Više

  Pregled sigurnosnih događaja za period 13.12.-20.12.2021. godine

  Najčitanije

  Tijekom proteklog tjedna na području nadležnosti Uprave policije Ministarstva unutarnjih poslova Županije Posavske evidentirani su sljedeći događaji:

  KRIMINALITET

  Evidentirane su četiri prijave počinjenja pet kaznenih djela.

  Dana 14. prosinca 2021. godine oko 13,35 sati PS Odžak je zaprimila prijavu kojom pedeset jednogodišnja D.M. iz Modriče prijavljuje da joj je iz vozila otuđen mobilni telefon marke Samsung i sumnja da je mobitel otuđila nepoznata ženska osoba koju je dovezla iz Modriče na područje Odžaka. Policijski službenici su operativnim radom došli do saznanja da je nepoznata ženska osoba četrdeset petogodišnja D.G. iz Odžaka koja je pozvana u službene prostorije PU Odžak gdje je prilikom kriminalističke obrade priznala krađu mobitela koji je predala njoj nepoznatoj osobi a zbog navodnog duga. Pregledom terena oko zgrade gdje je imenovana D.G. nastanjena pronađena je odbačena futrola u kojoj se mobitel nalazio. Vezano za navedeni događaj policijski službenici će poduzeti sve mjere i radnje u cilju pronalaska mobitela.

  Dana 16. prosinca 2021. godine oko 14,45 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom K.S.N iz Tolise uposlenica drogerije „DM“ koja se nalazi u sklopu TC City centar In prijavljuje da je pregledom snimki nadzornih kamera utvrdila da je nepoznata osoba u vremenu od 13,00 do 14,00 sati s police iz navedene drogerije otuđila raznu kozmetiku i muške čarape vrijednosti ukupne vrijednosti 89,15 KM. Zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno KD „Krađa“ po prijavi je postupila patrolna ophodnja koja će poduzeti daljnje mjere i radnje u skladu sa Zakonom.

  Dana 18. prosinca 2021. godine oko 10,30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom trideset petogodišnji R.P. iz Šamca prijavljuje da je nepoznata osoba ili više njih u razdoblju od 12.12.2021 do trenutka prijave nasilno ušla u kuću njegovog šogora Ž.B. koja se nalazi u mjestu Bazik u ul. Palih branitelja 68, a koji se nalazi na privremenom radu u Njemačkoj. Na mjesto događaja je upućena patrolna ophodnja koja je potvrdila navode prijave i osigurala mjesto događaja do dolaska ekipe za očevide. Izvršenim očevidom je utvrđeno da je nepoznata osoba ili više njih izvršila nasilan ulazak kroz prozor u obiteljsku kuću te postoje osnovi sumnje u počinjenje KD „Teška krađa u pokušaju“.

  Dana 19. prosinca 2021. godine oko 13,30 sati policijski službenici OPP PU Orašje su u Orašju u VIII ulici zaustavili vozilo Fiat Punto bez registarskih oznaka. Kontrolom su utvrdili da vozilom upravlja nepoznata osoba koja kod sebe nije imala dokumente dok su se kao putnici u vozilu nalazili dvadeset osmogodišnji S.K. iz Tuzle i troje djece od 2, 3 i 15 godina. Navedeni su pozvani u prostorije PU Orašje, radi utvrđivanja identiteta vozača, nakon čega se vozač vozilom samovoljno udaljava i bježi a policijski službenici ga prate i pokušavaju zaustaviti uporabom zvučne i svjetlosne signalizacije. Vozač je bježeći cijelo vrijeme ometao i sprječavao policijske službenike da preteknu vozilo te se više puta nepropisno uključio u promet ugrožavajući druge sudionike u prometu. Bježeći od policijskih službenika vozač je skrenuo kod ciglane s magistralne ceste i krenuo njivskom cestom prema mjestu Kostrč da bi u jednom trenutku usporio vozilo i iskočio iz vozila u pokretu te pobjegao preko njiva u šumu dok su u vozilu ostali suvozač imenovani S.K. i djeca. Pregledom vozila utvrđeno je da je vozač dvadeset trogodišnji H.S iz Gradačca te je zbog postojanja osnova sumnje da su počinjena KD „Ugrožavanje javnog prometa opasnom radnjom“ i „Sprječavanje službene osobe u obavljanju službene radnje“ na mjesto događaja izvršen očevid, a o događaju je upoznat nadležni tužitelj Županije Posavske koji je naložio da se djeca u pratnji službenice Centra za socijalni rad prevezu u Bijeljinu u Dom za nezbrinutu djecu.

  JAVNI RED I MIR

  Zabilježene su četiri prijave narušavanja javnog reda i mira i jedna prijava prekršaja iz Zakona o oružju i streljivu Županije Posavske.

  Dana 14. prosinca 2021. godine oko 13,00 sati policijski službenici PU Orašje zatekli su kako neovlašteno prikupljaju dragovoljne prihode bez odobrenja ovlaštenog tijela općine dvadeset četverogodišnju A.L. iz Tuzle, dvadeset jednogodišnjeg T.C iz Tuzle, dvadeset jednogodišnju L.O. iz Tuzle, dvadesetogodišnju A.I. iz Tuzle i dvadesetogodišnju B.T. iz Tuzle kojima su izdali prekršajne naloge zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira Županije Posavske.

  Dana 16. prosinca 2021. godine oko 22,10 sati policijski službenici PU Orašje zatekli su u skitnji trideset trogodišnjeg E.B. iz Brčkog kojem su izdali prekršajni nalog zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira Županije Posavske.

  Dana 17. prosinca 2021. godine oko 01,40 sati PS Odžak je zaprimila prijavu narušavanja javnog reda i mira vikom i galamom u Odžaku ul. Dž. Bijedića. Na mjesto događaja je upućena patrolna ophodnja koja je zatekla trideset četverogodišnjeg E.B. iz Odžaka koji je na naročito drzak način narušavao javni red i mir. Policijski službenici su imenovanog, zbog upornosti u činjenju prekršaja, uhitili i smjestili u prostorije za smještaj uhićenih osoba u PU Odžak.

  Dana 19. prosinca 2021. godine oko 10,30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu narušavanja javnog reda i mira vikom i galamom u Orašju ispred BP Rox. Na mjesto događaja je upućena patrolna ophodnja koja je zatekla pedeset jednogodišnjeg R.S. iz Draganovaca i tridesetogodišnjeg E.F iz Gradačca koji su na naročito drzak način narušili javni red i mir. Imenovanim su u skladu sa Zakonom o prekršajima protiv javnog reda i mira uručeni prekršajni nalozi.

  Dana 19. prosinca 2021. godine oko 21,10 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom je prijavljeno kako je trideset dvogodišnji D.Š. iz Kostrča objavio na društvenoj mreži fotografiju gdje u ruci drži pištolj. Po prijavi su postupili policijski službenici PS Orašje koji su utvrdili da imenovani ne posjeduje dozvolu za držanje i nošenje oružja zbog čega je istom uručen prekršajni nalog u skladu sa Zakonom o oružju i streljivu Županije Posavske. Utvrdili su također i da je imenovanom D.Š. pištolj posudio četrdeset dvogodišnji D.Ž. iz Kostrča kojem je pištolj privremeno oduzet te mu je uručen prekršajni nalog zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o oružju i streljivu Županije Posavske.

  PROMET

  Evidentirano je 11 prijava prometnih nezgoda.

  Dana 13. prosinca 2021. godine oko 10,30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u D. Mahali u Franjevačkoj ulici na parking prostoru Maxi marketa. Na mjesto događaja su upućeni službenici OPP PU Orašje koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da je u nezgodi sudjelovao D.D. iz Tuzle koji je upravljajući teretnim motornim vozilom ostvario kontakt s krovom zgrade u kojoj se nalazi Maxi market. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba.

  Dana 13. prosinca 2021. godine oko 11,15 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Orašju na magistralnoj cesti Orašje-Tuzla u neposrednoj blizini trgovine Tehnomag. Na mjesto događaja su upućeni službenici OPP PU Orašje koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da su u nezgodi sudjelovali G.K. iz Orašja i I.P. iz Jenjića koji su u trenutku nezgode upravljali putničkim motornim vozilima. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba.

  Dana 14. prosinca 2021. godine oko 12,15 sati PS Odžak je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Odžaku u ulici. M. Tita ispred TC Yimor, a u kojoj su sudjelovali S.O. i A.B. obojica iz Odžaka koji su u trenutku nezgode upravljali putničkim motornim vozilima. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba u kojoj su sudionici razmijenili osobne podatke i popunili obrazac Europskog izvješća o prometnoj nezgodi, te im je izdana Potvrda o prijavi događaja.

  Dana 15. prosinca 2021. godine oko 11,45 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Orašju na magistralnoj cesti Orašje-Tuzla u kojoj je jedna osoba ozlijeđena. Na mjesto događaja su upućeni službenici OPP PU Orašje koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da je u nezgodi sudjelovali E.O. iz Tuzle koji su u trenutku nezgode upravljao teretnim motornim vozilom. U nezgodi je imenovani vozač zadobio lake tjelesne ozljede konstatirane od strane dežurnog liječnika ŽB Orašje dok je na vozilu nastupila materijalna šteta.

  Dana 15. prosinca 2021. godine oko 18,00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Orašju na BP AGS, a u kojoj su sudjelovali M.Ž. iz D. Mahale i M.Z. iz Orašja koji su u trenutku nezgode upravljali putničkim motornim vozilima. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba u kojoj su sudionici razmijenili osobne podatke i popunili obrazac Europskog izvješća o prometnoj nezgodi, te im je izdana Potvrda o prijavi događaja.

  Dana 17. prosinca 2021. godine oko 07,30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Orašju na GP Orašje, a u kojoj su sudjelovali A.H. i D.B. obojica iz Srebrenika koji su u trenutku nezgode upravljali teretnim motornim vozilima. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba u kojoj su sudionici razmijenili osobne podatke i popunili obrazac Europskog izvješća o prometnoj nezgodi, te im je izdana Potvrda o prijavi događaja.

  Dana 17. prosinca 2021. godine oko 18,00 sati PS Odžak je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Odžaku na parking prostoru kod gradske džamije, a u kojoj su sudjelovali A.G. iz Bazika i S.H. iz Odžaka koji su u trenutku nezgode upravljali putničkim motornim vozilima. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba u kojoj su sudionici razmijenili osobne podatke i popunili obrazac Europskog izvješća o prometnoj nezgodi, te im je izdana Potvrda o prijavi događaja.

  Dana 18. prosinca 2021. godine oko 19,45 sati PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila na lokalnoj cesti između Domaljevca i Brvnika. Na mjesto događaja su upućeni službenici OPP PU Orašje koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da je u nezgodi sudjelovao M.K. iz Njemačke koji je u trenutku nezgode upravljao putničkim motornim vozilom. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba.

  Dana 19. prosinca 2021. godine oko 12,35 sati PS Odžak je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Odžaku na autocesti, a u kojoj je sudjelovao M.Ž. iz Ilidže koji je u trenutku nezgode upravljao putničkim motornim vozilom. U nezgodi je nastupila materijalna šteta na zaštitnoj ogradi autoceste kao i na vozilu bez ozlijeđenih osoba.

  Dana 19. prosinca 2021. godine oko 23,25 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u D. Mahali u ul. Kraljice Katarine kod kbr 15. Na mjesto događaja su upućeni službenici OPP PU Orašje koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da je nepoznati vozač s nepoznatim vozilom ostvario kontakt s parkiranim putničkim motornim vozilom vlasništvo N.Đ. iz D. Mahale. U nezgodi je na vozilu nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba.

  Dana 20. prosinca 2021. godine oko 01,45 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Ugljari kod kbr 251. Na mjesto događaja su upućeni službenici OPP PU Orašje koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da je u nezgodi sudjelovao D.Š. iz Kostrča koji je u trenutku nezgode upravljao putničkim motornim vozilom. U nezgodi je imenovani zadobio teške tjelesne ozljede konstatirane od dežurnog liječnika ŽB Orašje dok je na vozilu, stupu i kameri video analitičkog sustava „Renata“ nastupila materijalna šteta.

  Tijekom proteklog tjedna policijski službenici su kontrolirali 684 vozila i vozača, uručili su 150 prekršajnih naloga, 26 obavijesti o učinjenom prekršaju zbog nedopuštenog parkiranja te 1 zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka. Iz prometa su isključili 5 vozila i 6 vozača od kojih su jednog zbog upravljanja u alkoholiziranom stanju zadržali u prostorijama za zadržavanje do istrežnjenja.

  OSTALI DOGAĐAJI

  Zabilježeno je šest prijava ostalih događaja.

  Dana 14. prosinca 2021. godine oko 14,00 sati policijski službenici PS Odžak su uz Potvrdu o privremenom oduzimanju predmeta oduzeli zračnu pušku od malodobnika uz nazočnost službenice Centra za socijalni rad općine Odžak.

  Dana 14. prosinca 2021. godine u vremenu od 19,00 do 22,15 sati policijski službenici PS Odžak su pružali asistenciju djelatnicima DZ Odžak u pratnji psihički bolesne osobe iz Odžaka do ŽB Orašje.

  Dana 15. prosinca 2021. godine oko 13,05 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom D.Ž. iz D. Mahale prijavljuje kako M.B. iz D. Mahale pravi probleme. Na mjesto događaja je upućena patrolna ophodnja koja je potvrdila navode prijave te je obavila obavijesni razgovor s imenovanim M.B. nakon čega su istog upozorili zbog ne primjerenog ponašanja.

  Dana 15. prosinca 2021. Godine policijski službenici PU Odžak na području Gradačca su postupajući po nalogu suca Općinskog suda u Orašju, zajedno s policijskim službenici PU Gradačac, izvršili pretragu dvadeset petogodišnjeg A.D. iz Gradačca i dvadeset šestogodišnjeg S.H. iz Zelinje Donje, općina Gradačac kao i objekata i vozila koje koriste. Pretragom su pronađeni predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa zlouporabama opojnih droga te su imenovani A.D. i S.H. uhićeni i smješteni u prostorije za smještaj uhićenih osoba u PU Odžak gdje će nad istima biti provedena kriminalistička obrada. Dana 16. prosinca 2021. godine je imenovanom A.D. nadležni tužitelj Županije Posavske produžio mjeru zadržavanja za još 24 sata.

  Dana 15. prosinca 2021. godine oko 19,00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom M.V. iz Tolise prijavljuje kako ima problema sa J.O. iz Tolise. Na mjesto događaja je upućena patrolna ophodnja koja je potvrdila navode prijave te je obavila obavijesni razgovor s imenovanim J.O nakon čega su istog upozorili zbog ne primjerenog ponašanja.

  Dana 16. prosinca 2021. godine oko 09,35 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom A.B. iz Modriče prijavljuje prijetnje od svog bivšeg kolege N.Z. iz Tuzle. Po prijavi je postupila patrolna ophodnja kao i dežurni istražitelj OKP PU Orašje koji su obavili obavijesne razgovore s imenovanim nakon čega su N.Z. upozorili zbog ne primjerenog ponašanja.

  Tijekom proteklog tjedna policijski službenici su legitimirali 45 nepoznatih osoba te su izvršili 2 pratnje i 5 osiguranja javnih okupljanja.

  Policijski službenici su u sklopu svojih aktivnosti, a u vezi s pandemijom koronavirusa, izvršili 248 nadzora nad osobama koje se nalaze u samoizolaciji po rješenju sanitarnog inspektora Uprave za inspekcijske poslove Županije Posavske. Nadzorom je utvrđeno da su se sve nadzirane osobe pridržavale mjera i nisu kršile odredbe Rješenja o samoizolaciji.

  Izvršili su i 184 obilaska ugostiteljskih objekata s ciljem utvrđivanja prekoračenja djelatnog vremena, a u skladu s Zapovijedima kriznog stožera Županije Posavske. Obilaskom i nadzorom nisu zabilježili prekoračenja djelatnog vremena ugostiteljskih objekata.

  Na koncu tijekom analiziranog perioda zaprimljeno je 26 prijava sigurnosnih događaja te je provedeno 14 aktivnosti povodom pandemije koronavirusa.

  GLASNOGOVORNIK
  Zdenko Ćubel

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti