Više

  Pregled sigurnosnih događaja za period 15.04.-21.04.2024. godine

  Najčitanije

  Tijekom proteklog tjedna na području nadležnosti Uprave policije Ministarstva unutarnjih poslova Županije Posavske evidentirani su sljedeći događaji:

  KRIMINALITET

  Evidentirane su tri prijave počinjenja kaznenih djela.

  Dana 15. travnja 2024. godine oko 06,00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom je voditelj smjene Granične policije BiH na GP Orašje prijavio da su policijski službenici kontrolom teretnog vozila, kojim je upravljao D.T. nastanjen u mjestu Ravno Polje, općina Ugljevik, utvrdili da registarske pločice na vozilu nisu izvorne čime postoje osnovi sumnje u počinjenje KD „Krivotvorenje isprave“. O događaju upoznati dežurni kriminalistički istražitelj i tehničari koji su poduzeli mjere i radnje u skladu sa zakonom.

  Dana 16. travnja 2024. godine oko 11,10 sati PS Odžak je zaprimila prijavu kojom je prijavljeno da su policijski službenici Granične policije BiH kontrolom teretnog vozila na GP Svilaj, kojim je upravljao S.S rođen 1978. godine, nastanjen u mjestu Gornja Dubrava, općina Živinice, utvrdili da registarske pločice na vozilu nisu izvorne čime postoje osnovi sumnje u počinjenje KD „Krivotvorenje isprave“. O događaju upoznati dežurni kriminalistički istražitelj i tehničari koji su poduzeli mjere i radnje u skladu sa zakonom.

  Dana 17. travnja 2024. godine oko 12,00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom je D.H. rođen 1979. godine iz Orašja prijavio da je dana 10.03.2024. godine u 15:09:21 i 16:48:04 sati nepoznata osoba ili više njih sa njegovog bankovnog računa putem ATM Bingo Orašje podigla iznose od po 500 KM . Po prijavi je postupio dežurni kriminalistički istražitelj koji će zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno KD „Krađa“ poduzeti mjere i radnje u skladu sa zakonom.

  JAVNI RED I MIR

  Zabilježene su četiri prijava narušavanja javnog reda i mira.

  Dana 15. travnja 2024. godine oko 19,55 sati I.R. rođen 2002. godine, nastanjen u Republici Hrvatskoj je u Odžaku u ulici M.Ć. Ćatića narušio javni red i mir stvaranjem ne potrebne buke radom motocikla. Imenovanom je uručen prekršajni nalog u skladu sa Zakonom o prekršajima protiv javnog reda i mira Županije Posavske.

  Dana 18. travnja 2024. godine PS Odžak je zaprimila pismenu prijavu kojom je prijavljeno da je dana 03.04.2024. godine oko 09,45 sati u službenim prostorijama JP Komunalac u Odžaku M.Ć. rođen 1960. godine, nastanjen u Novom Selu verbalno napao i vrijeđao direktora navedenog poduzeća zbog nezadovoljstva načinom odvoza smeća. Po prijavi je postupila patrolna ophodnja te će zbog narušavanja javnog reda i mira naročito drskim ponašanjem protiv imenovanog M.Ć. biti proveden prekršajni postupak u skladu sa Zakonom o prekršajima protiv javnog reda i mira Županije Posavske.

  Dana 18. travnja 2024. godine PS Odžak je zaprimila pismenu prijavu kojom je prijavljeno da je dana 17.04.2024. godine oko 09,55 sati u Novom Selu M.Ć. rođen 1960. godine, nastanjen u Novom Selu verbalno napao i vrijeđao djelatnike JP Komunalac zbog nezadovoljstva načinom odvoza smeća. Po prijavi je postupila patrolna ophodnja koja je potvrdila navode prijave te će zbog narušavanja javnog reda i mira naročito drskim ponašanjem protiv imenovanog M.Ć. biti proveden prekršajni postupak u skladu sa Zakonom o prekršajima protiv javnog reda i mira Županije Posavske.

  Dana 21. travnja 2024. godine oko 16,05 sati A.V. rođena 1977. godine, nastanjen u Novom Gradu je u Odžaku u ulici 102 odžačke HVO brigade narušila javni red i mir vrijeđanjem i omalovažavanjem policijskih službenika prilikom poduzimanja službenih radnji. Imenovanoj je uručen prekršajni nalog u skladu sa Zakonom o prekršajima protiv javnog reda i mira Županije Posavske.

  PROMET

  Evidentirane su četiri prijave prometnih nezgoda.

  Dana 17. travnja 2024. godine oko 10,35 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Tolisi u ulici V. Nazora i u kojoj su sudjelovali M.D. nastanjen u Austriji i I.O. iz Tolise koji su u trenutku nezgode upravljali osobnim vozilima. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba u kojoj su sudionici razmijenili osobne podatke i popunili obrazac Europskog izvješća o prometnoj nezgodi, te im je izdana Potvrda o prijavi događaja.

  Dana 17. travnja 2024. godine oko 18,33 sati PS Odžak je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Odžaku na parking prostoru TC Bingo. Po prijavi su postupili službenici prometne policije PU Odžak koji su potvrdili navode prijave i utvrdili je u nezgodi sudjelovao nepoznati vozač s nepoznatim vozilom koji je ostvario kontakt s parkiranim osobnim vozilom vlasništvo M.B. iz Slavonskog Broda. U nezgodi nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba.

  Dana 20. travnja 2024. godine oko 05,00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Orašju na GP Orašje. Po prijavi su postupili službenici prometne policije PU Orašje koji su potvrdili navode prijave i utvrdili je u nezgodi sudjelovao V.J. nastanjen u mjestu Jasenica, općina Zvornik koji je u trenutku nezgode upravljao osobnim vozilom. U nezgodi nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba.

  Dana 21. travnja 2024. godine oko 11,00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Orašju u 9. Ulici tijekom noći 20/21.04.2024. godine. Po prijavi su postupili službenici prometne policije PU Orašje koji su potvrdili navode prijave i utvrdili je u nezgodi sudjelovao nepoznati vozač s nepoznatim vozilom koji je ostvario kontakt s parkiranim osobnim vozilom vlasništvo Dž.I. iz Orašja. U nezgodi nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba.

  Tijekom proteklog tjedna policijski službenici su kontrolirali 497 vozila i vozača. Uručili su 152 prekršajna naloga, 42 obavijesti o učinjenom prekršaju zbog ne dopuštenog parkiranja te su podnijeli 7 zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka. Iz prometa su isključili 8 vozila i 12 vozača.

  OSTALI DOGAĐAJI

  Zabilježeno je deset prijava ostalih događaja

  Dana 15. travnja 2024. godine oko 08,10 sati PS Odžak je zaprimila prijavu kojom je A.Z. iz Gornje Dubice prijavio da je u vremenu od 14.04.2024. godine od 11,00 sati pa do trenutka prijave ispred njegove obiteljske kuće nestalo osobno vozilo. Po prijavi je postupila patrolna ophodnja kao i dežurni kriminalistički istražitelj i tehničar koji su na mjestu događaja izvršili očevid zbog postojanja sumnje u počinjenje KD „Teška krađa“. Naknadno istog dana je A.Z. prijavio da je kontaktirao brata P.Z. koji mu je rekao da je on posljednji koristio navedeno vozilo koje je nakon korištenja ostavio na parking prostiru mjesne crkve u Gornjoj Dubici. O događaju je sastavljena službena zabilješka.

  Dana 15. travnja 2024. godine oko 12,50 sati PS Odžak je zaprimila prijavu kojom je N.A. iz Odžaka prijavio oštećenje prednjeg vjetrobranskog stakla na svom osobnom vozilu. Po prijavi su postupili policijski službenici prometne policije PU Odžak koji su o postupanju sastavili službenu zabilješku.

  Dana 15. travnja 2024. godine u vremenu od 18,00 do 19,40 sati, po nalogu nadležnog tužitelja, izvršena je obdukcija tijela M.D. iz Oštre Luke koji je smrtno stradao 13.04.2024. godine prilikom sječe stabla. Obdukcija je izvršena od strane liječnika sudske medicine uz nazočnost dežurnih kriminalističkih istražitelja i tehničara.

  Dana 17. travnja 2024. godine oko 10,35 sati PS Odžak je zaprimila prijavu kojom je K.D. iz Odžaka prijavio oštećenje prednjeg vjetrobranskog stakla na svom osobnom vozilu. Po prijavi su postupili policijski službenici prometne policije PU Odžak koji su o postupanju sastavili službenu zabilješku.

  Dana 19. travnja 2024. godine oko 16,00 sati PS Odžak je zaprimila prijavu kojom je prijavljeno okupljanje većeg broja osoba u Donjoj Dubici. Na mjesto događaja upućena patrolna ophodnja koja je potvrdila navode prijave i u razgovoru s pravoslavnim svećenikom doznala da se u dvorištu pravoslavne crkve obavlja vjerski obred. Patrolna ophodnja je o postupanju sastavila službenu zabilješku.

  Dana 19. travnja 2024. godine oko 14,50 sati PS Orašje je zaprimila prijavu požara u stanu koji se nalazi u Orašju u 14. ulici. Na mjesto događaja je upućena patrolna ophodnja kao i vatrogasci PVP Orašje koji su požar ugasili.

  Dana 20. travnja 2024. godine oko 13,10 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom je G.J. iz Boka prijavio da je prilikom izvođenja radova na njivi zv. „Diklić bara“ u Oštroj Luci pronašao neeksplodirano ubojito sredstvo. Po prijavi je postupila patrolna ophodnja koja je o postupanju sastavila službenu zabilješku te su o događaju obaviješteni djelatnici Civilne zaštite Županije Posavske.

  Dana 20. travnja 2024. godine oko 15,30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom je prijavljeno da je u obiteljskoj kući u Oštroj Luci zatečeno beživotno tijelo Đ.K. rođen 1950. godine, koji je nastanjen u navedenoj kući. Po prijavi postupila patrolna ophodnja i dežurni liječnik-mrtvozornik DZ Orašje koji pregledom tijela utvrdio da je smrt nastupila prirodnim putem.

  Dana 21. travnja 2024. godine oko 18,10 sati PS Odžak je zaprimila prijavu kojom je N.Š. iz Zenice prijavio oštećenje ograde ispred njegove vikendice u Gornjem Svilaju. Na mjesto događaja upućena patrolna ophodnja koja je potvrdila navode prijave te je o postupanju sastavila službenu zabilješku.

  Dana 21. travnja 2024. godine oko 21,10 sati policijski službenici PS Orašje su zamijetili požar na gradskoj deponiji smeća. Na mjesto događaja su upućeni vatrogasci PVP Orašje koji su požar ugasili.

  Policijski službenici su tijekom proteklog tjedna legitimirali 16 nepoznatih osoba te su izvršili 6 pratnji i 15 osiguranja javnih okupljanja, 1 protudivrzijski pregled kao i obilazak i nadzor nad vrtićima i školskim ustanovama na području Županije.

  Na koncu tijekom analiziranog perioda zaprimljena je 21 prijava sigurnosnih događaja.

  GLASNOGOVORNIK
  Zdenko Ćubel

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti