Više

  Pregled sigurnosnih događaja za period 14.3.-20.3.2022. godine

  Najčitanije

  Tijekom proteklog tjedna na području nadležnosti Uprave policije Ministarstva unutarnjih poslova Županije Posavske evidentirani su sljedeći događaji:

  KRIMINALITET

  Evidentirane su četiri prijave počinjenja kaznenih djela.

  Dana 14. ožujka 2022. godine oko 09,30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom S.J. iz D. Mahale prijavljuje da mu je nepoznata osoba ili više njih tijekom protekla 3 mjeseca posjekla 34 stabala različitih debljine i vrste drveta vrijednosti cca 20000 KM na lokalitetu „Nađevci“ u D. Mahali. Po prijavi su postupili dežurni istražitelj i tehničar OKP PU Orašje koji su na mjestu događaja izvršili očevid te poduzeli druge mjere i radnje zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno KD „Šumska krađa“.

  Dana 18. ožujka 2022. godine oko 08,40 sati PS Odžak je zaprimila prijavu kojom J.K. odgovorna osoba u JP Ceste d.d. Mostar, ispostava Odžak prijavljuje da na dijelu magistralne ceste M 14.1 Odžak-Brod u mjestu N. Grad nedostaje veći broj prometnih znakova. Na mjesto događaja su upućeni dežurni istražitelj i krim. tehničar koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da je tijekom noći 17/18.03.2022 godine nepoznata osoba ili više njih škarama za metal izvršila sječu 4 stupa na kojima su se nalazili prometni znakovi čime postoje osnovi sumnje u počinjenje KD „Krađa“ te će policijski službenici nastaviti s poduzimanjem mjera i radnji u vezi navedenog kaznenog djela.

  Dana 18. ožujka 2022. godine službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a Županije Posavske su, temeljem naloga suca Općinskog suda u Orašju, izvršili pretragu obiteljske kuće i pripadajućih objekata koje koristi trideset četverogodišnji Đ.N. iz Boka. Pretragom su pronađeni traženi predmeti, a koji se mogu dovesti u vezu sa zlouporabama opojnih droga. Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio KD „Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga“ nad imenovanim je provedena kriminalistička obrada te će biti poduzete druge mjere i radnje u skladu sa Zakonom.

  Dana 19. ožujka 2022. godine oko 13,50 sati PS Odžak je zaprimila prijavu kojom trideset devetogodišnjak iz Odžaka prijavljuje da ga je njegov malodobni sin verbalno uznemiravao zatim i tjelesno napao u njihovoj obiteljskoj kući. Na mjesto događaja je upućena patrolna ophodnja koja je potvrdila navode prijave te je malodobnika pozvala u službene prostorije PU Odžak gdje je oko 17,00 sati, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio KD „Nasilje u obitelji“, uhićen i smješten u prostorije za smještaj uhićenih osoba.

  JAVNI RED I MIR

  Zabilježene su tri prijave narušavanja javnog reda i mira.

  Dana 16. ožujka 2022. godine oko 10,00 sati PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu kojom P.M. iz Domaljevca prijavljuje da je šezdeset dvogodišnji A.P. iz Domaljevca zapriječio cestu koja vodi pored njegove kuće prema njivama zv. „Neđevci“. Na mjesto događaja upućena patrolna ophodnja koja je potvrdila navode prijave te je imenovanog A.P. zbog upornosti u činjenju prekršaja uhitila nakon čega je smješten u prostorije za smještaj uhićenih osoba u PU Orašje. Imenovanom A.P. je zbog naročito drskog ponašanja i vrijeđanja i omalovažavanja policijskih službenika uručen prekršajni nalog u skladu sa Zakonom o prekršajima protiv javnog reda i mira Županije Posavske.

  Dana 16. ožujka 2022. godine oko 10,40 sati policijske službenike prometne policije PU Odžak je, prilikom kontrole prometa u Odžaku na pristupnoj cesti autoceste A1, vrijeđao i omalovažavao trideset sedmogodišnji S.J. iz Vranjaka, općina Modriča kojemu je uručen prekršajni nalog u skladu sa Zakonom o prekršajima protiv javnog reda i mira Županije Posavske.

  Dana 16. ožujka 2022. godine oko 11,00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom L.Ž. iz Kostrča prijavljuje narušavanje javnog reda i mira na način da je pedeset četverogodišnja A.K. iz Kostrča vrijeđala njezinu malodobnu kćer. Po prijavi je postupila patrolna ophodnja koja je sa navedenim obavila obavijesne razgovore i potvrdila navode prijave te je imenovanoj A.K. zbog naročito drskog ponašanja uručila prekršajni nalog u skladu sa Zakonom o prekršajima protiv javnog reda i mira Županije Posavske.

  PROMET

  Evidentirane su tri prijave prometne nezgode.

  Dana 14. ožujka 2022. godine oko 14,40 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Odžaku u ul. R. Porobića i u kojoj su sudjelovali I.B iz D.Mahale koja upravljajući putničkim motornim vozilom ostvarila kontakt s parkiranim putničkim motornim vozilom vl. M.N. iz Tolise. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba u kojoj su sudionici razmijenili osobne podatke i popunili obrazac Europskog izvješća o prometnoj nezgodi, te im je izdana Potvrda o prijavi događaja.

  Dana 17. ožujka 2022. godine oko 16,35 sati PS Odžak je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Odžaku na križanju ulica Brodska i Dž. Bijedića. Na mjesto događaja su upućeni službenici prometne policije PU Odžak koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da je u nezgodi sudjelovao A.H. iz Odžaka koji je u trenutku nezgode upravljao biciklom i nepoznati vozač s nepoznatim vozilom. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba te su policijski službenici poduzeli mjere i radnje na pronalasku nepoznatog vozila i vozača.

  Dana 18. ožujka 2022. godine oko 12,00 sati PS Odžak je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila na GP Svilaj. Na mjesto događaja su upućeni službenici prometne policije PU Odžak koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da je u nezgodi sudjelovao V.N. iz Doboj-Istoka koji je u trenutku nezgode upravljao teretnim motornim vozilom. U nezgodi je nastupila materijalna šteta na imovini GP-a i na vozilu dok ozlijeđenih osoba nije bilo.

  Tijekom proteklog tjedna policijski službenici su kontrolirali 713 vozila i vozača. Uručili su 143 prekršajna naloga i 36 obavijest o učinjenom prekršaju zbog nedopuštenog parkiranja. Iz prometa su isključili 7 vozila i 8 vozača od kojih su dva vozača zbog upravljanja vozilom u alkoholiziranom stanju zadržali u prostorijama za zadržavanje do istrežnjenja.

  OSTALI DOGAĐAJI

  Zabilježeno je pet prijava ostalih događaja.

  Dana 14. ožujka 2022. godine oko 14,40 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom V.O. iz Tolise prijavljuje da je na svojoj njivi u Tolisi izorao topovsku granatu s detonatorom težine oko 10 kg koju je donio svojoj kući. O događaju su upoznati djelatnici Civilne zaštite koji će poduzeti daljnje mjere i radnje.

  Dana 14. ožujka 2022. godine oko 15,05 sati PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu požara u mjestu Brvnik. Na mjesto događaja je upućena patrolna ophodnja i djelatnici DVD Domaljevac koji su požar ugasili.

  Dana 14. ožujka 2022. godine oko 21,50 sati PS Orašje je zaprimila prijavu požara na obiteljskoj kući u Bukovoj Gredi. Na mjesto događaja su upućeni djelatnici DVD Tolisa, DVD D. Mahala i DVD Matići kao i policijski službenici koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da je kuća vl. A.S. iz Obudovca koji je i došao naknadno. Djelatnici nabrojanih DVD su požar ugasili a na mjesto događaja su upućeni i dežurni krim. istražitelj i tehničar te su započeli s očevidom koji će biti nastavljen tijekom sutrašnjeg dana uz nazočnost protupožarnog vještaka.

  Dana 16. ožujka 2022. godine službenici PS Orašje su, postupajući po prijavi M.M. iz D. Mahale od 14. ožujka 2022. godine, pronašli P.Ž. iz D. Mahale s kojim su obavili obavijesni razgovor te su imenovane upozorili zbog neprimjerenog ponašanja.

  Dana 16. ožujka 2022. godine službenici kriminalističke policije PU Odžak su u vremenu od 14,00 do 15,35 sati, temeljem naloga suca Općinskog suda u Orašju, izvršili pretragu obiteljske kuće i pripadajući objekata u Novom Gradu vl. D.R, a koju koristi njegov sin trideset trogodišnji M.R. Pretragom su pronađeni predmeti koji se mogu dovesti u vezu s izvršenjem KD „Teška krađa“ koje je prijavljeno 29.11.2021 godine na štetu I.V. iz N. Grada, općina Odžak. Zbog postojanja osnova sumnje u počinjenje KD „Teška krađa“ imenovani M.R. je uhićen kao i četrdeset četverogodišnja B.Đ. državljanka R. Srbije koja je zatečena prilikom pretrage, te su oboje smješteni u prostorije za smještaj uhićenih osoba u PU Odžak.

  Tijekom proteklog tjedna policijski službenici su legitimirali 38 nepoznatih osoba te su izvršili 6 pratnji i 9 osiguranja javnih okupljanja.

  Policijski službenici su u sklopu svojih aktivnosti, a u vezi s pandemijom koronavirusa, izvršili 13 nadzora nad osobama koje se nalaze u samoizolaciji po rješenju sanitarnog inspektora Uprave za inspekcijske poslove Županije Posavske. Nadzorom je utvrđeno da su se sve nadzirane osobe pridržavale mjera i nisu kršile odredbe Rješenja o samoizolaciji.

  Policijski službenici su izvršili 182 obilaska ugostiteljskih objekata s ciljem utvrđivanja prekoračenja djelatnog vremena, a u skladu sa Zapovijedima kriznog stožera Županije Posavske. Obilaskom i nadzorom nisu evidentirali prekoračenja djelatnog vremena ugostiteljskih objekta.

  Na koncu tijekom analiziranog perioda zaprimljeno je 15 prijava sigurnosnih događaja te je provedeno 8 aktivnosti povodom pandemije koronavirusa.

  GLASNOGOVORNIK
  Zdenko Ćubel

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti