Više

  Pregled sigurnosnih događaja za period 11.10.-17.10.2021. godine

  Najčitanije

  Tijekom proteklog tjedna na području nadležnosti Uprave policije Ministarstva unutarnjih poslova Županije Posavske evidentirani su sljedeći događaji:

  KRIMINALITET

  Evidentirane su četiri prijave počinjenja kaznenog djela.

  Dana 13. listopada 2021. godine oko 02,20 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom pedeset petogodišnji A.O iz Orašja prijavljuje da je fizički napadnut od strane četrdeset sedmogodišnjeg P.Š. iz Vidovica. Na mjesto događaja je upućena patrolna ophodnja koja je potvrdila navode prijave a imenovanom A.Š. je nakon ukazane liječničke pomoći dežurni liječnik ŽB Orašje konstatirao lakše tjelesne ozljede, iz čega proizlaze osnovi sumnje da je P.Š. počinio KD „Laka tjelesna ozljeda“.

  Dana 14. listopada 2021. godine oko 10,30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom trideset osmogodišnja N.H. iz Mionice, općina Gradačac prijavljuje da je prethodnog dana u vremenu od 12,00 do 14,00 sati bila u službenim prostorijama poduzeća „Prima Vip“ u Draganovcima na razgovoru za posao gdje je tom prigodom svoj mobilni telefon marke Samsung A51 ostavila na stolu u navedenim prostorijama, te je po završetku razgovora napustila prostorije poduzeća i u povratku kući je uočila da nema kod sebe telefona. Potom se vratila nazad do prostorija imenovanog poduzeća gdje su joj uposlenici rekli da telefon nije kod njih, čime postoje osnovi sumnje da je počinjeno KD „Krađa“ o čemu je upoznat dežurni istražitelj OKP PU Orašje koji će poduzeti daljnje mjere i radnje.

  Dana 14.10.2021 godine oko 14,30 sati PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu napastovanja malodobne osobe s posebnim potrebama od strane četrdeset trogodišnjeg M.Đ. iz Domaljevca. O događaju je upoznat dežurni istražitelj SKP MUP Županije Posavske koji je naložio da se isti pronađe i pozove u službene prostorije PU Orašje. Istog dana oko 20,15 sati imenovanim M.Đ. je uhićen zbog postojanja osnova sumnje da je počinio KD „Bludne radnje“ nakon čega je smješten u prostorije za smještaj uhićenih osoba.

  Dana 14. listopada 2021. godine oko 23,15 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom četrdeset devetogodišnji B.S. iz Boka prijavljuje da je trideset dvogodišnji S.H. iz Ž. Polja, općina Žepče fizički nasrnuo na pedeset devetogodišnjeg I.M. iz Kostrča u prostorijama špedicije „Bella-šped“ koja se nalazi u sklopu carinskog terminala u Orašju. Na mjesto događaja je upućena patrolna ophodnja koja je potvrdila navode prijave a imenovanom I.M. je nakon ukazane liječničke pomoći dežurni liječnik ŽB Orašje konstatirao lakše tjelesne ozljede, iz čega proizlaze osnovi sumnje da je S.H. počinio KD „Laka tjelesna ozljeda“.

  JAVNI RED I MIR

  Zabilježena je jedna prijava narušavanja javnog reda i mira.

  Dana 11. listopada 2021. godine oko 22,07 sati policijski službenici PS Orašje su u Orašju u IV ulici zatekli šezdeset petogodišnjeg M.A. iz Orašja kako vrši nuždu na javnom mjestu. Imenovanom je zbog počinjenog prekršaja uručen prekršajni nalog.

  PROMET

  Evidentirano je šest prijava prometne nezgode.

  Dana 11. listopada 2021. godine oko 11,25 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u D. Mahali na križanju ulica S. Radića i J.B. Jelačića. Na mjesto događaja su upućeni službenici OPP PU Orašje koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da su u nezgodi sudjelovali N.B. iz R. Srbije i N.K. iz Zagreba koji su u trenutku nezgode upravljali putničkim motornim vozilima. U nezgodi je imenovana J.M. zadobila lake tjelesne ozljede konstatirane od strane dežurnog liječnika ŽB Orašje dok je na vozilima nastupila materijalna šteta.

  Dana 12. listopada 2021. godine oko 10,35 sati PS Odžak je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Odžaku u ul. R. Porobića. Na mjesto događaja su upućeni službenici OPP PU Orašje koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da su u nezgodi sudjelovali N.U. iz Jošave koji je u trenutku nezgode upravljao mopedom i P.M. iz Živinica koji je u trenutku nezgode upravljao teretnim motornim vozilom i priključnim vozilom. U nezgodi je imenovani N.U. zadobio lake tjelesne ozljede konstatirane od strane dežurnog liječnika ŽB Orašje dok je na vozilima nastupila materijalna šteta.

  Dana 12. listopada 2021. godine oko 14,25 sati PS Odžak je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Odžaku na magistralnoj cesti M-14.1, a u kojoj su sudjelovali D.R. iz M. Luga, općina Vukosavlje i S.B. iz Odžaka koji su u trenutku nezgode upravljali putničkim motornim vozilima. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba u kojoj su sudionici razmijenili osobne podatke i popunili obrazac Europskog izvješća o prometnoj nezgodi, te im je izdana Potvrda o prijavi događaja.

  Dana 13. listopada 2021. godine oko 21,20 sati PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Grebnicama na križanju ulica L. Mandića i Posavskih branitelja. Na mjesto događaja su upućeni službenici OPP PU Orašje koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da su u nezgodi sudjelovali M.H. iz Šamca i D.M. iz SR Njemačke koji su u trenutku nezgode upravljali putničkim motornim vozilima. U nezgodi je na vozilima nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba.

  Dana 16. listopada 2021. godine oko 03,20 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Orašju u II ulici u neposrednoj blizini diskoteke „Sova Night Club“. Na mjesto događaja su upućeni službenici OPP PU Orašje koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da je u nezgodi sudjelovao nepoznati vozač koji je u trenutku nezgode upravljao putničkim motornim vozilom i koji se udaljio s mjesta događaj do dolaska policijskih službenika. U nezgodi je nastupila materijalna šteta.

  Dana 18. listopada 2021. godine oko 00,05 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Orašju u II ulici u neposrednoj blizini ugostiteljskog lokala „Posavac“. Na mjesto događaja su upućeni službenici OPP PU Orašje koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da je u nezgodi sudjelovao I.N. iz Brčkog koji je u trenutku nezgode upravljao putničkim motornim vozilom. U nezgodi je nastupila materijalna šteta.

  Tijekom proteklog tjedna policijski službenici su kontrolirali 603 vozila i vozača, uručili su 162 prekršajna naloga i 25 obavijesti o učinjenom prekršaju zbog nedopuštenog parkiranja. Iz prometa su isključili 2 vozila i 6 vozača od kojih je jedan vozač zbog upravljanja vozilom u alkoholiziranom stanju zadržan u prostorijama za zadržavanje.

  OSTALI DOGAĐAJI

  Zabilježene su dvije prijave ostalih događaja.

  Dana 11. listopada 2021. Godine oko 13,45 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom Z.B. iz Ugljare prijavljuje kako njegova sestra E.H. iz Ugljare već par dana ne izlazi iz kuće niti se javlja na njegove pozive. Na mjesto događaja je upućen policijski službenik koji je zajedno s prijaviteljem ušao u kuću gdje je zatekao beživotno tijelo imenovane te je osigurao mjesto događaja do dolaska mrtvozornika DZ Orašje koji je pregledao tijelo i utvrdio da je smrt nastupila prirodnim putem.

  Dana 14. listopada 2021. godine oko 10,00 sati PS Orašje zaprimila prijavu kojom S.O. iz Orašja prijavljuje kako ima problema sa Z.N. iz Orašja. Po prijavi je postupila patrolna ophodnja koja je sa imenovanim obavila obavijesne razgovore nakon čega su isti upozoreni zbog ne primjerenog ponašanja.

  Tijekom proteklog tjedna policijski službenici su legitimirali 42 nepoznate osobe, te su izvršili 5 pratnji, 9 osiguranja javnih okupljanja i 1 asistenciju.

  Policijski službenici su u sklopu svojih aktivnosti, a u vezi s pandemijom koronavirusa, izvršili 57 nadzora nad osobama koje se nalaze u samoizolaciji po rješenju sanitarnog inspektora Uprave za inspekcijske poslove Županije Posavske, kojom prigodom nisu zatekli osobe koje krše odredbe Rješenja o samoizolaciji.

  Izvršili su i 195 obilazaka ugostiteljskih objekata s ciljem utvrđivanja prekoračenja djelatnog vremena, a u skladu s Zapovijedima kriznog stožera Županije Posavske, kojom prigodom nisu utvrdili prekoračenje djelatnog vremena ugostiteljskih objekata.

  Na koncu tijekom analiziranog perioda zaprimljeno je skupno 13 prijava događaja i14 aktivnosti povodom pandemije koronavirusa.


  GLASNOGOVORNIK
  Zdenko Ćubel

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti