Više

  Pregled sigurnosnih događaja za period 13.05.-20.05.2024. godine

  Najčitanije

  Tijekom proteklog tjedna na području nadležnosti Uprave policije Ministarstva unutarnjih poslova Županije Posavske evidentirani su sljedeći događaji:

  KRIMINALITET

  Evidentirano je pet prijava počinjenja kaznenih djela.

  Dana 13.05.2024. godine u 06,32 PS Orašje zaprimila je prijavu da je tijekom noći 12/13.05. u krug dvorišta KPZ Orašje bačen paket unutar kojeg se nalazio mobilni telefon i opojna droga. Na lice mjesta su upućeni policijski službenici SKP-a koji su uradili očevid te poduzeli zakonom predviđene radnje i mjere.

  Dana 14.05.2024. godine policijski službenici OKP-a PU Odžak zaprimili su prijavu da je u posljednja dva dana iz kruga poduzeća „Metal Core“ u Odžaku otuđena veća količina metalnih profila ulaskom kroz otvor na ogradi koji je napravljen od strane NN osobe. Po prijavi postupili policijski službenici OKP-a PU Odžak koji su operativnim radom na terenu došli do informacija da je navedeno kaznenog djela N.H. iz Modričkog Luga općina Vukosavlje. Protiv istog će biti poduzete radnje i mjere predviđene zakonom.

  Dana 15.05.2024. godine policijski službenici OKP-a PU Odžak i PS Odžak postupili su po dobivenim informacijama izvršili zaustavljanje i kontrolu putničkog motornog vozila u kojem su zatečeni A.A. i H.N. osobe s područja općine Gradačac. Na temelju usmene naredbe Općinskog suda u Orašju izvršen je pretres navedenih osoba i putničkog motornog vozila te je kod istih pronađena određena količina bijele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu kokain. Protiv istih će biti poduzete radnje i mjere predviđene zakonom.

  Dana 16.05.2024. godine policijski službenici OKP-a PU Odžak i PS Odžak postupili su po dobivenima informacija o prodaji narkotičkih tvari na području općine Odžak od strane S.H. rođen 2001.godine iz Odžaka i S.H. rođen 2001.godine iz Odžaka. Prilikom kontrole navedenih osoba isti su odbacili četiri smotuljka u kojim se nalazila zelena biljna masa koji svojim izgledom i mirisom asocira na opojnu drogu marihuanu. Na licu mjesta izvršen je očevid od strane policijskih službenika OKP-a PU Odžak, te je izvršen pretres navedenih osoba i stambenih objekata u kojim isti žive uz njihov pristanak. Protiv istih će biti poduzete radnje i mjere predviđene zakonom.

  Dana 19.05.2024. godine u 02,30 sati PS Odžak je zaprimila prijavu DZ Odžak da je zaprimljena muška osoba s lakim tjelesnim ozljedama. Po prijavi postupili policijski službenici PS Odžak koji su utvrdili da se radi o F.B. rođen 1967. godine iz Odžaka koji je u razgovoru izjavio da je ozljede zadobio od muške osobe u diskoteci „Viva“ u Odžaku. Operativnim radom na terenu policijski službenici su došli do saznanja da je M.D. rođen 1992. godine iz Gornje Dubice odgurnuo F.B. od svoje djevojke kom prilikom je isti pao na pod te su zaštitari F.B. rekli da napusti objekt, što je on i učinio. Policijski službenici PS Odžak su poduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

  JAVNI RED I MIR

  Zabilježene su tri prijave narušavanja javnog reda i mira.

  Dana 14.05.2024. godine u 22,45 sati PS Odžak zaprimila je prijavu narušavanja javnog reda i mira od strane N.V. rođene 1995.godine iz Modriče vrijeđanjem i omalovažavanjem policijskih službenika prilikom vršenja redovne kontrole prometa. Zbog narušavanja javnog reda i mira istoj je izdan prekršajni nalog.

  Dana 15.05.2024. godine u 22,32 sati PS Orašje zaprimila je prijavu narušavanja javnog reda i mira od strane E.H. rođen 1990.godine iz Orašja vrijeđanjem i omalovažavanjem policijskih službenika OPP-a PU Orašje prilikom vršenja službenih radnji. Zbog narušavanja javnog reda i mira istom je izdan prekršajni nalog.

  Dana 18.05.2024. godine u 11,20 sati PS Odžak je zaprimila prijavu da se u ulici R.Porobića u Odžaku bez nadzora kreće pas rase „Pitbull“. Po prijavi postupili policijski službenici PS Odžak koji su potvrdili točnost prijave i operativnim radom na terenu došli do saznanja da je vlasnik psa N.I. rođena 1984.godine iz Odžaka. N.I. je izdan prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja.

  PROMET

  Evidentirano je osam prijava prometnih nezgoda.

  Dana 13.05.2024. godine u 07,40 sati PS Orašje zaprimila je prijavu prometne nezgode (samoslijetanje) koja se dogodila na lokalnoj cesti Orašje-Kostrč-Matići u kojoj je sudjelovao M.J. rođen 1978. godine iz Donje Mahale koji je u trenutku nezgode upravljao putničkim motornim vozilom marke VW. Po prijavi postupili policijski službenici OPP-a PU Orašje koji su uradili očevid. Na vozilu nastala materijalna šteta, oštećen je jedan prometni znak dok povrijeđenih osoba nije bilo.

  Dana 13.05.2024. godine u 11,30 sati PS Domaljevac-Šamac zaprimila je prijavu prometne nezgode na parking prostoru J.Z.U. Domaljevac-Šamac u kojoj su sudjelovali I.M. rođen 1945. godine iz Grebnica koji je upravljao s putničkim motornim vozilom marke Škoda Fabia i parkirano vozilo J.Z.U. Domaljevac marke Mercedes Vito. Na vozilima nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba.

  Dana 13.05.2024. godine u 12,40 sati PS Orašje zaprimila je prijavu prometne nezgode na parkingu u krugu firme „Badžo com“ d.o.o. u Orašju u kojoj su sudjelovali NN vozač sa putničkim motornim vozilom marke Renault i parkirano vozilo marke VW Passat vlasništvo M.D. Po prijavi postupili policijski službenici OPP-a PU Orašje koji su uradili očevid. Na vozilima nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba.

  Dana 14.05.2024. godine u 12,15 sati PS Odžak zaprimila je prijavu prometne nezgode u Odžak ispred pekare „Cenatar“ u kojoj su sudjelovali J.U. rođen 1957. godine iz Novog Sela s putničkim motornim vozilom marke Fiat Panda i M.M. rođen 1958. godine iz Tuzle koji je upravljao teretnim motornim vozilom marke Fiat Ducato. Po prijavi postupili policijski službenici OPP-a PU Odžak koji su uradili očevid. Na vozilima nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba.

  Dana 15.05.2024. godine u 10,50 sati PS Orašje zaprimila je prijavu prometne nezgode u Orašju na parkingu ispred Općinskog suda u kojoj su sudjelovali K.V. rođena 1974. godine iz Oštre Luke sa putničkim motornim vozilom marke Audi Q3 i I.O. rođen 1978. godine iz Tolise sa putničkim motornim vozilom marke VW Polo. U prometnoj nezgodi nastupila manja materijalna štete, sudionici razmijenili podatke i popunili obrazac europskog izvješća. Izdana potvrda o prijavi događaja.

  Dana 17.05.2024. godine u 08,30 sati PS Orašje zaprimila je prijavu prometne nezgode u krugu vojarne u Bukovoj Gredi u kojoj su sudjelovali J.O. rođen 1993. godine iz Tolise s putničkim motornim vozilom marke VW Golf V i D.G. rođen 1996. godine iz Tešnja koji je upravljao putničkim motornim vozilom marke VW Crafter. Po prijavi postupili policijski službenici OPP-a PU Orašje koji su uradili očevid. Na vozilima nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba.

  Dana 17.05.2024. godine u 19,30 sati PS Orašje zaprimila je prijavu prometne nezgode na parking prostoru trgovačkog centra „Bingo“ u Orašju u kojoj su sudjelovali O.O. iz Sarajeva koji je upravljao putničkim motornim vozilom marke Citroen C4 i N.D. iz Beča koji je upravljao putničkim motornim vozilom marke VW Passat. Sudionici prometne nezgode razmijenili podatke i popunili obrazac europskog izvješća. Na vozilima nastupila materijalna šteta.

  Dana 19.05.2024. godine u 23,20 sati PS Orašje zaprimila je prijavu prometne nezgode (samoslijetanje) koja se dogodila na lokalnoj cesti u Orašju, I ulica, u kojoj je sudjelovao M.K. rođen 1962. godine iz Oštre Luke s putničkim motornim vozilom marke Audi A4. Po prijavi postupili policijski službenici OPP-a PU Orašje koji su uradili očevid. Na vozilu nastupila materijalna šteta dok je vozač zadobio lake tjelesne ozljede.

  OSTALI DOGAĐAJI

  Zabilježeno je deset prijava ostalih događaja

  Dana 13.05.2024. godine u 12,15 sati PS Odžak zaprimila je prijavu od strane S.D. rođene 1994.godine iz Donje Dubice koja je prijavila da ima problema sa bivšim mužem O.D. rođen 1983. godine u Špionici. Na lice mjesta upućeni policijski službenici PS Odžak koji su sa istom obavili razgovor i sačinili službenu zabilješku.

  Dana 13.05.2024. godine u 19,45 sati PS Odžak zaprimila je prijavu od R.J. rođene 1968.godine iz Odžaka te prijavila da ima problema sa M.G. rođen 1953. godine iz Odžaka. Na lice mjesta upućeni policijski službenici PS Odžak koji su sa istim obavili razgovor i sačinili službenu zabilješku.

  Dana 14.05.2024. godine u 11,00 sati PS Orašje zaprimila je prijavu o pronalasku beživotnog tijela D.B. rođen 1961. godine iz Donje Mahale. Po prijavi postupili policijski službenici PS Orašje te je na lice mjesta izašao i dežurni mrtvozornik DZ Orašje koji se nije mogao izjasniti na koji je način nastupila smrt. O istom događaju upoznat dežurni tužitelj KT PK Orašje koji je naredio da se izvrši očevid a isti je urađen od strane policijskih službenika SKP-a. Tijelo pokojnika je prevezeno u ŽB Orašje na odjel patologije gdje je urađena obdukcija.

  Dana 14.05.2024. godine u 20,45 PS Orašje zaprimila je prijavu da P.I. rođen 1965. godine iz Matića ima problema sa svojim sinom J.I. rođen 1995.godine iz Tolise. Po prijavi postupili policijski službenici PS Orašje koji su sa istima obavili razgovor i J.I. upozorili na ponašanje i evidentirali u evidenciju upozorenih osoba te o istom sačinili službenu zabilješku.

  Dana 15.05.2024. godine u 13,30 sati PS Orašje zaprimila prijavu od strane P.O. rođen 1984.godine iz Orašja o oštećenju njegovog putničkog motornog vozila marke VW Touareg koje je nastalo 12.05.2024. godine oko 18,00 sati uslijed padanja grada. Po istoj prijavi postupili policijski službenici OPP-a PU Orašje koji su fotografirali oštećenja i o istom sačinili službenu zabilješku.

  Dana 15.05.2024. godine u PS Odžak nepozvan je pristupio A.M. rođen 1966. godine iz Ilidže koji je prijavio prijetnje putem telefona. O prijavi sačinjena službena zabilješka i upoznati policijski službenici PS Ilidža.

  Dana 18.05.2024. godine u 11,25 PS Odžak je zaprimila prijavu DZ Odžak da su zaprimili pacijenta I.M. rođen 1949. godine iz Odžaka koji je pokušao samoubojstvo tako što je popio kiselinu. Po prijavi postupili policijski službenici PS Odžak koji su potvrdili točnost prijave i osigurali lice mjesta. Očevid urađen od strane policijskih službenika SKP-a.

  Dana 18.05.2024. godine u 12,50 sati PS Orašje zaprimila je prijavu od strane M.Ž. rođen 1961.godine iz Kostrča da ima problema sa svojim bratom I.Ž. rođen 1956. godine iz Kostrča. Po prijavi postupili policijski službenici PS Orašje koji su sa istima obavili razgovor i I.Ž. upozorili na ponašanje i evidentirali u evidenciju upozorenih osoba te o istom sačinili službenu zabilješku.

  Dana 18.05.2024. godine u 23,25 sati PS Odžak je zaprimila prijavu od strane I.T. iz Gornje Dubice koji je prijavio galamu i preglasnu glazbu na vikendici koja se nalazi pored njegove kuće u vlasništvu M.S. iz Gornje Dubice. Po prijavi postupili policijski službenici PS Odžak koji su o istom sačinili službenu zabilješku.

  Dana 19.05.2024. godine u 11,20 sati PS Odžak zaprimila je prijavu Z.O. iz Modriče koji je prijavio B.K. iz Odžaka da ga putem društvenih mreža vrijeđa. Po prijavi postupili policijski službenici PS Odžak i o istom sačinili službenu zabilješku.

  GLASNOGOVORNIK
  Miroslav Džebić

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti