine oko 22,31 sati u Odžaku u ulici R. Porobića javni dred i mir vrijeđanjem i omalovažavanjem policijskih službenika je narušio A.K. rođen 1999. godine, nastanjen u Odžaku. Protiv imenovanog su poduzete mjere i radnje predviđene Zakonom o prekršajima protiv javnog reda i mira Županije Posavske.

  PROMET

  Evidentirano je devet prijava prometnih nezgoda.

  Dana 10. travnja 2023. godine oko 08,15 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila tijekom noći na parking prostoru u Orašju u III ulici i u kojoj je nepoznati vozač s nepoznatim vozilom ostvario kontakt s parkiranim osobnim vozilom vl. P.B. iz Donje Mahale. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba.

  Dana 10. travnja 2023. godine oko 10,55 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Orašju na GP Orašje. Po prijavi su postupili službenici prometne policije PU Orašje koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da je u nezgodi sudjelovao M.G. iz Trijesnice, općina Bijeljina koji je u trenutku nezgode upravljao osobnim vozilom. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba.

  Dana 10. travnja 2023. godine oko 20,35 sati PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila istog dana u Domaljevcu i u kojoj su sudjelovali M.Dž. nastanjena u SR Njemačkoj koja je u trenutku nezgode upravljala osobnim vozilom i parkirano osobno vozilo vl. B.M. nastanjena u SR Njemačkoj. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba u kojoj su sudionici razmijenili osobne podatke i popunili obrazac Europskog izvješća o prometnoj nezgodi, te im je izdana Potvrda o prijavi događaja.
  Dana 11. travnja 2023. godine oko 23,25 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Boku u Domobranskoj ulici kod kbr 67a. Po prijavi su postupili službenici prometne policije PU Orašje koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da je u nezgodi sudjelovao I.Đ. iz Boka koji je u trenutku nezgode upravljao osobnim vozilom. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba dok je vozač I.Đ. zbog upravljanja u alkoholiziranom stanju, zadržan u prostorijama za zadržavanje u PU Orašje.

  Dana 13. travnja 2023. godine oko 14,00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Orašju u III. ulici. Po prijavi su postupili službenici prometne policije PU Orašje koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da su u nezgodi sudjelovali I.P. iz Jenjića koji je upravljajući osobnim vozilom ostvario kontakte s parkiranim osobnim vozilima vl. A.K. iz Županje i D.Đ. nastanjen u SR Njemačkoj. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba.

  Dana 13. travnja 2023. godine oko 16,05 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Ugljari na mag. cesti M 14.2. Po prijavi su postupili službenici prometne policije PU Orašje koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da su u nezgodi sudjelovao E.K. iz Orašja i G.B. iz D. Mahale koji su u trenutku nezgode upravljali osobnim vozilima. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba.

  Dana 14. travnja 2023. godine oko 20,35 sati PS Odžak je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Posavskoj Mahali. Po prijavi su postupili službenici prometne policije PU Odžak koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da je nezgodi sudjelovala J.R. nastanjena u Švicarskoj koja je upravljajući osobnim vozilom ostvarila kontakte sa srnom. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba.

  Dana 16. travnja 2023. godine oko 03,50 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u D. Mahali u ul. Bana Jelačića kod kbr 29. Po prijavi su postupili službenici prometne policije PU Orašje koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da je nezgodi sudjelovao M.O. iz Tolise koji je upravljajući osobnim vozilom ostvario kontakte sa rupom na cesti. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba.

  Dana 16. travnja 2023. godine oko 20,50 sati PS Orašjeje zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Orašju na parking prostoru BP AGS i u kojoj su sudjelovali M.Ž. iz Kostrča i G.B. iz Ugljare koji je u trenutku nezgode upravljali osobnim vozilima. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba u kojoj su sudionici razmijenili osobne podatke i popunili obrazac Europskog izvješća o prometnoj nezgodi, te im je izdana Potvrda o prijavi događaja.

  Tijekom proteklog tjedna policijski službenici su kontrolirali 431 vozila i vozača. Uručili su 129 prekršajnih naloga, 17 obavijesti o učinjenom prekršaju zbog ne dopuštenog parkiranja te su podnijeli 2 zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka. Iz prometa su isključili po 4 vozila i 4 vozača.

  OSTALI DOGAĐAJI

  Zabilježeno je deset prijava ostalih događaja

  Dana 10. travnja 2023. godine oko 21,35 sati PS Odžak je zaprimila prijavu kojom M.I. iz Šamca prijavljuje da njegova kćerka V.I. ima nekakvih problema u ugostiteljskom lokalu EX u Gornjoj Dubici. Na mjesto događaja je upućena patrolna ophodnja koja je sa V.I. i M.L. obavila obavijesne razgovore nakon čega su obje upozorili zbog ne primjerenog ponašanja.

  Dana 10. travnja 2023. godine oko 23,23 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom je prijavljeno da se u diskoteci Sova night club u Orašju nalazi eksplozivna naprava. Po prijavi su postupili policijski službenici Uprave policije MUP-a Županije Posavske koji su izašli na mjesto događaja te su izvršili protu diverzijski pregled navedene diskoteke i utvrdili da se radi o lažnoj prijavi. Policijski službenici će nastaviti s poduzimanjem mjera i radnji u vezi s prijavljenim događajem.

  Dana 11. travnja 2023. godine oko 08,30 sati PS Odžak je zaprimila prijavu kojom M.D. iz Odžaka prijavljuje nesuglasice sa M.M. iz Donjeg Svilaja. Na mjesto događaja je upućena patrolna ophodnja koja je sa imenovanim obavila obavijesne razgovore nakon čega su o postupanju sastavili službenu zabilješku.

  Dana 12. travnja 2023. godine oko 11,23 sati PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu kojom je D.S. iz Modriče prijavio da je nepoznati vozač s nepoznatim vozilom načinio oštećenja na teretnom vozilu vlasništvo poduzeća Yimor d.o.o. koje se nalazilo parkirano na parking prostoru navedenog poduzeća u Domaljevcu. Prijavitelju je izdana Potvrda o prijavi događaja.

  Dana 12. travnja 2023. godine oko 15,00 sati PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu kojoj je dežurni službenik OKC MUP-a Tuzlanske Županije prijavio da je zaprimio prijavu dežurnog liječnika iz SKC Tuzla kojom je prijavljeno da je oko 12,30 sati na Klinici za anesteziju i reanimaciju SKC Tuzla preminuo M.B. iz Domaljevca, a koji je 22.03.2023 godine zatečen od strane građana u Domaljevcu na cesti u besvjesnom stanju gdje mu je u DZ Domaljevac ukazana liječnička pomoć odakle je vozilom hitne pomoći prevezen u SKC Tuzla. O prijavi je obaviješten dežurni istražitelj kriminalističke policije koji će o događaju obavijestiti nadležnog tužitelja te će poduzeti daljnje mjere i radnje. Dana 13. travnja 2023. godine, temeljem naloga nadležnog tužitelja, na odjelu patologije SKC Tuzla od strane dežurnog liječnika-patologa uz nazočnost dežurnog istražitelja kriminalističke policije PU Orašje izvršena je obdukcija tijela preminulog M.B. iz Domaljevca. Nakon obdukcije liječnik će sastaviti nalaz koji će biti dostavljen nadležnom tužitelju.

  Dana 12. travnja 2023. godine oko 18,55 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom je D.B. iz Ugljare prijavio da je došlo do oštećenje prednjeg vjetrobranskog stakla na njegovom osobnom vozilu. Oštećenje je nastupilo na način da je D.B. upravljao vozilom na cesti u Ugljari i prolazeći pored kuće na kbr 27, gdje je I.B. iz Ugljare kosio travu, i u jednom trenutku je ispod kosilice odskočio kamen koji je načinio oštećenja na vozilu. Po prijavi je postupila patrolna ophodnja koja je o poduzetim mjerama i radnjama sastavila službenu zabilješku.

  Dana 13. travnja 2023. godine u vremenu od 14,30 do 15,40 sati, po nalogu nadležnog tužitelja, izvršen je kriminalističko-tehnički pregled i obrada mjesta događaja prometne nezgode koja se dogodila 26.02.2023 godine na regionalnoj cesti R 463 Donja Mahal-Bok na lokaciji „Gradišta“ uz nazočnost vještaka prometne struke, dežurnih kriminalističkih istražitelja i tehničara te članova obitelji nastradalih u prometnoj nezgodi.

  Dana 14. travnja 2023. godine oko 23,55 sati PS Odžak je zaprimila prijavu kojom je prijavljeno da službenici GP BiH vrši potjeru više vozila auto cestom A1 te je zatražena pomoć. Po prijavi je postupilo više patrolnih ophodnji koji su zajedno sa službenicima GP BiH zaustavili dva osobna vozila u kojima se nalazio veći broj stranih državljana te su o poduzetim mjerama i radnjama sastavili službenu zabilješku.

  Policijski službenici su tijekom proteklog tjedna legitimirali 18 nepoznatih osoba te su izvršili 2 pratnje i 8 osiguranja javnih okupljanja.

  Policijski službenici su u sklopu svojih aktivnosti, a u vezi s pandemijom koronavirusa, izvršili 177 obilaska ugostiteljskih objekata s ciljem utvrđivanja prekoračenja djelatnog vremena, a u skladu sa Zapovijedima kriznog stožera Županije Posavske. Obilaskom i nadzorom nisu evidentirali prekoračenja djelatnog vremena ugostiteljskih objekata.

  Na koncu tijekom analiziranog perioda zaprimljeno je 25 prijava sigurnosnih događaja te je provedeno 7 aktivnosti povodom pandemije koronavirusa.

  GLASNOGOVORNIK
  Zdenko Ćubel

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti