Više

  Pregled sigurnosnih događaja za period 13.6.-19.6.2022. godine

  Najčitanije

  Tijekom proteklog tjedna na području nadležnosti Uprave policije Ministarstva unutarnjih poslova Županije Posavske evidentirani su sljedeći događaji:

  KRIMINALITET

  Evidentirane su četiri prijave počinjenja kaznenih djela.

  Dana 13. lipnja 2022. godine oko 13,15 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom šezdeset jednogodišnji A.K. iz Orašja prijavljuje da je tijekom dana nepoznata osoba ili više njih otuđila službeni pečat iz ordinacije koju prijavitelj koristi a koja se nalazi u zgradi Doma zdravlja u Orašju. Po prijavi je postupila patrolna koja je potvrdila navode prijave te osigurala mjesto događaja do dolaska službenika kriminalističke policije PU Orašje koji su poduzeli mjere i radnje zbog postojanja osnova sumnje u počinjenje KD „Krađa“.

  Dana 16. lipnja 2022. godine oko 07,58 sati PS Odžak je zaprimila prijavu kojom sedamdeset šestogodišnji M.Č. iz D. Dubice prijavljuje da je izvršena provala u garažu koja je u njegovom vlasništvu. Na mjesto događaja je upućena patrolna ophodnja koja je potvrdila navode prijave i osigurala mjesto događaja do dolaska dežurnog istražitelja i krim. tehničara koji su izvršili očevid. Očevidom je utvrđeno da je nepoznata osoba ili više njih u razdoblju od 14.06. pa do 15.06.2022 godine do 21,00 sati izvršila KD „Teška krađa“ na način da je provalila u garažu koja se nalazi u D. Dubici u vlasništvu imenovanog iz koje je otuđila motornu pilu, trimer, bušilicu, brusilicu i škare za orezivanje voća.

  Dana 18. lipnja 2022. godine oko 09,40 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom četrdest devetogodišnji R.N. iz Orašja prijavljuje prijetnje upućene putem aplikacije Whatsapp od strane trideset jednogodišnjeg E.N. iz Orašja gdje postoje osnovi sumnje u počinjenje KD „Ugrožavanje sigurnosti“. Po prijavi postupio dežurni istražitelj krim. policije koji je poduzeo sve potrebite radnje u skladu sa Zakonom.

  Dana 19. lipnja 2022. godine oko 20,00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom sedamnaestogodišnja M.M. iz Matića prijavljuje da je tijekom dana u vremenu od 17,15 do 18,00 sati na gradskom stadionu Goal u Orašju nepoznata osoba ili više njih otuđila mobitel Samsung vrijednosti oko 600 KM. Po prijavi je postupio dežurni službenika kriminalističke policije PU Orašje koji je poduzelo mjere i radnje zbog postojanja osnova sumnje u počinjenje KD „Krađa“.

  JAVNI RED I MIR

  Zabilježene su četiri prijave narušavanja javnog reda i mira.

  Dana 13. lipnja 2022. godine oko 12,51 sati službenici PS Odžak su u Odžaku u ul. Bratstva i jedinstva u prosjačenju zatekli trideset devetogodišnju D.S. iz Odžaka. Protiv imenovane će biti poduzete mjere i radnje u skladu sa Zakonom o prekršajima protiv javnog reda i mira Županije Posavske.

  Dana 13. lipnja 2022. godine oko 13,22 sati prilikom kontrole cestovnog prometa u Odžaku u ul. M. Miletića javni red i mir vrijeđanjem i omalovažavanjem policijskih službenika je narušio pedeset sedmogodišnji I.A. iz Odžaka. Protiv imenovanog će biti proveden prekršajni postupak u skladu sa Zakonom o prekršajima protiv javnog reda i mira Županije Posavske.

  Dana 15. lipnja 2022. godine oko 23,30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom dvadeset petogodišnji M.D. iz Tolise prijavljuje da je na njega fizički nasrnuo dvadeset dvogodišnji L.O. iz Tolise. Na mjesto događaja je upućena patrolna ophodnja koja je potvrdila navode prijave i utvrdila da je imenovani L.O. narušio javni red i mir sudjelovanjem u tuči zbog čega će protiv istog biti proveden prekršajni postupak u skladu sa Zakonom o prekršajima protiv javnog reda i mir Županije Posavske.

  Dana 16. lipnja 2022. godine oko 22,10 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom sedamdeset sedmogodišnja L.L. iz D. Mahale prijavljuje da ima problema sa pedeset sedmogodišnjim M.B. iz D. Mahale. Na mjesto događaja je upućena patrolna ophodnja koja je potvrdila navode prijave i utvrdila da je imenovani M.B. narušio javni red i mir naročito drskim ponašanjem zbog čega će protiv istog biti proveden prekršajni postupak u skladu sa Zakonom o prekršajima protiv javnog reda i mir Županije Posavske.

  PROMET

  Evidentirano je sedam prijava prometnih nezgoda.

  Dana 15. lipnja 2022. godine oko 11,29 sati PS Odžak je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Novom Gradu. Na mjesto događaja su upućeni službenici prometne policije PU Odžak koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da su u nezgodi sudjelovali S.P. iz Novog Grada i M.R. iz Gornjeg Svilaja koji su u trenutku nezgode upravljali osobnim vozilima. U nezgodi je na vozilima nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba.
  Dana 17. lipnja 2022. godine oko 11,50 sati PS Odžak je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Odžaku u ul. R. Porobića. Na mjesto događaja su upućeni službenici prometne policije PU Odžak koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da su u nezgodi sudjelovali N.P. iz Odžaka koji je u trenutku nezgode upravljao teretnim vozilom i M.T. iz Odžaka koja je u trenutku nezgode upravljala osobnim vozilom. U nezgodi je na vozilima nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba.

  Dana 17. lipnja 2022. godine oko 14,15 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Kostrču kod kbr 64. Na mjesto događaja su upućeni službenici prometne policije PU Orašje koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da su u nezgodi sudjelovali I.F. iz Boka i A.K. iz Kostrča koji su u trenutku nezgode upravljali osobnim vozilima. U nezgodi je na vozilima nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba.

  Dana 17. lipnja 2022. godine oko 21,00 sati PS Odžak je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila na autocesti Vc. Na mjesto događaja su upućeni službenici prometne policije PU Odžak koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da je u nezgodi sudjelovao P.P. državljanin Mađarske koji je upravljajući osobnim vozilom ostvario kontakt s srnom. U nezgodi je na vozilu nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba.

  Dana 17. lipnja 2022. godine oko 05,00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Tolisi na parking prostoru svečane dvorane Dvor i u kojoj su sudjelovali I.Ž. nastanjen u SR Njemačkoj koji je u trenutku nezgode upravljao putničkim motornim vozilom i parkirano putničko motorno vozilo vl. J.V. iz D. Mahale. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba u kojoj su sudionici razmijenili osobne podatke i popunili obrazac Europskog izvješća o prometnoj nezgodi, te im je izdana Potvrda o prijavi događaja.

  Dana 18. lipnja 2022. godine oko 19,00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u D. Mahali i u kojoj su sudjelovali Ž.F. iz D. Mahale koji je u trenutku nezgode upravljao motociklom i N.Đ. iz D. Mahale koji je u trenutku nezgode upravljao osobnim vozilom. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba u kojoj su sudionici razmijenili osobne podatke i popunili obrazac Europskog izvješća o prometnoj nezgodi, te im je izdana Potvrda o prijavi događaja.

  Dana 19. lipnja 2022. godine oko 07,55 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila na lokalnoj cesti Orašje-Kostrč-Matići. Na mjesto događaja su upućeni službenici prometne policije PU Orašje koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da je u nezgodi sudjelovao F.M. iz Matića koji je u trenutku nezgode upravljao osobnim vozilom. U nezgodi je na vozilima nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba.

  Tijekom proteklog tjedna policijski službenici su kontrolirali 563 vozila i vozača. Uručili su 146 prekršajnih naloga i 13 obavijest o učinjenom prekršaju zbog nedopuštenog parkiranja. Iz prometa su isključili po 3 vozila i vozača.

  OSTALI DOGAĐAJI

  Zabilježeno je pet prijava ostalih događaja.

  Dana 14. lipnja 2022. godine oko 09,30 sati PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu kojom B.M. iz Grebnica prijavljuje kako ima problema s K.M. iz Grebnica. Po prijavi postupila patrolna ophodnja koja je s navedenim obavila obavijesne razgovore o čemu je sastavila službenu zabilješku.

  Dana 14. lipnja 2022. godine oko 10,30 sati policijski službenici PS Domaljevac-Šamac su operativnim radom na terenu u Grebnicama pronašli trideset trogodišnjeg G.K. iz Grebnica koji je nakon pronalaska predan službenicima kriminalističke policije PU Orašje.
  Dana 14. lipnja 2022. godine oko 11,30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom M.H. iz Orašja prijavljuje da je pronašao beživotno tijelo D.B. u njegovoj obiteljskoj kući u Orašju. Na mjesto događaja je upućena patrolna ophodnja koja je potvrdila navode prijave i osigurala mjesto događaja do dolaska dežurnog liječnika-mrtvozornika DZ Orašje koji je pregledao tijelo te se nije mogao izjasniti na koji način je smrt nastupila nakon čega su na mjesto događaja upućeni i dežurni istražitelj i krim. tehničar koji su izvršili očevid a tijelo preminulog D.B. je vozilom pogrebnog poduzeća prevezeno na Odjel patologije ŽB Orašje. Istog dana u vremenu od 19,10 do 20,00 sati, temeljem naloga dežurnog tužitelja Županije Posavske, liječnik-patolog je izvršio pregled tijela te je utvrdio da je smrt nastupila prirodnim putem.

  Dana 17. lipnja 2022. godine oko 14,10 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom A.I. iz Orašja prijavljuje kako ima problema sa svojim bratom M.I. iz Orašja. Po prijavi postupila patrolna ophodnja koja je s navedenim obavila obavijesne razgovore nakon čega ih je upozorila zbog ne primjerenog ponašanja.

  Dana 18. lipnja 2022. godine oko 20,45 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom M.C. iz Ugljare prijavljuje kako ima problema sa svojom susjedom L.B. iz Ugljare. Po prijavi postupila patrolna ophodnja koja je s navedenim obavila obavijesne razgovore nakon čega ih je upozorila zbog ne primjerenog ponašanja.

  Tijekom proteklog tjedna policijski službenici su legitimirali 33 nepoznate osobe te su izvršili 2 pratnje i 2 osiguranje javnih okupljanja.

  Policijski službenici su u sklopu svojih aktivnosti, a u vezi s pandemijom koronavirusa, izvršili 196 obilazaka ugostiteljskih objekata s ciljem utvrđivanja prekoračenja djelatnog vremena, a u skladu sa Zapovijedima kriznog stožera Županije Posavske. Obilaskom i nadzorom su evidentirali prekoračenja djelatnog vremena jednog ugostiteljskog objekata o čemu su službenom zabilješkom obavijestili Upravu za inspekcijske poslove Županije Posavske.

  Na koncu tijekom analiziranog perioda zaprimljeno je 20 prijava sigurnosnih događaja te je provedeno 7 aktivnosti povodom pandemije koronavirusa.


  GLASNOGOVORNIK
  Zdenko Ćubel

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti