Više

  Pregled sigurnosnih događaja za period 12.2.-19.2.2024. godine

  Najčitanije

  Tijekom proteklog tjedna na području nadležnosti Uprave policije Ministarstva unutarnjih poslova Županije Posavske evidentirani su sljedeći događaji:

  KRIMINALITET

  Evidentirane su tri prijave počinjenja kaznenih djela.

  Dana 15. veljače 2024. godine oko 10,55 sati PS Odžak je zaprimila prijavu kojom je E.P. rođena 1998. godine, nastanjena u Odžaku prijavila da je izvršena provala u njezin stan koji se nalazi u Odžaku na adresi Trg povratka. Po prijavi je postupila patrolna ophodnja koja je potvrdila navode prijave i osigurala mjesto događaja do dolaska dežurnih kriminalističkih istražitelja i tehničara koji su na mjestu događaja zbog postojanja osnova sumnje u počinjenje KD „Teška krađa“ izvršili očevid. Očevidom je utvrđeno da je nepoznata osoba ili više njih izvršila provalu na ulazna vrata lomljenjem cilindra brave nakon čega je ušla u stan iz kojeg je otuđila 300 KM, jedan ručni sat i zlatne naušnice.

  Dana 17. veljače 2024. godine oko 08,35 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom je I.M. rođen 1956. godine, nastanjen u Ugljari prijavio da je dana 10.02.2024 godine nepoznata osoba ili više njih iz dvorišta njegove obiteljske kuće otuđila bicikl marke Capriolo vrijednosti cca 500 KM. Po prijavi je postupila patrolna ophodnja koja je potvrdila navode prijave i osigurala mjesto događaja do dolaska dežurnih kriminalističkih istražitelja i tehničara koji su na mjestu događaja zbog postojanja osnova sumnje u počinjenje KD „Krađa“ izvršili očevid.

  Dana 18. veljače 2024. godine oko 22,29 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom je voditelj smjene u KPZ Orašje prijavio da je nepoznata osoba ili više njih na parking prostoru ispred KPZ Orašje zapalila osobno vozilo vlasništvo Ž.K. rođen 1978. godine, nastanjen u Donjoj Mahali. Po prijavi je postupila patrolna ophodnja koja je potvrdila navode prijave i osigurala mjesto događaja do dolaska dežurnih kriminalističkih istražitelja i tehničara koji su na mjestu događaja zbog postojanja osnova sumnje u počinjenje KD „Oštećenje tuđe stvari“ izvršili očevid.

  JAVNI RED I MIR

  Zabilježena je jedna prijava narušavanja javnog reda i mira.

  Dana 13. veljače 2024. godine oko 17,25 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom je M.D. rođen 1954 godine, nastanjen u Donjoj Mahali prijavio da ga je u ugostiteljskom lokalu „Posavac“ u Ugljari na naročito drzak način vrijeđao M.I. rođen 1969 godine, nastanjen u Donjoj Mahali. Na mjesto događaja je upućena patrolna ophodnja koja je potvrdila navode prijave te protiv imenovanog M.I. pokrenuti prekršajni postupak u skladu sa Zakonom o prekršajima protiv javnog reda i mira Županije Posavske.

  PROMET

  Evidentirane su tri prijave prometnih nezgoda.

  Dana 14. veljače 2024. godine oko 13,35 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Orašju na parking prostoru DZ Orašje i u kojoj su sudjelovali J.D. iz Tolise koji je u trenutku nezgode upravljao osobnim vozilom i parkirano osobno vozilo vlasništvo V.K. iz Domaljevca. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba u kojoj su sudionici razmijenili osobne podatke i popunili obrazac Europskog izvješća o prometnoj nezgodi, te im je izdana Potvrda o prijavi događaja.

  Dana 14. veljače 2024. godine oko 22,18 sati PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Baziku i u kojoj ima ozlijeđena osoba koja je vozilom hitne pomoći prevezena u DZ Domaljevac gdje joj je pružena liječnička pomoć nakon koje je odvezen u ŽB Orašje, a zatim u SKC Tuzla. Po prijavi su postupili službenici prometne policije PU Orašje koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da se nezgoda su u nezgodi sudjelovali H.K. iz Orašja koji je u trenutku nezgode upravljao osobnim vozilom i J.I. iz Bazika koji je upravljao biciklom. U nezgodi je J.I zadobio tjelesne ozljede konstatirane od strane dežurnog liječnika ŽB Orašje te je o događaju obaviješten nadležni tužitelj.

  Dana 15. veljače 2024. godine oko 10,48 sati PS Odžak je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Odžaku u ulici 14. Travnja. Po prijavi su postupili službenici prometne policije PU Odžak koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da su u nezgodi sudjelovali D.L. i A.K. oboje iz Odžaka koji su u trenutku nezgode upravljali osobnim vozilima. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba.

  Tijekom proteklog tjedna policijski službenici su kontrolirali 538 vozila i vozača. Uručili su 96 prekršajnih naloga, 31 obavijest o učinjenom prekršaju zbog ne dopuštenog parkiranja te su podnijeli 3 zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka. Iz prometa su isključili 3 vozila i 5 vozača.

  OSTALI DOGAĐAJI

  Zabilježeno je pet prijava ostalih događaja.

  Dana 12. veljače 2024. godine oko 23,00 sati PS Odžak je zaprimila prijavu kojom je M.H. iz Odžaka prijavio da je od kuće otišla njegova malodobna kćer sa svojim djetetom. Po prijavi je postupila patrolna ophodnja koja je pronašla malodobnicu te je o postupanju sastavila službenu zabilješku.

  Dana 15. veljače 2024. godine oko 08,30 sati policijski službenici PS Odžak su u Donjem Svilaju zatekli 3 migranta državljana Afganistana koji su, po uputama inspektora za strance Ureda za strance u Orašju, upućeni u prihvatilište za migrante u Sarajevo. Patrolna ophodnja je o postupanju sastavila službenu zabilješku.

  Dana 17. veljače 2024. godine oko 09,30 sati PS Odžak je zaprimila prijavu kojom je dežurni policijski službenik PS Modriča prijavio da je u DZ Modriča zaprimljen I.S. koji je zadobio tjelesne ozljede istog dana za vrijeme dok je radio u poduzeću Strolit u Odžaku. Po prijavi postupila patrolna ophodnja koja je o postupanju sastavila službenu zabilješku.

  Dana 17. veljače 2024. godine oko 10,40 sati PS Odžak zaprimila prijavu kojom je prijavljeno da se u Donjem Svilaju u neposrednoj blizini benzinske crpke Kopačević nalazi migrantski kamp. Po prijavi je postupila patrolna ophodnja koja je potvrdila navode prijave ali migranti nisu zatečeni u kampu. Patrolna ophodnja je o postupanju sastavila službenu zabilješku.

  Dana 18. veljače 2024. godine oko 20,50 sati PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu kojom je M.Ć. iz Domaljevca prijavio oštećenje na svom osobnom vozilu. Po prijavi su postupili službenici prometne policije PU Orašje koji su o postupanju sastavili službenu zabilješku te su fotografirali oštećenja.

  Policijski službenici su tijekom proteklog tjedna legitimirali 22 nepoznate osobe te su izvršili 5 osiguranja javnih okupljanja i 2 pratnje, 5 zajedničkih službi s policijski službenicima GP Orašje kao i obilazak i nadzor nad vrtićima i školskim ustanovama na području Županije Posavske.

  Na koncu tijekom analiziranog perioda zaprimljeno je 12 prijava sigurnosnih događaja.

  GLASNOGOVORNIK
  Zdenko Ćubel

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti