Više

  Pregled sigurnosnih događaja za period 15.11.-21.11.2021. godine

  Najčitanije

  Tijekom proteklog tjedna na području nadležnosti Uprave policije Ministarstva unutarnjih poslova Županije Posavske evidentirani su sljedeći događaji:

  KRIMINALITET

  Evidentirane su četiri prijave počinjenja kaznenih djela.

  Dana 15. studenog 2021. godine PS Odžak je zaprimila prijavu kojom šezdeset jednogodišnji I.B. iz G. Svilaja prijavljuje da je nepoznata osoba ili više njih isjekla njegovu šumu koja se nalazi u Gornjem Svilaju. Na mjesto događaja su upućeni dežurni istražitelj i krim. tehničar kao i geometar i djelatnik Uprave za šumarstvo koji su na mjestu događaja izvršili očevid. Očevidom je utvrđeno da je nepoznati počinitelj ili više njih izvršio sječu šume prijavitelja te će od strane policijskih službenika biti poduzete daljnjem mjere i radnje u cilju pronalaska počinitelja KD „Šumska krađa“.

  Dana 17. studenog 2021. godine oko 12,10 sati u Odžaku u ul. R. Porobića četrdest šestogodišnji P.M. iz Gornje Dubice, općina Odžak je fizički napao napao policijske službenike prilikom postupanja po prijavi narušavanja javnog reda i mira. U napadu je jedan policijski službenik zadobio lake tjelesne ozljede konstatirane od strane dežurnog liječnika DZ Odžak. Imenovani P.M. je zbog postojanja osnova sumnje da je počinio KD „Napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti“ uhićen i smješten u prostorije za smještaj uhićenih osoba u PU Odžak te je o događaju upoznat nadležni tužitelj Županije Posavske.

  Dana 17. studenog 2021. godine oko 14,00 sati četrdest šestogodišnji P.M. iz Gornje Dubice, općina Odžak je boraveći u prostoriji za smještaj uhićenih osoba u PU Odžak je otkinuo kabl i kameru za video nadzor prostorije čime postoje osnovi sumnje da je počinio KD „Oštećenje tuđe stvari“. Na mjestu događaja su dežurni istražitelj i krim. tehničar obavili očevid, a o događaju je upoznat nadležni tužitelj Županije Posavske.

  Dana 21. studenog 2021. godine oko 00,20 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom dežurni liječnik DZ Orašje prijavljuje da je dežurna ekipa hitne pomoći DZ Orašje intervenirala u Orašju u II. ulici u neposrednoj blizini lokala „Dva pobre“ gdje su zatekli muškarca sa ozljedama glave koji je nakon ukazane medicinske pomoći upućen u ŽB Orašje. Po prijavi je postupila patrolna ophodnja koja je potvrdila navode prijave i utvrdila da je lake tjelesne ozljede, konstatirane od strane dežurnog liječnika DZ Orašje, zadobio pedeset trogodišnji M.P. iz Boka kojeg je tjelesno napao dvadeset trogodišnji D.K. iz Boka. Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio KD „Laka tjelesna ozljeda“ protiv imenovanog D.K. biti će poduzete mjere i radnje predviđene zakonom.

  JAVNI RED I MIR

  Zabilježene su tri prijave narušavanja javnog reda i mira.

  Dana 16. studenog 2021. godine oko 10,40 sati PS Odžak je zaprimila prijavu narušavanja javnog reda i mira drskim ponašanjem na način da je trideset četverogodišnji S.O. iz Pos. Mahale, općina Odžak uputio pogrdne riječi M.S. iz Pruda, općina Odžak. Protiv imenovanog S.O. će biti proveden prekršajni postupak u skladu sa Zakonom o prekršajima protiv javnog reda i mira Županije Posavske.

  Dana 17. studenog 2021. godine oko 10,40 sati PS Odžak je zaprimila prijavu narušavanja javnog reda i mira drskim ponašanjem u Odžaku u ul. R. Porobića gdje je trideset četverogodišnji P.M iz Gornje Dubice, općina Odžak uputio pogrdne riječi R.P. iz Odžaka. Protiv imenovanog P.M. će biti proveden prekršajni postupak u skladu sa Zakonom o prekršajima protiv javnog reda i mira Županije Posavske.

  Dana 21. studenog 2021. godine oko 12,00 sati u Odžaku u prostorijama TC Bingo pedeset jednogodišnji J.M. iz Odžaka je narušio javni red i mir vrijeđajući nacionalne osjećaje građana te će protiv imenovanog biti proveden prekršajni postupak u skladu sa Zakonom o prekršajima protiv javnog reda i mira Županije Posavske.

  PROMET

  Evidentirana je jedna prijava prometne nezgode.

  Dana 18. studenog 2021. Godine oko 10,50 sati PS Odžak je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Odžaku u ul. R. Porobića na parking prostoru gradske tržnice. Na mjesto događaja su upućeni službenici OPP PU Odžak koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da je nepoznati vozač sa nepoznatim vozilom ostvario kontakt sa putničkim motornim vozilom vl. T.M. iz Odžaka. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba.

  Tijekom proteklog tjedna policijski službenici su kontrolirali 765 vozila i vozača, uručili su 151 prekršajni nalog i 34 obavijesti o učinjenom prekršaju zbog nedopuštenog parkiranja te su podnijeli 3 zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka. Iz prometa su isključili 4 vozila i 5 vozača.

  OSTALI DOGAĐAJI

  Zabilježene su dvije prijave ostalih događaja.

  Dana 16. studenog 2021. godine oko 10,30 sati PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu pronalaska 30 komada streljiva i pripadajući spremnik za automatsku pušku. Navedeno je predano policijskim službenicima koji su o istom izvijestili djelatnike Civilne zaštite koji će poduzeti daljnje mjere i radnje.

  Dana 21. studenog 2021. godine u vremenu od 10,35 do 12,20 sati na GP Orašje policijski službenici SIPA-e zajedno s kriminalističkim tehničarom MUP-a ŽP, a po nalogu Osnovnog suda u Brčkom, izvršili su pretragu motornog vozila kojim je upravljao četrdeset trogodišnji C.M. iz Bijeljine.

  Tijekom proteklog tjedna policijski službenici su legitimirali 48 nepoznatih osoba te su izvršili 2 pratnju i 4 osiguranja javnih okupljanja.

  Policijski službenici su u sklopu svojih aktivnosti, a u vezi s pandemijom koronavirusa, izvršili 139 nadzora nad osobama koje se nalaze u samoizolaciji po rješenju sanitarnog inspektora Uprave za inspekcijske poslove Županije Posavske. Nadzorom je utvrđeno da su se sve nadzirane osobe pridržavale mjera i nisu kršile odredbe Rješenja o samoizolaciji.

  Izvršili su i 186 obilazaka ugostiteljskih objekata s ciljem utvrđivanja prekoračenja djelatnog vremena, a u skladu s Zapovijedima kriznog stožera Županije Posavske. Obilaskom i nadzorom nisu zabilježili prekoračenja djelatnog vremena ugostiteljskih objekata.

  Na koncu tijekom analiziranog perioda zaprimljeno je 10 prijava sigurnosnih događaja te je provedeno 14 aktivnosti povodom pandemije koronavirusa.

  GLASNOGOVORNIK
  Zdenko Ćubel

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti