Više

  Pregled sigurnosnih događaja za period 12.12.-18.12.2022. godine

  Najčitanije


  Tijekom proteklog tjedna na području nadležnosti Uprave policije Ministarstva unutarnjih poslova Županije Posavske evidentirani su sljedeći događaji:

  KRIMINALITET

  Evidentirane su četiri prijave počinjenja kaznenih djela.

  Dana 13. prosinca 2022. godine oko 12,20 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom dvadeset četverogodišnji I.O. iz Matića prijavljuje provalu u prostorije NK Napredak u Matićima. Na mjesto događaja upućena patrolna ophodnja koja je potvrdila navode prijave i osigurala mjesto događaja do dolaska kriminalističkih istražitelja i tehničara koji zbog postojanja osnova sumnje u počinjenje KD „Teška krađa“ izvršili očevid. Očevidom je utvrđeno da je nepoznata osoba iz prostorija otuđila prijenosno računalo marke HP.

  Dana 13. prosinca 2022. godine oko 15,36 sati PS Odžak je zaprimila prijavu kojom dežurni liječnik DZ Odžak prijavljuje da je zaprimio malodobnika s ozljedama zadobivenim u tuči. Na mjesto događaja su upućeni policijski službenici PS Odžak koji su potvrdili navode prijave te utvrdili da je oko 15,10 sati u Odžaku u ul. 102. Odžačke brigade HVO ispred TC Yimor na malodobnika fizički nasrnuo drugi malodobnik od čega je isti zadobio lake tjelesne ozljede konstatirane od strane dežurnog liječnika DZ Odžak. Zbog postojanja osnova sumnje u počinjenje KD „Lake tjelesne ozljede“ o događaju je upoznat dežurni tužitelj Županije Posavske koji je naložio poduzimanje mjera i radnji u skladu sa Zakonom.

  Dana 16. prosinca 2022. godine oko 05,30 sati PS Odžak je zaprimila prijavu kojom je sedamdeset dvogodišnja J.P. iz Novog Grada prijavila da su joj u dvorište došla 2 nepoznata maskirana muškarca koji su je napali i tražili da preda ključeve od vozila, novac i sve druge vrijednosti koje posjeduje. Imenovana je u jednom trenutku uspjela pobjeći u kuću dok su muškarci i dalje zahtijevali novac i ključeve te su lupali na ulazna vrata uslijed čega su polupali stakla na ulaznim vratima da bi nakon što je J.P. glasno rekla da je pozvala policiju isti su se udaljili iz dvorišta dok je imenovana potom zbog zadobivenih ozljeda zbrinuta u Općoj bolnici u Doboju. Operativnim radom policijski službenici PS Odžak su došli do saznanja da su nepoznati napadači devetnaestogodišnji D.N. iz Šamca i malodobnik iz Novog Grada koji su zbog postojanja osnova sumnje da su počinili KD „Razbojstvo“ uhićeni i smješteni u prostorije za smještaj uhićenih osoba. O događaju je upoznat dežurni tužitelj Županije Posavske koji je naložio provođenje istrage nakon čega je nad uhićenim provedena kriminalistička obrada te su u potpunosti priznali izvršenje kaznenog djela uz nazočnost roditelja malodobnika, branitelja-odvjetnika i socijalnog djelatnika. Dana 17. prosinca 2022. godine uhićenim je postupajući tužitelj naložio produljenje zadržavanje za još 24 sata. Dana 18. prosinca 2022. Godine uhićeni su predani službenicima sudske policije Središta sudske policije Odžak.

  Dana 17. prosinca 2022. godine policijski službenik PS Orašje je prijavio da je operativnim radom došao do saznanja da je 09.12.2022. godine oko 15,30 sati u Orašju u IX ulici na kbr. Počinjeno KD „Laka tjelesna ozljeda“ na način da je četrdeset jednogodišnji S.K. iz Orašja fizički nasrnuo na svog brata trideset osmogodišnjeg S.K. od čega je isti zadobio lake tjelesne ozljede konstatirane od strane dežurnog liječnika DZ Orašje.

  JAVNI RED I MIR

  Nisu zabilježene prijave narušavanja javnog reda i mira.

  PROMET

  Evidentirano je pet prijava prometnih nezgoda.

  Dana 12. prosinca 2022. godine oko 09,30 sati PS Odžak je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Vrbovcu. Na mjesto događaja su upućeni službenici prometne policije PU Odžak koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da su u nezgodi sudjelovali P.G. iz Donjeg Svilaja i S.K. iz Vrbovca koji su u trenutku nezgode upravljali osobnim vozilima. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba.

  Dana 12. prosinca 2022. godine oko 21,45 sati PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Domaljevcu u ul Posavskih branitelja kod kbr. 82 i u kojoj je jedna osoba ozlijeđena. Na mjesto događaja su upućeni službenici prometne policije PU Orašje koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da su u nezgodi sudjelovali R.Č. iz Brvnika koja je u trenutku nezgode upravljala osobnim vozilom i pješak M.L. iz Bazika. U nezgodi je pješak zadobio lake tjelesne ozljede konstatirane od strane dežurnog liječnika ŽB Orašje.

  Dana 15. prosinca 2022. godine oko 04,25 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila na magistralnoj cesti M-14.2 u Tolisi. Na mjesto događaja su upućeni službenici prometne policije PU Orašje koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da je u nezgodi sudjelovao P.K. iz Boka koji je u trenutku nezgode upravljao teretnim vozilom. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba.

  Dana 15. prosinca 2022. godine oko 17,45 sati PS Odžak je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Posavskoj Mahali. Na mjesto događaja su upućeni službenici prometne policije PU Odžak koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da je J.J. iz Novog Grada upravljajući osobnim vozilom magistralnom cestom M-14.1 ostvario kontakt sa srnom koja je pretrčavala cestu. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba.
  Dana 17. prosinca 2022. godine oko 13,42 sati PS Odžak je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Novom Gradu. Na mjesto događaja su upućeni službenici prometne policije PU Odžak koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da je u nezgodi sudjelovala I.O. iz Gornjeg Svilaja upravljajući osobnim vozilom. U nezgodi je imenovana zadobila lake tjelesen ozljede konstatirane od strane dežurnog liječnika DZ Odžak dok je na vozilu nastupila materijalna šteta.

  Tijekom proteklog tjedna policijski službenici su kontrolirali 359 vozila i vozača. Uručili su 107 prekršajnih naloga i 19 obavijesti o učinjenom prekršaju zbog nedopuštenog parkiranja. Iz prometa su isključena po 4 vozila i vozača.

  OSTALI DOGAĐAJI

  Zabilježeno je šest prijava ostalih događaja.

  Dana 12. prosinca 2022. godine oko 09,10 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom M.V. iz Donje Mahale prijavljuje da ima problema sa susjedom D.T. iz Donje Mahale. Na mjesto događaja upućena patrolna ophodnja koja je s imenovanim obavila obavijesne razgovore nakon čega je obojicu upozorila zbog ne primjerenog ponašanja.

  Dana 15. prosinca 2022. godine oko 14,05 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom M.Ž. iz Orašja prijavljuje da ima problema sa Z.A. iz Orašja. Na mjesto događaja upućena patrolna ophodnja koja je s imenovanim obavila obavijesne razgovore nakon čega su iste upozorili zbog ne primjerenog ponašanja.

  Dana 16. prosinca 2022. godine oko 12,30 sati PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu kojom M.S. iz Šamca prijavljuje da je u krugu poduzeća Yimor u Domaljevcu primijetio oštećenje antene i paletara na teretnom vozilu.

  Dana 16. prosinca 2022. godine oko 14,40 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom J.D. iz Tolise prijavljuje da ima problema sa svojim susjedom M.D. Na mjesto događaja upućena patrolna ophodnja koja je s imenovanim obavila obavijesne razgovore nakon čega su M.D. upozorili zbog ne primjerenog ponašanja.

  Dana 17. prosinca 2022. godine oko 10,15 sati PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu kojom D.B. iz Crkvine, općina Šamca prijavljuje da je na magistralnoj cesti M-14.2 u Tolisi prilikom mimoilaženja s nepoznatim vozilom došlo do oštećnje vjetrobranskog stakla na teretnom vozilu kojim je isti upravljao.

  Dana 18. prosinca 2022. Godine od 07,00 do 08,30 sati policijski službenici PS Odžak su izvršili kontrolu članova LD Fazan na zbornom mjestu u Novom Gradu.

  Tijekom proteklog tjedna policijski službenici su legitimirali 22 nepoznate osobe te su izvršili 5 pratnji i 3 osiguranja javnih okupljanja.

  Policijski službenici su u sklopu svojih aktivnosti, a u vezi s pandemijom koronavirusa izvršili 181 obilazak ugostiteljskih objekata s ciljem utvrđivanja prekoračenja djelatnog vremena, a u skladu sa Zapovijedima kriznog stožera Županije Posavske. Obilaskom i nadzorom nisu evidentirali prekoračenja djelatnog vremena ugostiteljskog objekata.

  Na koncu tijekom analiziranog perioda zaprimljeno je 15 prijava sigurnosnih događaja te je provedeno 7 aktivnosti povodom pandemije koronavirusa.

  GLASNOGOVORNIK
  Zdenko Ćubel


  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti