Više

  Pregled sigurnosnih događaja za period 14.11.-20.11.2022. godine

  Najčitanije

  Tijekom proteklog tjedna na području nadležnosti Uprave policije Ministarstva unutarnjih poslova Županije Posavske evidentirani su sljedeći događaji:

  KRIMINALITET

  Evidentirane su tri prijave počinjenja kaznenih djela.

  Dana 15. studenog 2022. godine oko 22,25 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom ženska osoba prijavljuje da ima problema sa svojim suprugom koji je u vidno alkoholiziranom stanju. Na mjesto događaja je upućena patrolna ophodnja koja je potvrdila navode prijave i zbog postojanja osnova sumnje da je počinio KD „Nasilje u obitelji“ uhitila supruga koji je nakon uhićenja smješten u prostorije za smještaj uhićenih osoba u PU Orašja. O događaju su je upoznati nadležni tužitelj Županije Posavske i sudac Općinskog suda u Orašju, te će nad uhićenim biti provedeno kriminalističko istraživanje.

  Dana 19. studenog 2022. godine oko 21,25 sati PS Odžak je zaprimila prijavu tuče ispred sportske dvorane u Odžaku. Na mjesto događaja je upućena patrolna ophodnja koja je potvrdila navode prijave i utvrdila da je pedeset jednogodišnji E.G. iz Šamca fizički nasrnuo na šezdeset četverogodišnjeg B.B. iz Potočana od čega je isti zadobio tjelesne ozljede za koje je dežurni liječnik ŽB Orašje konstatirao da se radi o lakim tjelesnim ozljedama. Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio KD „Laka tjelesne ozljeda“ protiv E.G. će biti poduzete zakonom predviđene mjere i radnje.

  Dana 20. studenog 2022. godine oko 01,55 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom dvadeset devetogodišnji M.M. iz Domaljevca prijavljuje da su ga u kuglani u Oštroj Luci fizički napale njemu nepoznate osobe. Imenovani je zatražio liječničku pomoć gdje je dežurni liječnik DZ Orašja utvrdio da je isti zadobio lake tjelesne ozljede. Zbog postojanja osnova sumnje u počinjenje KD „Laka tjelesna ozljeda“ policijski službenici PS Orašje će poduzeti daljnje mjere i radnje.

  JAVNI RED I MIR

  Zabilježene su tri prijave narušavanja javnog reda i mira.

  Dana 17. studenog 2022. godine oko 15,30 sati policijski službenici prometne policije PU Odžak su u Odžaku u ulici R. Porobića postupajući po prijavi prometne nezgode utvrdili da je dvadeset trogodišnji M.K. iz Odžaka na javnom mjestu bez povodca i zaštitnih sredstava držao psa. Imenovanom je uručen prekršajni nalog u skladu sa Zakonom o prekršajima protiv javnog reda i mira Županije Posavske.

  Dana 18. studenog 2022. godine oko 00,00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom četrdeset četverogodišnji M.J. policijski službenik uposlen na GP Orašje prijavljuje narušavanje JRiM od strane pedeset petogodišnjeg M.L. iz Bijeljine. Na mjesto događaja upućena patrolna ophodnja koja je potvrdila navode prijave te će protiv M.L. provesti prekršajni postupak u skladu sa Zakonom o prekršajima protiv javnog reda i mira Županije Posavske.

  Dana 20. studenog 2022. godine oko 21,00 sati PS Odžak je zaprimila prijavu da nepoznati muškarac na odbojkaškoj utakmici u sportskoj dvorani u Odžaku pravi probleme. Na mjesto događaja upućena patrolna ophodnja koja je potvrdila navode prijave i utvrdila da je javni red i mir naročito drskim ponašanjem narušio pedeset jednogodišnji E.G. iz Šamca kojemu je uručen prekršajni nalog skladu sa Zakonom o prekršajima protiv javnog reda i mira Županije Posavske.

  PROMET

  Evidentirano je pet prijava prometnih nezgoda.

  Dana 14. studenog 2022. godine oko 16,50 sati PS Odžak je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Novom Selu gdje je jedna osoba ozlijeđena. Na mjesto događaja su upućeni službenici prometne policije PU Odžak koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da su u nezgodi sudjelovali D.J. iz Gornje Dubice koji je u trenutku nezgode upravljao osobnim vozilom i D.A. iz Novog Sela koji je u trenutku nezgode upravljao biciklom i koji je zbog zadobivenih ozljeda prevezen u DZ Odžak gdje mu je ukazana liječnička pomoć nakon čega je vozilom hitne pomoći prevezen u ŽB Orašje gdje je od strane dežurnog liječnika konstatirano da je kod D.A. nastupila smrt. Na mjestu događaja je od strane kriminalističkog istražitelja i tehničara izvršen očevid kojim je rukovodio dežurni tužitelj Županije Posavske. Dana 15. studenog u vremenu od 18,00 do 21,00 sati kriminalistički istražitelj i tehničar su nazočili obdukciji tijela smrtno stradalog u prometnoj nezgodi koju je obavio liječnik na odjelu patologije ŽB Orašje.

  Dana 15. studenog 2022. godine oko 08,30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila istog dana oko 08,00 sati u Orašju na parking prostoru poduzeća Tronex, a u kojoj su sudjelovali K.V. iz Matića i Ž.Ž. iz Kopanica koji su u trenutku nezgode upravljali osobnim vozilima. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba u kojoj su sudionice razmijenile osobne podatke i popunile obrazac Europskog izvješća o prometnoj nezgodi, te im je izdana Potvrda o prijavi događaja.

  Dana 15. studenog 2022. godine oko 11,45 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Orašju u VIII ulici na parking prostoru TC Bingo. Na mjesto događaja su upućeni službenici prometne policije PU Orašje koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da su u nezgodi sudjelovali nepoznati vozač s nepoznatim vozilom koji je ostvario kontakt s parkiranim osobnim vozilom vlasništvo R.B. iz Donje Mahale. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba, a policijski službenici će poduzeti mjere i radnje na pronalasku nepoznatog vozača i vozila.

  Dana 17. studenog 2022. godine oko 15,30 sati PS Odžak je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Odžaku u ul. R. Porobića. Na mjesto događaja su upućeni službenici prometne policije PU Odžak koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da je vozaču osobnog vozila I.P. iz Odžaka dok je upravljao vozilom na cestu istrčao pas, koje je bez nadzora držao M.K. iz Odžaka, i ostvario kontakt s vozilom kojom prigodom je na vozilu nastupila materijalna šteta.

  Dana 20. studenog 2022. godine oko 15,40 sati PS Odžak je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila na naplatnim kućicama na autocesti u Donjem Svilaju. Na mjesto događaja su upućeni službenici prometne policije PU Odžak koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da je u nezgodi sudjelovao I.O. koji je u trenutku nezgode upravljao osobnim vozilom. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba.

  Tijekom proteklog tjedna policijski službenici su kontrolirali 360 vozila i vozača. Uručili su 100 prekršajnih naloga, 18 obavijest o učinjenom prekršaju zbog nedopuštenog parkiranja te su podnijeli 1 zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka. Iz prometa su isključili 4 vozila i 5 vozača.

  OSTALI DOGAĐAJI

  Zabilježeno je šest prijava ostalih događaja.

  Dana 14. studenog 2022. godine u vremenu od 13,20 do 14,15 sati u Novom Gradu, općina Odžak službenici kriminalističke policije PU Odžak su, temeljem naloga Općinskog suda u Orašju, izvršili pretragu obiteljske kuće i pomoćnih objekata koju koristi S.K. iz Novog Grada. Pretragom nisu pronađeni traženi predmeti.

  Dana 17. studenog 2022. godine u vremenu od 09,00 do 14,00 sati policijski službenici PU Odžak su vršili pratnju sudionika hoda mira Srebrenica-Odžak-Vukovar.

  Dana 17. studenog 2022. godine oko 22,35 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojoj P.G. iz Boka prijavljuje da ima problema sa sudjedom M.A. iz Boka. Na mjesto događaja je upućena patrolna ophodnja koja je obavila obavijesne razgovore s imenovanim nakon čega je M.A. upozorila zbog ne primjerenog ponašanja.

  Dana 20. studenog 2022. godine u vremenu od 09,00 do 10,00 sati policijski službenici PS Orašje su zajedno s lovočuvarem izvršili inspekcijski nadzor na lovnom sekcijom u Vidovicama.

  Dana 18. studenog 2022. godine oko 11,25 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojoj S.P. ravnateljica Centra za kulture Orašje prijavljuje da ima problema s A.F. iz Orašja. Na mjesto događaja je upućena patrolna ophodnja koja je obavila obavijesne razgovore s imenovanim nakon čega je A.F. upozorila zbog ne primjerenog ponašanja.

  Dana 20. studenog 2022. godine oko 19,12 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojoj Đ.A iz Oštre Luke prijavljuje da ima problema s P.K. iz Oštre Luke. Na mjesto događaja je upućena patrolna ophodnja koja je obavila obavijesne razgovore s imenovanim nakon čega je P.K. upozorila zbog ne primjerenog ponašanja.

  Dana 20. studenog 2022. godine oko 19,15 sati, temeljem operativnih saznanja, policijski službenici PU Odžak su na ulazu u Odžak zaustavili 4 osobna vozila kojima su upravljali A.P. iz Živinica, DD iz Tuzle, E.V. iz Tuzle i J.M. iz Tuzle. Navedeni su prevozili 15 stranih državljana koji kod sebe nisu imali osobne dokumente koji su zajedno s vozačima pozvani u PU Odžak. O događaju su upoznati službenici kriminalističke policije te su o događaju obavijestili dežurnog tužitelja Tužiteljstva BiH koji je naložio da se s događajem upoznaju službenici Službe za strance kao i da se protiv vozača neće poduzimati mjere i radnje zbog ne postojanja elemenata kaznenog djela. O događaju su upoznati službenici Ureda za strance Orašje koji su naložili da se migranti puste i upute u Sarajevo u prihvatilište za migrante.

  Tijekom proteklog tjedna policijski službenici su legitimirali 19 nepoznatih osoba te su izvršili 3 pratnje, 4 osiguranja javnih okupljanja, 3 asistencije djelatnicima auto-moto kluba u kontroli i ispravnosti osobnih vozila i njihovoj spremnosti za zimske uvjete i 1 asistenciju djelatnicima DZ Odžak u pratnji psihički oboljele osobe u ŽB Orašje, a potom u SKC Tuzla.

  Policijski službenici su u sklopu svojih aktivnosti, a u vezi s pandemijom koronavirusa izvršili 193 obilaska ugostiteljskih objekata s ciljem utvrđivanja prekoračenja djelatnog vremena, a u skladu sa Zapovijedima kriznog stožera Županije Posavske. Obilaskom i nadzorom nisu evidentirali prekoračenja djelatnog vremena ugostiteljskih objekata.

  Na koncu tijekom analiziranog perioda zaprimljeno je 17 prijava sigurnosnih događaja te je provedeno 7 aktivnosti povodom pandemije koronavirusa.

  GLASNOGOVORNIK
  Zdenko Ćubel

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti