Više

  Pregled sigurnosnih događaja za period 11.03.-17.03.2024. godine

  Najčitanije

  Tijekom proteklog tjedna na području nadležnosti Uprave policije Ministarstva unutarnjih poslova Županije Posavske evidentirani su sljedeći događaji:

  KRIMINALITET

  Evidentirane su četiri prijave počinjenja kaznenih djela.

  Dana 13. ožujka 2024. godine oko 17,40 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom je voditelj smjene Granične policije BiH na GP Orašje prijavio da su policijski službenici kontrolom teretnog vozila, kojim je upravljao D.R. rođen 1980. godine, nastanjen u mjestu Ćipirovina, općina Bijeljini, utvrdili da registarske pločice na vozilu nisu izvorne te da postoje osnovi sumnje u počinjenje KD „Krivotvorenje isprave“. Na mjesto događaja je upućena patrolna ophodnja kao i dežurni kriminalistički istražitelj i tehničari koji su poduzeli mjere i radnje u skladu sa zakonom.

  Dana 13. ožujka 2024. godine oko 12,30 sati u PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu kojom su prijavljene nezakonite radnje kod izvođenja radova izgradnje javne vodovodne mreže u Domaljevcu financirane od strane općine Domaljevac-Šamac. Nezakonita radnja se ogleda u izvođenju radova protivno projektnoj dokumentaciji te tako postoji sumnja u počinjenje KD „Zloupotreba službenog položaja i ovlasti. Po istoj prijavi postupili su policijski službenici PS Domaljevac-Šamac te dežurni kriminalistički istražitelj i tehničar koji su poduzeli zakonite mjere i radnje.

  Dana 15. ožujka 2024. godine oko 10,55 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom je S.K., pomoćnica ravnatelja KPZ Orašje, prijavila da je u prostorijama Odgojno popravnog doma u Orašju došlo do fizičkog obračuna između zatvorenika M. K. rođen 2004 godine iz Travnika, J. I. rođen 2005 godine iz Gračanice i S.K. rođen 2005 godine iz Zenice uslijed čega je imenovani S.K. zadobio teške tjelesne ozlijede, konstatirane od strane dežurnog liječnika ZB Orašje, gdje postoje osnovi sumnje da je počinjeno KD „Teške tjelesne ozlijede iz. Po istoj prijavi postupio je dežurni kriminalistički istražitelj i tehničar koji su potvrdili navode prijave i na mjestu događaja izvršili očevid te su poduzeli druge mjere i radnje u skladu sa zakonom.
  Dana 16. ožujka 2024. godine oko 17,50 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom je M.K. rođena 1998. godine, nastanjena u Orašju prijavila da je dana 09.03.2024. godine H.P. rođen 1989. godine nastanjen u mjestu Gornji Lukavac, općina Gradačac putem društvene mreže „Instagram“ uputio prijetnje, da bi dana 13.03.2024. godine saznala da se imenovani H.P. nalazi u Orašju što je kod imenovane izazvalo osjećaj straha da bi isti mogao napasti na njezin život i tijelo. Po prijavi je postupila patrolna ophodnja koja je potvrdila navode prijave čime postoje osnovi sumnje u počinjenje KD „Ugrožavanje sigurnosti“ nakon čega je o događaju upoznat dežurni kriminalistički istražitelj koji poduzeo mjere i radnje u skladu sa Zakonom.

  JAVNI RED I MIR

  Zabilježena je jedna prijava narušavanja javnog reda i mira.

  Dana 14. ožujka 2024. godine oko 10,05 sati u Odžaku u ulici 15. M. brigade javni red i mir vršenjem nužde na javnom mjestu je narušio R.B. rođen 1956. godine, nastanjen u mjestu Jakeš, općina Vukosavlje. Imenovanom je uručen prekršajni nalog u skladu sa Zakonom o prekršajima protiv javnog reda i mira Županije Posavske.

  PROMET

  Evidentirano je pet prijava prometnih nezgoda.

  Dana 11. ožujka 2024. godine oko 12,00 sati PS Odžak je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Odžaku u ulici 14. travnja i u kojoj su sudjelovali A.D. iz Odžaka koja je u trenutku nezgode upravljala osobnim vozilom i J.Dž. iz Odžaka koji je u trenutku nezgode upravljao teretnim vozilom. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba u kojoj su sudionici razmijenili osobne podatke i popunili obrazac Europskog izvješća o prometnoj nezgodi, te im je izdana Potvrda o prijavi događaja.

  Dana 11. ožujka 2024. godine oko 15,05 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Kostrču. Po prijavi su postupili službenici prometne policije PU Orašje koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da su u nezgodi sudjelovali V.M. iz Donje Mahale i A.Ž. iz Kostrča koji su u trenutku nezgode upravljali osobnim vozilima. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba.

  Dana 15. ožujka 2024. godine oko 17,05 sati PS Odžak je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Donjem Svilaju. Po prijavi su postupili službenici prometne policije PU Odžak koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da je u nezgodi sudjelovao D.B. iz Vrbovca koji je u trenutku nezgode upravljao traktorom. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba.

  Dana 16. ožujka 2024. godine oko 15,10 sati PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Domaljevcu na križanju ulici Sv. Ane i Kraljice Katarine i u kojoj su sudjelovali Đ.P. iz Domaljevca i S.P. nastanjena u SR Njemačkoj koji su u trenutku nezgode upravljali osobnim vozilima. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba u kojoj su sudionici razmijenili osobne podatke i popunili obrazac Europskog izvješća o prometnoj nezgodi, te im je izdana Potvrda o prijavi događaja.

  Dana 16. ožujka 2024. godine oko 19,05 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u na magistralnoj cesti M 1.8 u neposrednoj blizini „Đurića šume“. Po prijavi su postupili službenici prometne policije PU Orašje koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da je u nezgodi sudjelovao Đ.M. iz Štitara koji je upravljajući osobnim vozilom ostvario kontakt sa srnom. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba te je na mjesto događaja izašao i lovočuvar LU Sava koji je preuzeo stradalu srnu.

  Tijekom proteklog tjedna policijski službenici su kontrolirali 350 vozila i vozača. Uručili su 130 prekršajnih naloga, 24 obavijesti o učinjenom prekršaju zbog nedopuštenog parkiranja te su podnijeli 1 zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka. Iz prometa su isključili po 7 vozila i 4 vozača.

  OSTALI DOGAĐAJI

  Zabilježeno je devet prijava ostalih događaja

  Dana 11. ožujka 2024. godine oko 20,25 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom je S.H. iz Orašja, djelatnica u kladionici BET-LIVE u Orašju, prijavila da ima problema sa A.H. iz Orašja. Po prijavi su postupila patrolna ophodnja koja sa imenovanim obavila obavijesne razgovore nakon kojih je A.H. upozorila zbog ne primjerenog ponašanja te je o postupanju sastavila službenu zabilješku.

  Dana 13. ožujka 2024. godine oko 13,50 sati PS Odžak je zaprimila prijavu kojom je dežurni policijski službenik PS Tuzla prijavio da je u na Odjel ortopedije SKC Tuzla zaprimljen A.Š. koji je zadobio teške tjelesne ozljede, konstatirane od strane dežurnog liječnika na navedenom odjelu, koje su nastale istog dana oko 09,00 sati za vrijeme dok je radio u poduzeću „Peplast“ u Odžaku. O događaju su obaviješteni dežurni kriminalistički istražitelj, nadležni tužitelj i inspektor zaštite na radu Uprave za inspekcijske poslove Županije Posavske koji će poduzeti daljnje mjere i radnje. Dana 13.03.2024 godine dežurni kriminalistički istražitelj i tehničar su zajedno s inspektorom zaštite na radu Uprave za inspekcijske poslove Županije Posavske izvršili očevid u navedenom poduzeću.

  Dana 14. ožujka 2024. godine oko 12,10 sati PS Odžak je zaprimila prijavu kojom je D.D. iz Vojskove prijavio da je nepoznata osoba ili više njih tijekom noći 13/14.03.2024. godine iz dvorišta njegove obiteljske kuće u Vojskovi otuđila ženski bicikl. Po prijavi je postupila patrolna ophodnja koja o postupanju sastavila službenu zabilješku.

  Dana 14. ožujka 2024. godine oko 18,15 sati PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu kojom je prijavljeno da je u Domaljevcu u stanu koji se nalazi u ulici 104 HVO pronađeno beživotno tijelo N.D. koji stanuje na navedenoj adresi. Po prijavi postupila patrolna ophodnja i dežurni liječnik-mrtvozornik DZ Domaljevac-Šamac koji pregledom tijela utvrdio da je smrt nastupila prirodnim putem nakon čega je tijelo predano obitelji radi ukopa.

  Dana 15. ožujka 2024. godine oko 21,05 sati PS Odžak je zaprimila prijavu kojom je N.B. iz Odžaka prijavila da je njezin malodobni sin, sa kojim već dulji vremenski period ima problema, otuđio od nje 200 eura. Po prijavi je postupila patrolna ophodnja koja o postupanju sastavila službenu zabilješku.

  Dana 15. ožujka 2024. godine oko 22,30 sati PS Odžak je zaprimila brzojavku PU Novi Grad, MUP Sarajevske Županije sa zamolbom da istražitelji kriminalističke policije PU Odžak ispitaju S.N. iz Cazina koja je zaustavljena od strane policijskih službenika Granične policije BiH na GP Svilaj. Po brzojavci je postupio dežurni kriminalistički istražitelj koji je imenovanu ispitao u svojstvu osumnjičenika na okolnosti KD „Oštećenje tuđe stvari“ i o ispitivanju je sastavio Zapisnik koji će biti dostavljen PU Novi Grad.

  Dana 16. ožujka 2024. godine oko 12,15 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom je Đ.M. iz Pelagićeva prijavio oštećenje prednjeg vjetrobranskog stakla na svom osobnom vozilu koje se dogodilo na magistralnoj cesti M 1.8 u Lepnici prilikom mimoilaženja sa osobnim vozilom kojim je upravljao E.K. iz Županje. Po prijavi su postupili policijski službenici prometne policije PU Orašje koji su o postupanju sastavili službenu zabilješku.

  Dana 16. ožujka 2024. godine oko 12,15 sati PS Odžak je zaprimila prijavu kojom je M.R. iz Novog Grada prijavila da je nepoznata osoba ili više njih iz njezine šume isjekla oko 20 metara kubnih ogrjevnog drveta. Po prijavi je postupila patrolna ophodnja koja o postupanju sastavila službenu zabilješku. O događaju je upoznat dežurni kriminalistički istražitelj koji je poduzeti mjere i radnje u skladu sa Zakonom.

  Dana 16. ožujka 2024. godine oko 16,0 sati PS Odžak je zaprimila prijavu kojom je E.K. iz Odžaka prijavio probleme u svojoj obiteljskoj kući. Po prijavi je postupila patrolna ophodnja koja o postupanju sastavila službenu zabilješku.

  Policijski službenici su tijekom proteklog tjedna legitimirali 15 nepoznatih osoba te su izvršili 2 pratnje i 12 osiguranje javnih okupljanja kao i obilazak i nadzor nad vrtićima i školskim ustanovama na području Županije Posavske.

  Na koncu tijekom analiziranog perioda zaprimljeno je 19 prijava sigurnosnih događaja.

  GLASNOGOVORNIK
  Zdenko Ćubel

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti